آمار رشد تقاضای پرداخت الکترونیک عوارض جادهای
فروش برچسب الکترونیک عوارض در نیمه اول امسال ۴۱ درصد رشد را رقم زد و تعداد برچسبهای فروخته شده در این مدت از ۳ میلیون فقره فراتر رفت.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از هیبنا، گزارش شش ماهه تردد خودروها از خطوط مجهز به سامانه پرداخت الکترونیک عوارض جادهای موسوم به «ETC» حاکی از رشد بین 7 تا حدود 30 درصدی عبور خودروها از این خطوط در نیمه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
طی شش ماهه ابتدای سال جاری 721 هزار و 891 تردد از خطوط ویژهETC در عوارضی بعد از فرودگاه در ورودی شهر قم به شکل «مجاز» انجام شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 20 درصد رشد داشته است. این در حالی است که شاهد ریزش آمار ترددهای غیرمجاز از خطوط ETC این ایستگاه بودهایم طوری که ترددهای غیرمجاز از بیش از 112 هزار مورد در نیمه اول سال گذشته با 29 درصد کاهش به حدود 80 هزار مورد در شش ماهه اول امسال کاهش یافته است. به این ترتیب دستکم در میان مسافران برونشهری که از این معبر استفاده میکنند، برخورد بازداردنده پلیس مبنی بر جریمه خودروهای فاقد برچسب پرداخت الکترونیک در صورت استفاده از خطوط ETC تا حد زیادی از میزان تخلفات کاسته است.
همچنین در عوارضی قم به تهران طی 6 ماهه اول امسال 2 میلیون و 74 هزار و 300 تردد مجاز ثبت شده که رشد 13.1 درصدی آن نسبت به مدت مشابه پارسال حاکی از اقبال بیشتر مسافران به پرداخت الکترونیک عوارض جادهای است. در عین حال 13.2 درصد بر آمار ترددهای غیرمجاز از این ایستگاه افزوده شده و 205 هزار و 259 تردد توسط خودروهای فاقد برچسب از خطوط ویژه ETC عوارضی قم به تهران ثبت شده است.
اما رتبه پر استفادهترین خط عبوری ETC مربوط به عوارضی اتوبان پردیس است. این شهر جدید با توجه به سکونت بیش از 70 هزار نفر از کسانی که اغلب ناگزیر هستند به منظور اشتغال یا انجام امور درمانی، تفریحی و سایر خدمات به طور مرتب به شهر مادر یعنی تهران سفر کنند، هر روز مسافرانی را روانه اتوبان پردیس میکنند که با توجه به سفرهای مکرر آنها، استفاده از ETC تاثیر زیادی بر سرعت سفر و جلوگیری از اتلاف وقت آنها دارد.
در شش ماهه نخست سال جاری 3 میلیون و 828 هزار و 975 نوبت از خطوط ویژه پرداخت الکترونیک عوارضی پردیس به شکل مجاز و از سوی دارندگان برچسب و کسانی که ظرف 72 ساعت پس از عبور اقدام به خرید برچسب و شارژ آن کردهاند، استفاده شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 23.7 درصد افزایش یافته است.
طی شهریور ماه عوارضی اهواز – بندر امام به دلیل انجام تعمیرات بسته بوده و در نتیجه آماری از ترددهای ماه مذکور وجود ندارد. در عین حال طی پنج ماهه نخست امسال شاهد رشد 7.5 درصدی تردد مجاز از خطوط ETC این عوارضی نیز بودهایم، طوری که این آمار به 192 هزارو 93 تردد رسیده است.
خودروهای عبوری از خطوط مجهز به تجهیزات پرداخت الکترونیکی عوارض در صورت عدم برخورداری از برچسب یا فقدان اعتبار کافی در برچسب خود، از سوی اداره راهنمایی و رانندگی 30 هزار تومان جریمه می شوند. اما این جریمه بلافاصله اعمال نخواهد شد و دارندگان برچسب یا حتی کسانی که هنوز برچسب نخریدهاند، میتوانند تا 72 ساعت پس از عبور از آزادراه نسبت به خرید برچسب و شارژ اعتبار اقدام کنند تا این جریمه اعمال نشود. به این ترتیب نفع ترددکنندگان غیرمجاز از این خطوط در خرید برچسب ETC و نیز شارژ به موقع آن است.
آمار فروش برچسبهای ETC حاکی است، طی 6 ماهه اول امسال 3 میلیون و 16 هزار و 207 فقره برچسب فروخته شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 41 درصد افزایش داشته است. همچنین ماه پایانی تابستان همزمان با موج دوم سفرهای تابستانی، پررونقترین دوره تقاضای این برچسبها بوده، طوری که در این ماه بیش از 536 هزار برچسب به متقاضیان فروخته شد.