اختصاصی چابک آنلاین؛

ساخت آپارتمان بلند مرتبه با واحدهای حداقلی در اروپا کنار گذاشته شد

یک عضوهیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران، با بیان اینکه الگوی شهرسازی در ایران همانند شهرسازی سال های قبل در اروپاست، اظهار کرد: ساخت آپارتمان بلند و واحدهای حداقلی و بدون حیاط براساس این الگو که فقط به عنوان سرپناه عمل کند، تبعات محیط زیستی دارد و چندین دهه است اروپا این الگوی شهرسازی را تغییر داده است .

ساخت آپارتمان بلند مرتبه با واحدهای حداقلی در اروپا کنار گذاشته شد

چابک آنلاین، شراره عبازاده، دکتر محمدصالح شکوهی بیدهندی، درگفت وگو با چابک آنلاین، ادامه داد: فشار روانی ناشی از آپارتمان نشینی و فشار بر منابع آب به علت تمرکز جمعیت از تبعات دیگر ساخت خانه های کوچک است و این الگوها هنوز بازنگری نشده است .

وی، خاطر نشان کرد که بر اساس تجارب جهانی درتوسعه شهری، می توان آثار این تبعات را از طریق ساخت خانه های دارای باغ و مساحت مناسب برای رفت و امد خانوارها  کاهش داد ضمن اینکه اروپا به سمت ساخت خانه های یک تادو طبقه  با مصرف انرژی کمتر و پایدار رفته است.

عضوهیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشکاه علم و صنعت ایران، افزود: بیشترین سرانه بودجه برای کلان شهرها است و همین عامل به مهاجرت پذیری کلان شهرها، افزایش مشکلات و رشد شدید  قیمت مسکن در کلان شهرها دامن زده است.

به گفته شکوهی بیدهندی، ایران رتبه 5 را به لحاظ بالا بودن شاخص قیمت مسکن نسبت به درامد خانوارها دارد و علی رغم اینکه کشور وسیعی با زمین های مناسب داریم مدیریت صحیحی در خصوص حوزه زمین و مسکن صورت نگرفته است.

وی، با تاکید بر سوگیری مقررات به سمت استفاده بهینه از زمین، ادامه داد: تمامی زمین هایی که با هدف سوداگری خریداری می شوند  باید مشمول مالیات شوند  تا توزیع عادلانه تر شود .

 

copied
نظر بگذارید