رتبه سوم تولید انار جهان در اختیار ایران است
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران پس از هند و چین رتبه سوم تولید انار جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، محمد مهدی برومندی چهارشنبه ۱۱ آبان در نخستین جشنواره ملی تولید و صادرات انار که در مسجد جامع تاریخی ساوه برگزار شد، با تاکید بر رویکرد حمایتی وزارت جهادکشاورزی از کشاورزان اظهار کرد: در شرایط سخت و جنگ اقتصادی که سفره های مردم مورد هدف قرار گرفته، وزارت جهاد کشاورزی مسئول امنیت غذایی مردم است و توانسته علاوه بر تامین نیاز داخل، سالانه ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد که نیمی از آن مربوط به محصولات باغی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ساوه قطب تولید انار کشور است، اظهار کرد: از سه میلیون تن محصول کشاورزی استان یک میلیون تن در ساوه تولید می شود که بر این اساس، این شهرستان به قطب کشاورزی کشور تبدیل شده است.
برومندی افزود: برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده و باید حتما اجرا شود. در سفر رییس جمهور ۲۴۵ میلیارد تومان برای زیرساخت های حوزه باغبانی استان مرکزی نظیر توسعه باغات، سیستم آبیاری، توسعه گلخانهها، گیاهان دارویی و ... اختصاص داده شده تا گام بلندی در بخش کشاورزی استان برداشته شود.
وی افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی کمک بزرگی به توسعه تولیدات کشاورزی کرده و اقدامات فرهنگی صورت گرفته اهمیت این بخش را بیشتر نشان میدهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سطح زیر کشت انار در ایران حدود ۹۰ هزار هکتار است که ۱۱ هزار هکتار آن در ساوه است و سالانه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انار از مجموع ۶.۵ میلیون تن انار تولیدی جهان در ایران تولید میشود و کمتر از ۲۰ هزار تن آن به کشورهای خارجی صادر می شود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پس از هند و چین رتبه سوم تولید انار جهان را به خود اختصاص داده است، گفت: ساوه پایتخت و قلب انار کشور است و با بیش از ۱۵۰ هزار تن تولید این محصول، رتبه برتر را در اختیار دارد. میانگین تولید انار در کشور ۱۵ تن در هر هکتار و در جهان ۱۳ تن است اما این میزان در ساوه به ۱۷ تن در هر هکتار رسیده است که نشان می دهد در کشور ظرفیت افزایش متوسط تولید همه محصولات بویژه انار وجود دارد و در برنامه تحولی دولت ریل گذاری خوبی با تصویب قوانین کارآمد در این رابطه صورت گرفته است.
وی افزود: برای توسعه بخش کشاورزی، ارزآوری و امنیت غذایی نیازمند برطرف کردن موانع صادرات و بازگشت ارز هستیم که در کمیسیون های تخصصی در دستور کار قرار دارد و باید تلاش کرد موانع پیش روی تولید و صادرات انار مرتفع شود.