اختصاصی چابک آنلاین؛

رشد۵۵ درصدی ارزش فروش صادراتی سنگ‌آهنی های بورسی

تناژ فروش سنگ آهنی ها تا پایان تیرماه 2درصد افزایش یافت

با وجود اینکه شرکت های تولید کننده سنگ‌آهن در صورت های مالی میاندوره ای منتهی به پایان خرداد 1402،ارقام نه چندان امید وارکننده ای را در عناوین سود عملیاتی و خالص خود گزارش کرده بودند، اما برآوردها ازگزارش های تولید و فروش آنها تا پایان تیرماه، امیدوار کننده است.

رشد55 درصدی ارزش فروش صادراتی سنگ‌آهنی های بورسی

چابک آنلاین، سعید رشیدی، براساس ارقام منتشر شده درگزارش های تولید و فروش تیرماه، شرکت های سنگ آهنی فعال در بازار سرمایه، حدود 16 میلیون و 600 هزار تن از محصولات خود را از طریق صادرات یا فروش در بازارهای داخلی به فروش رساندند.

این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 2 درصد افزایش یافته است.

هر چند که کل درآمد آنها از فروش محصولات بیش از 35 درصد افزایش یافته و به عدد 60 هزار میلیارد تومان رسیده است.

در بخش صادراتی نیز درآمد صادراتی سنگ آهنی ها از ابتدای سال مالی تا پایان تیرماه 1402، به عدد 6 هزار و 82 میلیارد تومان رسیده که از نظر ارزشی ، حدود 55 درصد افزایش یافته است.

ناگفته نماند که سودسازی سنگ آهنی های بورسی در سال 1402 با چالش هایی مانند افزایش نرخ حامل های انرژی،عوارض صادراتی محصولات کنسانتره و سنگ آهن و افزایش هزینه حمل بار و قطعات موردنیاز برای نوسازی خطوط تولیدی رو به رو هستند.

با این حال، شرکت ها اعلام کرده اندکه تغییرات مربوط به نرخ عوارض صادراتی همچنان قطعی نیست و از آنجایی که دراین راستا ، بخشنامه رسمی به شرکت ها ارسال نشده ، این عنوان در صورت های مالی با نرخ های قبلی ذکرشده است.

درجدول زیر تغییرات حجم و ارزش فروش سنگ آهنی های بورسی بایکدیگر مقایسه شده است.

Capture

براساس ارقام موجود در جدول ، نمادهای «کنور» و «کگل» دربخش فروش صادراتی و کل ، بیشترین رشد را به ثبت رسانده اند.

طی دو سال گذشته شرکت های سنگ آهنی با تاسیس شرکت های سرمایه گذاری مشترک ، توانستند اقدامات مهمی را در راستای توسعه زیرساخت های جاده ای ، ریلی و دریایی به ثبت رسانند.

پروژه تجهیز و توسعه بخش های بندر شهید رجایی برای بارگیری و انتقال تخصصی محصولات معدنی و همچنین انتقال آب از دریای عمان به بخش های مرکزی ایران ، از جمله مهمترین طرح های دردست اقدام سنگ آهنی ها است.

این شرکت ها از طریق سرمایه گذاری در احداث نیروگاه های برق و همچنین سرمایه گذاری در احداث واحدهای تولید آهن اسفنجی ، درراستای کاهش هزینه ها و تولید با ارزش افزوده بالاتر ، گام های بسیار مهمی برداشته اند.

درحال حاضر شرکت ها به دلیل استهلاک بالای خطوط تولیدی خود به دنبال واردات و نوسازی تجهیزات رفته اند.

همچنین با توجه به نیاز کشور به اکتشاف و عملیات معدنکاری عمیق ، شرکت ها درصدد هستند تا تکنولوژی و دستگاه های حفاری مورد نیاز برای این کار را به کشور وارد کنند.

برخی از شرکت ها نیز از طریق سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان ، به دنبال بومی سازی دستگاه های مورد نیاز خود بوده اند.

دراین راستا ، پروژه ساخت سرمته های حفاری اکتشافی یکی از مهمترین دستاوردهای این شرکت ها بوده است.

copied
نظر بگذارید