۶۰۰ واگن مسافری به دلیل کمبود صندلی از بخش ریلی خارج شد

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته ایران گفت: توسعه ناوگان ریلی منتاسب با نیاز‌ها و ظرفیت کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

۶۰۰ واگن مسافری به دلیل کمبود صندلی از  بخش ریلی خارج شد

به گزارش چابک آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمد رجبی گفت: در دوره‌های زمانی فصلی به دلیل برخی مشکلات عرضه بلیت قطار محدود است و باید متناسب با افزایش تقاضا ظرفیت ایجاد کنیم میکردیم.

رجبی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته تلاش شده در مجموعه شرکت‌های حمل و نقل ریلی مسافری از واگن‌هایی که امکان بازسازی داشتند استفاده شود ‌، گفت: تعدادی از واگن‌ها به علت عمر بالا و نداشتن صرفه اقتصادی از چرخه بهره برداری خارج شدند و ظرفیت از بین رفته است و از طرفی هم تعداد ناوگان جدید چه دست دوم و چه وارداتی که وارد شبکه ریلی شده پاسخگوی نیاز شبکه نبوده است.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته ایران، خارج شدن ۶۰۰ واگن مسافری را از دلایل کمبود صندلی در بخش ریلی خواند و گفت: در گذشته از لوکوموتیو‌هایی استفاده می‌کردیم که نوع ساختار فنی آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده بود که به ازای هر قطار ۱۲ سالن را میتوانستیم جا به جا میکردیم، اما اکنون لوکوموتیو‌ها با اینکه سرعت بالایی دارند، اما قدرتشان کمتر است و حدود ۸ سالن بیشتر نمیتوان با آن‌ها جا به جا کرد و همین باعث شده از تعداد سالن‌ها کاسته شود.

به گفته رجبی شرکت‌های بخش خصوصی که مالک واگن هستند و معاونت مسافری راه آهن تلاش می‌کنند تا مسافران بتوانند در دوره‌های زمانبندی شده بلند تری بلیت را تهیه کنند.

محمد رجبی گفت: ما بین ۲۵ تا ۳۰ درصد اقلام تعمیرات و نگهداری در واگن‌هایی که به نام واگن‌های قطار شناخته می‌شوند هنوز باید از منابع خارجی تامین اعتبار شود و خرید آن‌ها زمان طولانی و ریسک خاص خودش را دارد و همین باعث شده ما متاثر از قیمت جهانی باشیم، از این رو ارقامی که وارد مدل‌های اقتصادی میشود سرمایه گذار را برای ادامه فعالیتش منصرف می‌کنند.

رجبی در پایان نیز گفت: ۹۰ واگن مسافری داشتیم که خودکشش بودند و حدود ۸ ماه بعد از کرونا زمین گیر شدند که تلاش‌ها برای استفاده مجدد از این واگن‌های مسافری ادامه دارد.

copied
نظر بگذارید