تعرفه های پرستاری مثل پرداخت های پزشکی اجرا نمی شود

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تلاش کرده ایم منافع خدمات گیرنده و ارائه کننده خدمات را عدالت محور ببینیم.

تعرفه های پرستاری مثل پرداخت های پزشکی اجرا نمی شود

به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، عباس عبادی در پاسخ به برخی شبهه‌ها و نقدها به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اظهار داشت: نظام‌های پرداخت در دنیا تنوع و روش‌های مختلف دارد. یک روش، پرداخت ثابت(Fix Payment) است که یک کارمند در زمان مقرر امور محوله را انجام می‌دهد و در ازای آن حقوق یا دریافتی ثابتی خواهد داشت.

وی افزود: یک مدل پرداخت در ازای هر سرویس(Fee For Service) است که در ایران این مدل دنبال می‌شود و از زمانی که این قانون تصویب و اجرا شده، در سه دهه اخیر ارتقا پیدا کرده است و ارزش‌های نسبی موجود، محصول یک دوره تکامل است. علتش هم این است که روش‌های درمانی جدیدی ابداع می‌شوند یا تکنولوژی‌های نوینی است که در نظام سلامت ورود می‌کنند که طبیعتاً منجر به اقدامات جدیدی می‌شوند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اگر بخواهیم به روزهای اول تعرفه پزشکی برگردیم شاید فضای آن شبیه فضای امروز تعرفه‌های پرستاری باشد. از روش‌های دیگر نظام پرداخت می‌توان به گلوبال و همچنین روش نوینی دیگر بنام پرداخت بر اساس گروه‌های تشخیص(DRG) اشاره کرد که نسبت به سایر روش‌ها منطقی‌تر و به عدالت نزدیک تر است، بنابراین هم باید منافع گیرنده خدمت و هم ارائه کننده خدمت را در نظر داشته باشیم.

عبادی تصریح کرد: بارها به این موضوع اشاره کرده ام که در حوزه اقتصاد سلامت، کارشناسان این حوزه همیشه به روش‌هایی که منجر به نیازهای القایی می‌شود، نقد دارند و ما شاخصی برای کنترل کیفیت نداریم. به عنوان نمونه پرداخت‌های همکاران جراح ما با هر سابقه و تجربه خدمتی و کیفیت‌های متفاوت در ارائه خدمات شأن، یکسان انجام می‌شود که این یکی از نقاط ضعف پرداخت موردی است که نادیده گرفته شده است.

وی با اشاره به مزایا و معایب روش‌های پرداخت، گفت: دلیلی ندارد که اگر یک روش پرداختی که در سایر گروه‌ها انجام می‌شود و به آن انتقاد زیادی وجود دارد، سایر گروه‌ها هم به این روش اشتباه ادامه دهند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نظام پرداخت در دنیا به سمت گلوبال می‌رود، ادامه داد: جنس ارائه خدمت در پرستاری و پزشکی، متفاوت است. خدمات پرستاری، خدمات ۲۴ ساعته است در صورتیکه در حوزه پزشکی اگر ویزیت یا جراحی انجام می‌شود، ادامه درمان در اختیار گروه درمان است و مبتنی بر ارائه خدمات مستمر نیست البته ممکن است برای بیمار در ۲۴ ساعت، مداخله‌ای انجام نشود و این تفاوت‌های ماهوی رشته‌های مختلف است.

عبادی گفت: جنس و مدل مراقبت پرستاری با پزشکی و یا مثلاً فیزیوتراپی متفاوت است و نسبت مراقبت‌ها با هم یکی نیست. خدماتی که به هم نزدیک هستند مدل پرداخت آنها نیز به هم نزدیک است. بنابراین کتاب ارزش نسبی پزشکی محصول چندین سال توسعه و تکامل است. ما فعلأ در نقطه آغازین هستیم و اگر آن را اجرا نمی‌کردیم گله مندی بود که چرا اجرا نشده است. این روش فعلی نسبت به سایر روش‌ها مدرن تر است و منافع مردم را هم در نظر می‌گیرد ضمن اینکه هنوز جای رشد دارد و برای سال‌های آتی خروجی را بهتر نشان می‌دهد.

copied
نظر بگذارید