اختصاصی چابک آنلاین؛

سودخالص شرکت های سرمایه گذاری به ۲۸۴ همت رسید

ارزندگی سهام 126 هلدینگ سرمایه گذاری موجود در بازار سرمایه بایکدیگر مقایسه شد

گروه سرمایه گذاری با 126 نماد درج شده و 76 نماد فعال ، به عنوان پرتعدادترین گروه معاملاتی بازار سرمایه شناخته می شود.

سودخالص شرکت های سرمایه گذاری به 284 همت رسید

چابک آنلاین، سعید رشیدی، این گروه با ارزش بازاری 2500 هزار میلیارد تومان ، در حدود 30 درصد از کل ارزش بازار سهام ایران را در خود جای داده است که از این لحاظ نیز با اختلاف بسیار زیاد نسبت به سایر صنایع و گروه های معاملاتی در جایگاه نخست قرار می گیرد.

شرکت های سرمایه گذاری یا شرکت های مادر (هلدینگ) با خرید سهام شرکت های سرمایه پذیر و کسب جایگاه مدیریت در شرکت های بورسی و غیر بورسی سعی در تزریق سرمایه به پروژه های عملیاتی و افزایش بهره وری شرکت های تولیدی و هلدینگ های زیرمجموعه خود دارند.

از این رو برای بررسی عملکرد آنها باید به سبد دارایی سهام و یا ماهیت فعالیت شرکت هایی که درآنها سرمایه گذاری کرده اند، نگاه شود.

از این رو یکی از نسبت های مهم برای بررسی ارزندگی سهام شرکت های سرمایه گذاری، نسبت قیمت جاری سهام به ارزش خالص دارایی ها (P/NAV) است. این نسبت اگر در محدوده عدد 100 درصد قرار گیرد به این معنا است که ارزش جاری سهام دقیقا مساوی با ارزش خالص دارایی ها بوده است.

به همین ترتیب ارقام بالاتر از 100 نشان می دهد قیمت سهام بالاتر از ارزش خالص دارایی ها قرار گرفته و ارقام پایین تر از 100 نیز بیانگر آن است که قیمت سهام شرکت سرمایه گذاری پایین تر از ارزش خالص دارایی ها است.

باید توجه داشت تنها با استناد به این نسبت نمی توان به درستی درخصوص سرمایه گذاری یا خرید سهام شرکت ها تصمیم گرفت نیاز است تا سرمایه گذاران این نسبت را در کنار سایر نسبت ها مورد بررسی قرار دهند.

در جدول زیر نسبت قیمت به ارزش خالص دارایی های 126 نماد گروه سرمایه گذاری بایکدیگر مقایسه شده است.

1

سود شرکت های سرمایه گذاری 19 درصد افزایش یافت

در جدول زیر سود خالص شرکت های سرمایه گذاری فعال در بازار سرمایه براساس آخرین صورت های مالی منتشر شده تا پایان خردادماه 1402، گردآوری شده است.

2

بررسی آمار موجود نشان می دهد تا پایان مدت مذکور ، مجموع سود این 126 نماد از 284 هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.

این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 19 درصدی را نشان می دهد.

درخصوص صورت های مالی شرکت های سرمایه گذاری باید توجه داشت، این شرکت ها نمی توانند تا قبل از برگزاری مجامع شرکت های سرمایه پذیر، سود قطعی شناسایی کنند و از این رو محاسبه سود قطعی آنها برای هر سال مالی با پیچیدگی های زیادی همراه است.

همچنین بخشی از درآمدهای شرکت های سرمایه گذاری از محل فروش سهام شرکت ها به دست می آید که فروش سهام شرکت ها نیز با نظر هیات مدیره و مدیرعامل شرکت انجام می شود.

در مواردی ، هلدینگ ها طی سالهای طولانی در یک شرکت تولیدی سرمایه گذاری می کنند در زمانی که شرکت به سودسازی رسید و شرایط لازم برای عرضه در بازار سهام را پیداکرد، بخشی از سهام آن در بازار عرضه می شود که به طور معمول سود بسیار زیادی برای شرکت های سرمایه گذاری به ارمغان خواهد آورد.

با این حال طی سال های گذشته شاهد آن بودیم که با وجود این که شرکت ها بخشی از سهام شرکت های زیرمجموعه خود را با قیمت بسیار بالایی به فروش رسانده اند، اما نتوانسته اند امکان سرمایه گذاری مجدد برای راه اندازی شرکت های جدید را فراهم کنند که این موضوع در نهایت از ارزش آنها کاسته است.

copied
نظر بگذارید