کاهش ۱۲ درصدی تورم نقطه به نقطه
رئیس بانک مرکزی گفت: پایه پولی را که بالای ۴۰ درصد بود به زیر ۲۵ درصد رساندیم.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فرزین رئیس بانک مرکزی در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم در تشریح عملکرد این مجموعه اظهار کرد: از سال ۱۳۹۷ به بعد و بعد از تحریمهای جدید دچار عارضه زنجیره تورمی و افزایش حجم پول شدیم، به عبارت دیگر در چرخه افزایش نرخ ارز و تورم گیر کرده بودیم.
وی افزود: متغیرهای پولی ما که به صورت بلند مدت در کانال ۲۰ درصدی بود و تورم تولید کننده حتی به بالای ۶۰ درصد رسیده بود و تورم مصرف کننده نیز در کانال ۴۰ درصد بود. ما حدود ۲۰ درصد از متغیرهای اصولی کشور فاصله گرفتیم؛ نظام تجارت این بود که تورم از کانال ۵۰ درصد بالاتر خواهد رفت.
فرزین بیان کرد: تورم تیر ماه حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین تورم نقطه به نقطه حدود ۱۲ درصد کم شده است.
رئیس بانک مرکزی اظهار کرد: پایه پولی ماحصل مطالبات بانک مرکزی از دولت نظام بانکی و داراییهای ارزی است و وقتی پایههای پولی ۲۰ درصد کاهش پیدا میکند، یعنی موفق شدیم که یک نظمی در اقتصاد کشور ایجاد کنیم.
او ادامه داد: تولید کننده در شهریور ۱۴۰۰، ۸۲ درصد بود و نقطه به نقطه آن ۷۰ درصد بود که خوشبختانه تورم تولید کننده در ماه گذشته ۲۹ درصد کاهش یافت؛ همچنین در مبحث نقطه به نقطه نیز ۲۵ درصد شاهد کاهش بودهایم.
رئیس بانک مرکزی افزود: در عموم متغیرهای پولی به سطح قبل از تحریم برگشتهایم و توانستیم این شرایط را مدیریت کنیم. اگرچه توانستیم پول را کنترل کنیم، اما رشد هم محقق شد و ضریب جینی نیز کاهش یافت.
فرزین گفت: ضریب جینی یک عدد بین صفر و یک است و هرچه به صفر نزدیکتر باشد توزیع درآمد عادلانهتر است به طور تاریخی ضریب جینی ایران حدود ۴۰ درصد بوده است و در دورانی به دلیل برخی سیاستها تا ۳۸ نیز کاهش پیدا کرده است و خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ این رقم به ۳۶ درصد کاهش پیدا کرد.
او ادامه داد: یکی از دلایل کاهش نرخ ضریب جینی به دلیل مردمیسازی یارانهها بود. کالابرگ نیز از دیگر دلایل آن است. رشد متغیرهای ارزی منطقه نیز حدود ۵ درصد بوده است.
فرزین بیان کرد: خوشبختانه در این دوره منابع طلا و ذخایر آزاد افزایش پیدا کرد و ما توانستیم با ارتباطات خوب، بخشی از منابع خود را که در کشورهای دیگر بلوکه شده بود پس بگیریم که ۴۹ میلیارد این منابع را به تولید اختصاص دادیم و ۱۰ میلیارد دلار نیز به کالاهای سرمایهای تخصیص داده شد.
رئیس بانک مرکزی اظهار کرد: سالها بود مردم ما به حج عمره نمیرفتند و خوشبختانه در این دوره موفق شدیم که حج را برگزار کنیم.