بزرگ‌ترین بدهکار بانک‌ها نهادهای دولتی هستند

رئیس اتاق بازرگانی تهران در هشتمین جلسه هیات نمایندگان دوره دهم بر چالش عدم تامین مالی کسب و کارها تاکید و تصریح کرد که امروز نیمی از ظرفیت تولید کشور به دلیل همین چالش مسکوت مانده است.

 بزرگ‌ترین بدهکار بانک‌ها نهادهای دولتی هستند

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، محمد نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن  کشاورزی تهران صبح امروز در هشتمین جلسه هیات نمایندگان دوره دهم به موضوع عملیات تامین مالی بنگاه‌ها پرداخت و گفت: این موضوع مورد شکایت بسیاری از صاحبان کسب و کارهاست و امروز انقباض مالی در کشور بنگاه‌ها را دچار مشکل کرده است.

نجفی عرب ادامه داد: 300 بنگاه در گزارش شامخ بررسی شده است، این بررسی نشان می‌دهد تنها از 51 درصد ظرفیت تولید کشور استفاده می‌شود و 49 درصد آن به دلیل عدم تامین مالی مسکوت مانده است.

رئیس اتاق تهران خاطرنشان کرد: کل سرمایه‌ای که در سال جاری  به تولید اختصاص یافته 2684 هزار میلیارد تومان است این رقم البته نسبت به سال گذشته 21.3 درصد افزایش داشته اما با در نظر گرفتن تورم این 21.3 درصد را نمی‌توان نشانگر افزایش سرمایه تولید دانست و باز هم تولید بدهکار می‌شود. همچنین در سال جاری 2039 همت کل رقم تسهیلاتی است که به کسب‌و‌کارها اختصاص پیدا کرده است.

وی درباره پیامدهای مشکلات موجود در تامین مالی کسب‌و‌کارها گفت: این امر به زیاندهی پس‌اندازکنندگان به دلیل تورم بالا و عدم اقبال مردم به سرمایه‌گذاری انجامیده است.

نجفی عرب در پایان نتیجه گرفت: با این شرایط که برای تولید وجود دارد نمی‌توان از بنگاه‌ها انتظار سوددهی داشت، همچنین ناترازی بودجه سبب شده دولت از سرمایه عمومی کشور بیشتر استفاده کند و این امر عرصه را برای فعالان بخش خصوصی تنگ می‌کند. اکنون بزرگ‌ترین بدهکار بانک‌ها نهادهای دولتی هستند.

رئیس اتاق تهران تصریح کرد: تا زمانی که  ناترازی بانک‌ها و کمبود بودجه کشور حل نشود و سیاست‌های سرکوب قیمت در کشور از بین نرود، مشکل کمبود نقدینگی برقرار است. در حال حاضر تشکیل سرمایه روند منفی به خود گرفته است.

 

copied
نظر بگذارید