اختصاصی چابک آنلاین ؛
زیر پوست شاخص های مثبت سهام چه گذشت؟
در آخرین روز معاملاتی هفته آخر تیر ماه شاخص کل بورس با 16 هزار و 664 واحد افزایش رو به رو شد و محدوده حمایتی 2 میلیون واحدی را پس گرفت تا امیدها برای معاملات مرداد ماه پر رنگ تر شود.
چابک آنلاین، سعیدرشیدی، همچنین مشاهده شد فرابورس نیز 269 واحد افزایش ارتفاع داد تا سهامداران پس از یک شروع ناامید کننده، آخر هفته را با شیرین کامی به پایان برسانند.
با وجود روی سبز بازار اما با نگاهی جزئی تر به معاملات امروز متوجه می شویم اکثر نمادهایی که تاساعات میانی در قیمت هایی بالاتر از قیمت پایانی معامله می شدند، به سرعت تغییر روند دادند و به در نیمه دوم به زیر قیمت های پایانی کاهش یافتند.
بررسی ها نشان می دهد، رنج های منفی در نیمه دوم معاملات امروز در پی انتشار خبری مبنی بر عدم موافقت با تغییر نرخ خوراک پتروشیمی ها بوده است.
امروز،علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، درباره نرخ خوراک پتروشیمیها گفت: این نرخ طبق بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مشخص شده بود. طبق قانون هدفمندی یارانه ها، نرخ منابع انرژی و مصارف آن مشخص است.
وی افزود: مجلس هرساله منابع و مصارفی را پیش بینی میکند؛ مجلس سال گذشته درباره عدم افزایش قیمت گاز از دولت مطالبه داشت و امسال در بودجه ۱۴۰۲ پیش بینی تحقق درآمد کردو دولت باید به سمت تحقق آن پیش برود.
بهادری جهرمی اضافه کرد: نرخ خوراک پتروشیمیها در اینباره پیشبینی شده و نظرات دستگاههای مربوطه اخذ و آییننامهای به تصویب رسید و دولت قصد تغییر در آن ندارد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: وزارت اقتصادی برای برنامه هفتم پیشنهادی داده بود تا برای آینده نرخ خوراک پتروشیمیها را با فرمول داشته باشیم؛ این پیشنهاد مورد موافقت اعضای کمیسیون اقتصادی دولت قرار نگرفت و از دستورکار خارج شد.
پس از انتشار این خبر بود که شاهد تغییر رفتارمعاملهگران شدیم و شاخصورود پول که تا آن زمان مثبت بود، به سرعت منفی شد و در حالی که تا ساعت 11 حدود 290 میلیارد تومان پول حقیقی به معاملات سهام وارد شده بود، در پایان این شاخص به منفی 79 میلیارد تومان رسید.
آمار ها نشان می دهد، اگرچه تا میانه های بازار امروز تعداد صف های خرید عدد بالایی را نشان می داد اما در پایان، صف های خرید به سرعت جمع شد و فقط 9 نماد بورسی و 28 نماد فرابورسی با صف خرید معاملات خود را به پایان رساندند.
اما در تعداد صف فروش های امروز ثبات بیشتری وجود داشت و با تغییر کمی نسبت به ساعات آغازین روز ، 8 نماد بورسی و 46 نماد فرابورسی در صف فروش ماندند.
این درشرایطی است که تعداد نمادهای معامله شده دربازه مثبت در بورس113 و در فرابورس 98 عدد بود.
تعداد نمادهایی که دربازه منفی معامله شدند نیز در بورس170 و در فرابورس نیز 166 عدد بود.
همچنین اکثر نمادهای بازار در میانه جدول قیمتی و بین منفی 2 تا مثبت 2 در صد معامله شدند.
برترین های بازار
برترین گروه های صنعت از نظر ارزش معاملات «شیمیایی» «خودرو» و «فلزات اساسی » بودند.
عنوان برندگان بازار نیز به صنایع «زغال سنگ»، «حمل و نقل» و «وسایل ارتباطی» تعلق گرفت.
بیشترین ورود پول حقیقی به گروه های «فلزات اساسی» ، «ماشین آلات» و «شیمیایی» بود.
همچنین بیشترین حمایت از سمت حقوقی ها در نمادها «وآیند» و «آسیا» اتفاق افتاد.
نمادهای «شستا» «تاپیکو» ، «حکشتی» ، «وبملت» و «شپدیس» در بورس و نمادهای «خاور» ، «هرمز» ، «شگویا» و «آریا» در فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را در رشد شاخص کل به جا گذاشتند.
در معاملات امروز بیشترین فشار تقاضا در معاملات «وبصادر» به ثبت رسید.
معاملات این نماد بانکی درسه ماه گذشته عملکرد چندان امیدوارکننده ای نداشت و بیش از 21 درصد از ارزش نماد بازاری بانک صادرات از دست رفته است.
هرچندکه این بانک در سال 1401 توانست سود سازی خود را افزایش دهد.
با این حال انتظار می رود با توجه به تغییر نرخ کارمزد خدمات بانکی برای سال 1402، این بانک نیز بتواند بازدهی خود را در این سال به نحو بسیار مطلوبی افزایش دهد.