اختصاصی چابک آنلاین؛
بانک داران تایوانی برای حذف تقلب به سراغ هوش مصنوعی رفتند
بانکداری در تایوان با تاسیس اولین بانک این کشور با نام "بانک تایپه"درسال 1899 راه اندازی شد.
چابک آنلاین، بهاره تاجرباشی، بانک دولتی تایوان به نام "بانک مرکزی تایوان" شناخته می شود.
البته تایوان در حال حاضر، بیش از 40 بانک دارد، از جمله بانکهای دولتی مانند بانک مرکزی تایوان و بانک تجارت خارجی تایوان و بانک های خصوصی نظیر بانک تایوان و بانک فوبر.
بانک های تایوان از نقاط قوتی همچون پیشرفت فناوری، ارائه خدمات بانکی متنوع و استفاده از سیستمهای امنیتی پیشرفته بهره مند هستند.
نظارت سختگیرانه از سوی مقامات مالی تایوان نیز از دیگر نقاط قوت بانک های این کشور به شمار می رود.
البته ، نقاط ضعف بانک های تایوان هم شامل ریسکهای اقتصادی و تنشهای مالی می شود.
رقابت شدید در بازار بانکی و افزایش ریسک های سایبری نیز از معضلات بانکداری در این کشور به شمار می رود.
نهاد نظارتی بر بانکها و موسسات مالی تایوان با نام "کمیته نظارت مالی" یا "FSC" شناخته میشود و این نهاد به عنوان یک نهاد دولتی فعالیت میکند.
بانک های تایوان در ردهبندی بینالمللی حضور دارند و برخی از بانکهای تایوان به عنوان بانکهای معتبر جهانی شناخته شدهاند و در ردهبندیهای بینالمللی قرار گرفتهاند.
راههای جذب مشتری در بانکهای تایوان شامل ارائه خدمات بانکی آنلاین، ارائه بسترهای پرداخت مدرن، تبلیغات جذاب و برنامههای پاداش به مشتریان است.
بانک مرکزی تایوان و بانکهای دیگر این کشور ، وامها و برنامههای ویژهای برای مشتریان خود دارند.
به عنوان مثال، برنامههای وام مسکن با شرایط ویژه برای افراد جوان، نخبگان و خانوادههای کم درآمد، با هدف تسهیل دردسترسی به مسکن و ارتقای وضعیت مسکن در جامعه راهاندازی شدهاند.
این برنامهها اغلب با شرایط بهره و بازپرداخت ملایم تری همراه هستند.
همچنین بانک های این کشور برای مشتریان ویژه خود کارت های مخصوص طراحی کرده اند که کارت بانکی مخصوص مشتریان خاص در تایوان "کارت طلای دولتی" نام دارد که از مزایای ویژه ای مانند تخفیفها در خدمات فرهنگی، هتلها و خریدهای بینالمللی برخوردار است.
بانکهای این کشور تبلیغات خود را اغلب از طریق رسانههای مختلف انجام میدهند، از جمله تلویزیون، رادیو، اینترنت و شبکههای اجتماعی.
این بانکها همچنین از رویدادها و حمایت از فعالیتهای فرهنگی به منظور جذب مشتری استفاده می کنند.
بانکهای تایوان در دهههای اخیر با بحرانهای مالی روبرو شدهاند که شامل بحران اعتباری و تنشهای مالی در دهه 2000 و بحران اقتصادی جهانی در دهه 2010 در سیستم مالی این کشور بودهاست.
یکی از بحران های مالی بانکهای تایوان در دهه 1990 بود.
این بحران در اواسط دهه 1990 به ویژه در سال های 1991 و 1992 وجود داشت.
این دوره با مشکلات مربوط به اعتبار بانکی و بحران مالی متعدد در سیستم بانکی تایوان همراه بود.
همچنین، در دهههای بعدی نیز، به ویژه در دهه 2000 و دهه 2010، بانکهای تایوان با تحولات اقتصادی جهانی و بحرانهای مالی جهانی مواجه شدند.
بحران اقتصادی جهانی در سالهای 2008 و 2009 نیز تأثیرات خود را بر بانکهای تایوان گذاشت و به تحولات مالی در این کشور ارتباط داشت.
از طرفی، بانکهای تایوان تجربه ادغام نیز داشتهاند.
به عنوان مثال، ادغام بانک تایوان و بانک تجارت خارجی تایوان در سال 2007 یکی از موارد ادغام مهم در تاریخ بانکداری تایوان بوده است.
بانکهای تایوان به حوزه رمزارزها نیز وارد شدهاند و برخی از این بانکها خدمات مبادله و ذخیره رمزارزها را برای مشتریان ارائه میدهند.
ازطرفی ، بانکهای این کشور از هوش مصنوعی نیز در چندین فرآیند مالی استفاده میکنند.
از جمله این فرآیندها میتوان به امور امنیتی و تشخیص تقلب، مدیریت ریسک، خدمات مشتریان و ارتقای فرآیندهای دیگر بانکی اشاره کرد.
استفاده از هوش مصنوعی در بانکداری تایوان بهبود کارایی و امنیت در ارائه خدمات مالی را تسهیل کرده است.
بانکهای تایوان هم شرکتهای لیزینگ دارند.
برخی از نمونههای معروف این حوزه شامل First Financial Leasing و Taiwan Leasing میشوند.
البته بانکهای تایوان خدماتی همچون بیمه نیز به مشتریان خود ارایه می دهند و شرکتهای بیمه نیز دارند.
بانک های تجارت خارجی تایوان، بانک مرکزی تایوان و بانک فوبر از جمله بانکهایی هستند که خدمات بیمه نیز به مشتریان خود ارائه میدهند.
بانکهای کشور تایوان طرحهایی برای حمایت از محیط زیست دارند.
برخی از این طرحها شامل تسهیلات مالی با بهرهمندیهای خاص برای پروژههای سبز، سرمایهگذاری در پروژههای انرژی تجدیدپذیر و ارائه خدمات مالی با تاکید بر اصول محیط زیستی است.
بانک مرکزی تایوان نیز از طریق سیاستها و تدابیر مالی، تشویق به سرمایهگذاری در پروژههای محیط زیست را در دستور کار خود قرار داده است.