برات و سفته الکترونیکی در شبکه بانکی استفاده میشود
معاون بیمه و بانک وزارت اقتصاد در همایش تحول دیجیتال صنعت بانک و بیمه گفت: برای اولین بار قراردادهای الکترونیکی و ابزارهای برات و سفته الکترونیکی که از سوی وزارت اقتصاد طراحی شده بود، در شبکه بانکی استفاده میشود.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، سید عباس حسینی، معاون بیمه و بانک وزارت اقتصاد، امروز در همایش تحول دیجیتال صنعت بانک و بیمه در محل کتابخانه ملی اظهار داشت: برای اولین بار قراردادهای الکترونیکی و ابزارهای برات و سفته الکترونیکی که از سوی وزارت اقتصاد طراحی شده بود، در شبکه بانکی استفاده میشود.
وی اظهار داشت: با استفاده از هوش مصنوعی و به کارگیری فناوریهای دیجیتال در واگذاری اموال مازاد بانکها و همچنین بازپسگیری مطالبات بانکها تاکید میشود و هر آنچه که به ارائه خدمت سریعتر به مردم در قالب اپلیکیشنها استفاده میشود را استقبال میکنیم.
حسینی همچنین گفت: ارائه خدمات غیرحضوری در شبکه بیمه و بانک مورد تاکید وزارت اقتصاد است.
وی همچنین یکی از ویژگیهای عصر دیجیتال را تولید و پردازش انبوهی از اطلاعات عنوان کرد و گفت: با استفاده از هوش مصنوعی و رباتها امروزه حتی مقالات علمی در نشریات تخصصی درج میشود و حتی بسیاری از کارهای انسان توسط این ابزارها مدیریت میشود.
معاون بیمه و بانک این را هم گفت: گسترش فناوریهای دیجیتال موجب ظهور دیکتاتوریهای دیجیتال در جهان میشود و یکی از ویژگیهای این عصر در لحظه بودن، بیوقفه، شخصی شده، همگانی، فراگیر و استقلال در زمان و مکان به شمار میرود و خدمات در دسترس همگان قرار میگیرد.
در ادامه همایش بهروز خدارحمی، دبیر همایش تحول دیجیتال، گفت: نمیتوانیم با تحولات دیجیتال در دنیا بیگانه باشیم و ناگزیریم از این فناوریها در صنعت بانک و بیمه و حتی بورس استفاده کنیم.
وی این را هم گفت که تاکنون شاخص موفقیت بانکها الزاماً در سودآوری بود اما در حال حاضر این شاخص به رضایتمندی مشتریان تغییر پیدا کرده است.
در ادامه همایش، مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه صنعت بیمه در دنیا با 7 تریلیون دلار و با بیش از 7 هزار شرکت فعالیت میکند، گفت: از دهه 90 میلادی تا سال 2012 هیچ سرمایهگذاری شرکتهای بیمه در زمینه فینتکها و اینشورتکها انجام نشده بود، چون این صنعت ذاتا محتاط است، اما در حال حاضر بیش از 50 درصد سرمایهگذاری شرکتهای بیمه در این فناوریها انجام میشود.
رئیس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: فضای صنعت بیمه تحول فراوانی پیدا کرده و حتی نابیمهگرانی در این صنعت مانند گوگل و آمازون فعال شدهاند و ابزارهایی مانند اینترنت اشیاء در این صنعت جزو بازیگران مهم شدهاند.
بهزادپور اظهار داشت: در بخش بیمه حوادث اگر از فناوری زنجیره بلوکی استفاده شود، ضریب خسارت بین 5 تا 13 درصد کاهش پیدا میکند و تا 200 میلیارد دلار به سود شرکتهای بیمه خواهد بود.
وی همچنین گفت: در آمریکا 90 درصد بیمهگران اموال و مسئولیت اجتماعی، بر روی کلاندادهها کار میکنند و یکی از شرکتهای بزرگ بیمه دنیا به نام آلیانس 60 تا 70 درصد خسارتهای بیمهگری را به صورت خودکار پرداخت میکند.