شناسایی ۷۰۰ شرکت دانشبنیان در بخش منابع طبیعی
رئیس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان مرتبط با دانشگاهها برای ارتقای نفوذ فناوری در بخش منابع طبیعی و افزایش راندمان عملکرد حفاظت از جنگلها، اقلیم و آبخیزداری شناسایی شد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، رئیس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری با اعلام این مطلب افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درصدد است برای رفع چالشها در این حوزه و افزایش کمیت و کیفیت اقدامات مدیریتی عرصههای منابع طبیعی، هرچه بیشتر به سمت فناوریهای نو حرکت کند و مدیریت جدید بر مبنای نوآوری و فناوریهای روز انجام شود.
حمیدرضا سلیمانی افزود: برای این منظور از سال گذشته در گام نخست در بخشهای مختلف جنگل، مرتع، بیابان، حفاظت از اراضی و آبخیزداری نیازسنجی انجام و سپس مجموعههای دانشبنیان مرتبط حقوقی و حقیقی شناسایی و بانک اطلاعاتی این مجموعههای های دانشبنیان در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری ساماندهی شد.
وی در همین حال اظهار داشت: در هفتههای آینده به منظور اعلام اولویتها و نیازهای فناورانه در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری نیز فراخوانی منتشر میشود که از آن طریق مجموعههای دانشبنیان را با نیازهای نوآورانه و فناورانه بخشهای مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری آشنا خواهیم کرد.
سلیمانی اظهار داشت: با توجه به تغییرات گسترده اقلیمی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی در کشور، نیازمند نگاهی نو در مدیریت عرصههای منابع طبیعی، بهکارگیری فناوریهای جدید و روشهای روزآمد و بهرهمندی سیستماتیک از دانش و نوآوریهای شرکتهای دانشبنیان هستیم و در همین راستا، مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ماههای پایانی سال ۹۹ تأسیس شد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر نزدیک به ۱۷ پروژه فناورانه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای کشور در حال اجرا است، تصریح کرد: این پروژهها در زمینههایی همچون مهار و کنتر ریزگردها در کانونهای فعال داخلی، استفاده از مالچهای بیولوژیک برای تثبیت شنهای روان، توسعه محصولات فرعی جنگل و مرتع و توسعه گیاهان دارویی در دست اجرا هستند.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: یکی از مواردی که باید روی آن تمرکز داشت، تولید محصولات فرعی بخش منابع طبیعی از جمله گیاهان دارویی عرصههای مرتعی و جنگلی است و در این راستا میتوان از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای تولید و عرضه آنها استفاده کرد.
وی با بیان این که بروز حریق یکی از چالشهای مهم بخش منابع طبیعی است، گفت: استفاده از ظرفیتهای مجموعههای دانشبنیان در پایش، شناسایی و مهار حریق از دیگر اولویتهای مهم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور محسوب میشود.