حداکثر نیاز سالانه برنج کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است

رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: سرانه مصرف برنج به ازای هرنفر ۲۷ کیلوست که براین اساس سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است.

حداکثر نیاز سالانه برنج کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، قاسم پیشه ور، گفت: براساس آمار‌های اعلامی از سطح استان ها، امسال برآورد می‌شود که تولید برنج با رشد ۱۵ درصدی نسبت به سال قبل به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برسد.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت خرید برنج از کشاورز طی ۲ تا ۳ سال اخیر افزایش ناچیزی داشته است، درحالیکه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مغازه‌های استان تهران ۳ برابر قیمت عرضه می‌شود.

این مقام مسئول افزود:  امسال شرایط جوی کشور به گونه‌ای بوده که ضریب تولیدبرنج در استان‌های شمالی از یک به ۱.۶ و ۱.۸ درصد رسیده است.

قیمت پیشنهادی خرید توافقی برنج اعلام شد

پیشه ور ادامه داد: با توجه به کشاورزان استان شمالی ناگریز به تولید برنج هستند، از این رو انتظار می‌رود دولت در راستای حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده نسبت به خرید توافقی برنج از کشاورز اقدام کند. براین اساس قیمت پیشنهادی هرکیلو برنج طارم هاشمی را ۱۰۰ تا ۱۰۲ هزارتومان و ارقام پرمحصول ۷۵ تا ۸۰ هزارتومان به وزیر اعلام کرده ایم، اما متاسفانه جلسه برای تصویب و اعلام قیمت توسط وزیر جهاد برگزار نشده است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه نیازی به واردات برنج نداریم، افزود: براساس اعلام مرکز آمار با احتساب سرانه مصرف برنج ۲۷ کیلو به ازای هرنفر، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز است که این میزان امسال از محل داخل تولید می‌شود. این درحالی است که واردکنندگان برای باب واردات، آمار تولید برنج در استان‌های غیرشمال را لحاظ نمی‌کنند.

نیازی به واردات برنج نداریم

به گفته او، واردکنندگان در موقع واردات آمار سرانه مصرف را بالا می‌برند و میزان تولید داخل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن اعلام می‌کنند، درحالیکه بنابر اعلام مرکز آمار سرانه مصرف به ازای هر نفر ۲۷ کیلوست کهاین میزان جوابگوی نیاز داخل است و حتی دولت  ذخایر استراتژیک را ابتدا از تولید داخل باید تامین و کسری را وارد کند. گفتنی است که به سبب تخصیص ارز نیما به واردات، امکان رقابت وجود ندارد چراکه تمامی هزینه‌های تولیدکنندگان داخل با ارز آزاد است.

او ادامه داد: دولت با خرید تضمینی برنج از ورود دلالان و بازرگانان به چرخه خرید و مازاد محصول روی دست کشاورزان و ضرر و زیان‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

پیشه ور با بیان اینکه پتانسیل صادرات برنج به بازار‌های هدف وجود دارد، گفت: اگر دولت ۵۰ درصد ارز واردات برنج را به زیرساخت‌های سه استان شمالی تخصیص دهد، علاوه بر تامین ۱۰۰ درصدی نیاز داخل و خودکفایی، ظرف مدت زمان ۵ سال امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی قیمت کنونی هرکیلو برنج طارم هاشمی در استان‌های شمالی را ۹۰ تا ۹۵ هزارتومان و ارقام پرمحصول ۶۸ تا ۷۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به هزینه‌های بسته بندی و حمل و نقل حداکثر هرکیلو برنج با احتساب ۱۰ تا ۲۰ درصد سود باید به دست مصرف کننده برسد.

او گفت: بنابر آمار سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج به بهانه تنظیم بازار داخل وارد شد که این امر به سبب پرداخت یارانه به کشاورزان خارجی آسیب جدی به تولید داخل می‌زند، درحالیکه با تخصیص ۵۰ درصد رقم واردات به زیرساخت‌ها امکان خودکفایی در داخل وجود دارد.

copied
نظر بگذارید