جزییات زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک

زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک در لایحه الحاق ۵ تبصره به ماده (۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان تعیین شد.

 جزییات زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک

به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، دولت لایحه الحاق 5 تبصره به ماده (2) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را با قید دو فوریت تقدیم مجلس کرد که در صورت تصویب نهایی ارائه صورتحساب‌های الکترونیکی توسط مؤدیان بزرگ و سپس مؤدیان کوچک‌تر به صورت تدریجی و با برنامه زمان بندی مشخص انجام خواهد شد.

در مقدمه این لایحه بیان شده است: با توجه به اینکه اجرای تکلیف مقرر در قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب 1398 مبنی بر راه‌اندازی سامانه مؤدیان برای ثبت‌نام و عضویت مشمولان و همچنین ارائه کارپوشه اختصاصی منجر به افزایش 20 برابری تعداد مؤدیان می‌شود، لذا به منظور تدریجی کردن ارائه صورتحساب‌های الکترونیکی توسط مؤدیان بزرگ و سپس مؤدیان کوچک‌تر، لایحه‌ای را برای انجام تشریفات قانونی تقدیم کرد.

در ماده واحده این لایحه آمده است: متون زیر به عنوان تبصره‌های 2 تا 6 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان –مصوب 1398- الحاق و تبصره قبلی به عنوان تبصره (1) تلقی می‌شود.

در تبصره 2 عنوان شده است: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است ظرف یک هفته از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون نسبت به ثبت نام و عضویت کلیه اشخاص مشمول در سامانه مؤدیان و تخصیص کارپوشه اختصاصی به آنها اقدام کند.

در تبصره 2 نیز عنوان شده است: الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک مطابق زمان‌بندی زیر انجام می‌شود:

1.شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس از 1/8/1401.

2.شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری از 1/10/1401

3.اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی مووع ماده (16) قانون مالیات بر ارزش افزوده از 1/1/1402

4.صاحبان مشاغل موضوع فراخوان‌های هشت‌گانه مالیات بر ارزش افزوده قبلی از تاریخ 1/4/1402

5.صاحبان مشاغل گروه‌های اول و دوم موضوع آیین‌نامه اجرایی ماده (95) قانون مالیات‌های مستقیم از تاریخ 1/7/1402

6.کلیه اشخاص باقیمانده از تاریخ 1/10/1402

همچنین در تبصره 4 عنوان شده است: تاریخ‌های مذکور در تبصره 3 این ماده قطعی و غیرقابل تغییر است و در صورت هرگونه تخطی از رعایت آنها، مطابق قوانین مربوط با متخلفان برخورد خواهد شد.

در تبصره 5 این لایحه تأکید شده است: تا پایان دوره‌های زمان‌بندی مندرج در تبصره 3 این ماده، حکم قسمت اخیر ماده (13) قانون مالیات بر ارزش افزوده جاری است و مالیات بر ارزش افزوده درج‌شده در صورتحساب‌های صادره خارج از سامانه مؤدیان تا پایان دوره‌های مذکور پس از تسلیم اظهارنامه و رسیدگی در مراجع مالیاتی با رعایت ماده (97) قانون مالیات‌های مستقیم قابل پذیرش است.

در نهایت در تبصره 6 خاطرنشان شده است: تا پایان دوره‌های زمان‌بندی مندرج در تبصره 3 این ماده، مفاد ماده (191) قانون مالیات‌های مستقیم در خصوص بخشودگی جرایم موضوع قانون مذکور جاری است. آیین‌نامه نحوه اعمال بخشودگی موضوع این ماده به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

copied
نظر بگذارید