اختصاصی چابک آنلاین؛
حذف شعب فیزیکی بانک ها در راستای پاسخگویی به نیازهای نسل جدید است
رئیس هیئت مدیره بانک تجارت، اظهار کرد:نقش هوش مصنوعی در بانکداری این است که میتواند با داده هایی که از قبل شناسنامه دار شده و در اپلیکیشن های مختلف استقرار پیدا کرده ، قدرت تصمیم گیرهای دقیق تر، رقابت با رقبا و سرعت دادن در ارائه سرویس دهی و تغییر شغل نیروی انسانی را ایجاد می کند که تمامی این موارد به سودآوری سیستم بانکی کمک میکند.
چابک آنلاین، حدیث اسماعیل زاده، دکتر مرتضی ترک تبریزی در گفتگو با چابک آنلاین،گفت : هیئت مدیره، معاونین و بخش اجرایی بانک ها علاقه مند هستند تا بتوانند با سرعت بیشتر و کیفیت بهتر به مشتری سرویس بدهندکه غالب این سرویس ها بر اساس دیتا است.
به گفته وی،اگر بتوانیم دیتای صحیح، سالم و شناسنامه دار داشته باشیم و هوش مصنوعی را بر مبنای آن استقرار دهیم میتوانیم چابک تر عمل کرده و دیگر نیازی به وجود تعداد شعبه های زیاد نیست.
رئیس هیئت مدیره بانک تجارت، افزود:اگرازهوش مصنوعی بخواهیم تا گزارش حسابرسی شده بانک را در شش ماه آینده بنویسد، بدون هیچ کمکی اینکار را انجام میدهد و ما تنها دیتا را وارد کرده ایم، بنابراین یکی از موضوعاتی که درکشور باید به آن پرداخته شود، مدل همکاری با متخصصین این حوزه است، به این علت که مدل همکاری با این متخصصین بسیار سخت است بنابراین باید به نحوه همکاری با این افراد، باید یک قالب بدهیم و برای آنها یک پرتفوی درست کنیم تا بتوانند در بانک ها با این افراد همکاری کنند.
وی،تصریح کرد:بسیاری از کارهایی که در سیستم بانکی انجام شده، در ابتدا ممکن نبوده است به عنوان مثال اپلیکیشن باجت بانک تجارت که در حال حاضر جزو اپلیکیشن های تراز اول کشور است نزدیک به یک میلیون مشتری دارد که لازم به ذکر است که این برنامه به صورت تخصصی برای تسهیلات خرد یا برای خریدهای BNPL تعریف شده است.
ترک تبریزی، ادامه داد: خوشبختانه جامعه این آمادگی دارد تا بتوان سرویس های خوب را ارائه کرد و واقعیت این است که دیتای مدنظر نیز در بانک ها وجود دارد و بانک ها به شدت تحت فشار بحث ترازنامه ای هستند،بنابراین چون سودآوری برای بانک ها بسیار مهم است باید به سمت تحول دیجیتال حرکت کنیم از اینرو بانک ها باید اجرا را به استارتاپ ها، فین تک ها و شرکت های مربوطه بسپارند.
وی، درخصوص چگونگی حرکت نظام بانکی در پاسخگویی به نیازهای نسل زد در مشتریان بیان کرد : اگر به خواست نسل زد نبود، این اپلیکیشن ها و پلتفرم ها در بانک ها وجود نداشت ، ناگفته نماند که تمام اقداماتی که در حال انجام است مانند حذف تعداد شعب فیزیکی بانک ها برای برقراری ارتباط با این نسل است.
ترک تبریزی تصریح کرد: تمامی بانک ها به این سمت حرکت کرده اند و حتی بانک ها در حوزه مشتری های بزرگ ابزاری درست کرده اند تا بتوان زنجیره تولید را به سرعت تامین مالی کرده و فرآیند ها با سرعت بیشتری انجام شوند.
رئیس هیئت مدیره بانک تجارت اذعان داشت که قبل از وجود این اپلیکیشن ها برای گرفتن وام خرد ۱۰ تا ۱۵ روز این فرآیند طول میکشید اما امروزه در صورتی که وضعیت اعتبار سنجی مشکلی نداشته باشد میتوان به عنوان مثال در اپلیکیشن باجت در یک روز یا حتی یک ساعت وام را دریافت کرد حتی در حوزه مشتریان بزرگ بانک سعی کرده تا در محل به مشتری این سرویس را ارائه دهد.
ترک تبریزی با بیان تاثیر و اهمیت تحول دیجیتال در نظام بانکی گفت: در بحث بانکداری موضوعی که وجود دارد این است که مشتری خیلی تمایل ندارد تا تکنولوژی خشک را ببیند و درگیر متصدیان متعدد بانک ها شود بلکه تمایل مشتری بر راحت ترین روش و پیش بردن کارها به صورت موبایلی است، بنابراین نظام بانکی سعی میکند تا این کار را انجام دهد.
وی، گفت: نیروی انسانی و تحریم ها مستقیما بروی نیروی انسانی و سرعت اینترنت اثرگذاشته و مهمترین چالش نظام بانکی برای سال آینده خواهد بود ضمن اینکه هوش مصنوعی تکنولوژی پیچیده اما به شدت تحول زایی است که با بانکداری باز قابل مقایسه نیست و میتواند به شدت نظام بانکی را متحول کند.