۵ میلیاردری که دانشگاه را رها کردند

شخصیت‌های مشهوری که اکنون نام آنها بین میلیاردر‌های نامدار آمریکایی دیده می‌شود، تحصیلات دانشگاهی خود را نیمه‌کاره رها کرده‌اند.

 ۵ میلیاردری که دانشگاه را رها کردند

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایبنا، شایعات زیادی در مورد مردان میلیاردر دنیای تجارت وجود دارد، از جمله اینکه آنها هوش کافی برای ادامه تحصیل دانشگاهی ندارند و به همین دلیل نتوانسته‌اند تحصیلات خود را به پایان برسانند. اما عملکرد آنها و موفقیتی که در دنیای تجارت به دست آورده‌اند، گویای اشتباه بودن این شایعات است.

۱. بیل گیتس

بیل گیتس تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه مشهور هاروارد آغاز کرد. اما پس از مدتی، شرکت در سخنرانی‌های علمی و یادگیری نظریه‌ها و فرمول‌های ریاضی او را خسته کردند. گیتس ترجیح داد بیشتر از آن خود را آزار ندهد و با ترک دانشگاه، وقت خود را به حمایت از شرکت نوپای خود «مایکروسافت» اختصاص دهد که همراه با پل آلن تأسیس کرده بود.

دستاورد‌های او در چند دهه اخیر به خوبی نشان می‌دهد که این یک تصمیم عاقلانه بوده است. امروز بیل گیتس با دارایی تخمین‌زده شده حدود ۱۲۸ میلیارد دلار، یکی از ثروتمندترین مردان جهان است. در سال ۲۰۰۷، مدرک افتخاری دانشگاه هاروارد به وی اعطا شد. «پل فینگان»، رئیس انجمن فارغ‌التحصیلان هاروارد، در مراسم اهدای این مدرک افتخاری از سهم برجسته گیتس در پیشرفت علم و فناوری تمجید کرد و وی را «یک انسان‌دوست بزرگ» نامید که سزاوار این افتخار است.

۲. استیو جابز

استیو جابز در سال ۱۹۷۲ در کالج رید نام‌نویسی کرد. اما پس از تنها شش ماه، تحصیلات خود را نیمه‌کاره رها کرد، زیرا متوجه شد که علاقه‌ای به دوره‌های آموزشی «اجباری» با «شهریه بسیار زیاد» ندارد. با این وجود، او یک سال و نیم در محوطه دانشگاه ماند و طی این مدت دوره‌هایی را گذراند که در حیطه علاقمندی‌هایش بود، از جمله دوره خوشنویسی که بعد‌ها الهام‌بخش او در طراحی فونت‌های مکینتاش شد.

طی این مدت، او نزد دوستان خود سکونت می‌کرد و وعده‌های غذایی رایگان از معبد «هیر کریشنا» دریافت می‌کرد. همچنین برای تأمین مخارج روزانه خود بطری‌های مصرف‌شده جمع‌آوری می‌کرد. سرانجام، ترک تحصیل وی به یک گام مهم در راه شروع به کار شرکت اپل و تبدیل شدن او به یکی از تأثیرگذارترین کارآفرینان در تاریخ فناوری منجر شد.

۳. لری الیسون

لری الیسون دو بار تحصیلات خود را رها کرد: ابتدا پس از دو سال و پس از درگذشت مادرخوانده‌اش، دانشگاه ایلینویز را ترک کرد. وی پس از مدتی در دانشگاه شیکاگو ثبت‌نام کرد، اما تنها برای یک ترم در آنجا ماند. در عوض به کالیفرنیا نقل مکان کرد، به عنوان یک برنامه‌نویس کار کرد و خودآموزی در رشته مورد علاقه‌اش را آغاز کرد. در سال ۱۹۷۷، او سرانجام شرکتی را تأسیس کرد که بعداً به عنوان اوراکل مشهور شد و به این ترتیب به یک میلیاردر بدل شد.

۴. مایکل دل

مایکل دل در سال ۱۹۸۳ در دانشگاه تگزاس در آستین آغاز به تحصیل در رشته پزشکی کرد، اما ترجیح داد خود را وقف ایجاد یک تجارت برای فروش مستقیم و به‌روزرسانی فناوری رایانه‌ای کند. پس از تنها چند ماه، او بیشتر از اساتید خود درآمد کسب کرد. این موفقیت عاملی بود که او پتانسیل شرکت خود را به رسمیت بشناسد و تحصیلات خود را در سن ۱۹ سالگی متوقف کند. وی در سال ۱۹۸۴ شرکت فناوری دل (Dell Technologies) را تأسیس کرد که به یکی از شرکت‌های برتر رایانه و فناوری اطلاعات در جهان تبدیل شد و مالک خود را به یک میلیاردر تبدیل کرد.

۵. ایوان ویلیامز

ایوان ویلیامز در ابتدا دانشجوی دانشگاه نبراسکا-لینکلن شد، اما پس از یک سال و نیم تحصیل دانشگاهی را برای شرکت در دوره‌های برنامه نویسی، رها کرد. وی تجربیات اولیه را در صنعت فناوری به دست آورد و بعداً شرکت blogger.com را تأسیس کرد که توسط شرکت گوگل خریداری شد. در سال ۲۰۰۶ او یکی از بنیانگذاران توییتر بود که ارتباطات دیجیتال را در سراسر جهان تغییر داد. مدتی بعد وی پلتفرم انتشار (Publishing-Plattform) را ایجاد کرد. پیشرفت‌های وی نشان می‌دهد که تحصیلات آکادمیک لزوما برای موفقیت در دنیای فناوری ضروری نیست. دارایی‌های وی در سال ۲۰۲۱ حدود ۲.۴ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

بیزینس اینسایدر در ادامه این گزارش این سوال را مطرح می‌کند که آیا رها کردن دانشگاه به معنی موفق شدن در یک رشته دیگر است؟ برای پاسخ به این سوال «بونستدورف» رئیس گروه سیاست اقتصادی، نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه کاسل، داده‌های بازار کار دانمارک را با کمک همکارانی از دانمارک و نروژ بررسی کرده است. بر اساس این مطالعه، ترک تحصیل کنندگان دانشگاه در سه سال اول پس از فارغ التحصیلی، به طور متوسط ۱۷ درصد کمتر از فارغ التحصیلان درآمد دارند. در واقع افرادی که ترک تحصیل می‌کنند و خوداشتغال می‌شوند، دوران دشوارتری را دارند: آنها اغلب فقط نیمی از کارمندان درآمد دارند و کمتر احتمال دارد که وام دریافت کنند. به طور متوسط، شرکت‌های آنها کوچکتر و از نظر اقتصادی ضعیف‌تر از شرکت‌هایی هستند که توسط فارغ التحصیلان تأسیس شده‌اند.

این امر نشان می‌دهد که داستان‌های موفقیت شناخته شده ترک تحصیل از دانشگاه، مانند استیو جابز یا بیل گیتس استثنا هستند تا قاعده و چیزی که بیشتر از هرچیزی موجب موفقیت این افراد شده است، نه ترک تحصیل، بلکه ایده‌های خلاقانه، تلاش مستمر و پشتکار آنها بوده که نشانگر هوش و توانایی بالای آنها در دنیای تجارت است.

copied
نظر بگذارید