وامهای قرضالحسنه بستر مناسبی برای شکوفایی بنگاههای تولیدی ایجاد کرده است
مدیر شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در استان کردستان اظهار داشت: وامهای قرضالحسنه کمک حائز اهمیتی به چرخه تولید کرده و در رابطه با بنگاههای تولیدی بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی آنها ایجاد کرده است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از روابط عمومی بانک قرضالحسنه مهر ایران، «حسامالدین اسعدی» مدیر شعب بانک در استان کردستان، با شرکت در برنامه گفتوگوی ویژه رادیو گفتوگو به تبیین اهمیت ترویج فرهنگ قرضالحسنه و تأثیر آن در رونق تولید، اشتغالزایی و کاهش تورم پرداخت.
اسعدی اظهار داشت: قرضالحسنه، مالی است که فرد به دیگری میدهد و بدون دریافت سود و بهرهای، عین یا بدل آن را پس از گذشت زمان باز پس میگیرد. بنابراین فرهنگ ارزشمند قرضالحسنه که در کشور ما از جایگاه خاصی برخوردار است، بر مبنای نیات خیر و عادات ارزشمند و ارزشها و رسوم جامعه ایرانی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که سنت دیرینه قرضالحسنه شرایط ویژهای هم دارد از جمله آنکه مالی که میبخشیم باید حلال باشد و از راه حلال کسب شده باشد. دوم آنکه بر سر گیرنده مال یا قرض، هیچگونه منتی نباشد و سوم اینکه تسهیلات قرضالحسنه کنونی که توسط بانکها اعطا میشود باید در مسیر امور عامالمنفعه بالأخص؛ مدرسهسازی، درمان انواع بیماریها، تهیه جهیزیه، راهاندازی یا توسعه کسبوکار و... به کار گرفته شود.
اسعدی افزود: ارزش و اصالت قرضالحسنه به آن است که هیچگونه سود و بهرهای برای آن در نظر گرفته نشده است. اگر برای آن سود در نظر گرفته شود، حالت ربوی به خود گرفته و ارزش معنوی آن از بین میرود. زیرا در قرآن، آیات و احادیث، اصل قرضالحسنه در کنار امور ارزشمندی همچون انفاق، زکات و نماز آورده شده که نشان از جایگاه ویژه آن دارد.
مدیر شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در استان کردستان با اشاره به جایگاه خاص و ویژه سنت قرضالحسنه در اسلام گفت: موضوع قرضالحسنه در دین مبین اسلام تا بدانجا والا و ارزشمند است که خداوند در آیه ۲۰سوره مزّمّل و آیه ۱۱سوره حدید به آن اشاره کرده است.
وی همچنین با اشاره به ضرورت گسترش اصل قرضالحسنه در جامعه افزود: بهترین و ارزشمندترین کار این است که اگر قصد قرض دادن پولی به دیگری داریم، آن را به صورت قرضالحسنه بدهیم تا شخص قرضگیرنده را به تلاش و کار و تلاش وادار کنیم.
اسعدی درباره تاریخچه قرضالحسنه در ایران اظهار داشت: از سال ۱۲۶۹ شمسی که نخستین بانکها در ایران تأسیس شدند (بانک شاهی انگلستان)، مردم نسبت به آنها زاویه داشتند و نگاه مثبتی به بانکهای ایجاد شده وجود نداشت. زیرا عملاً کار آنها ربا گرفتن از مردم بود تا جایی که در دهه ۱۳۴۰ شمسی رسماً واژه «نزولخور» وارد ادبیات شفاهی جامعه ایرانی شد که عموم مردم از آن فاصله میگرفتند.
وی ادامه داد: همین روند بستری برای راهاندازی صندوقهای محلی قرضالحسنه در کشور ایجاد کرد که نخستین این صندوقها در مساجد و توسط کسبه بازار تأسیس شد. نخستین صندوق قرضالحسنه رسمی ایران در سال ۱۳۴۷ و در مسجد لرزاده تهران واقع در میدان خراسان بود که با پیشنهاد متولیان این مسجد و با هدف جلوگیری از گسترش تکدیگری راهاندازی شد؛ البته پیشتر نیز صندوقهای قرضالحسنه خانوادگی در فرهنگ ایرانی وجود داشت.
اسعدی در ادامه افزود: از سال ۱۳۴۷ تا سال ۱۳۸۶ روند تأسیس صندوقهای قرضالحسنه در ایران سیر صعودی به خود گرفت؛ بهطوری که بر اساس آمار رسمی، تعداد این صندوقها در سال ۵۸ به ۲۰۰ عدد رسید تا اینکه در سال ۱۳۸۶ و بنا به اصول اسلامی و نیاز جامعه، نخستین بانک قرضالحسنه کشور زیر نظر بانک مرکزی رسماً تأسیس شد.
مدیر شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در استان کردستان ضمن تأکید بر ارتباط مستقیم تسهیلات ارائه شده از سوی بانکهای قرضالحسنه و رونق تولید داخلی بیان کرد: اکنون سقف تسهیلات اعطایی بانکهای قرضالحسنه برای اشخاص حقیقی ۳۰۰ میلیون تومان و برای اشخاص حقوقی ۷۵۰ میلیون تومان است.
وی اظهار داشت: این مبالغ کمک حائز اهمیتی به چرخه تولید کرده است؛ البته نه برای کارگاهها و کارخانههای بزرگ، بلکه در رابطه با بنگاههای تولیدی بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی آنها ایجاد کرده است.