۶۰ درصد آموزش دیدگان مهارتی جذب بازار کار میشوند
معاون فناوری وزارت علوم از اجرای طرح دستیار فناوری خبر داد و گفت: در این طرح دانشجویان یک دوره زمانی ۶ ماهه کار دانشجویی در شرکت های فناور و دانش بنیان می گذرانند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، علی خیرالدین امروز در اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها و پژوهشگاههای سراسر کشور گفت: ایران در تولید علم در سال ۲۰۲۰، رتبه ۱۶ در جهان و اول در منطقه را دارد. همچنین ایران در شاخص نوآوری در رتبه ۶۰ در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است.
معاون فناوری وزیر علوم با اشاره به ضرورت ایجاد معاونت فناوری و نوآوری گفت: بهبود و ارتقا شاخصهای فناوری، تحقق اهداف اسناد بالادستی و قوانین، بسترسازی برای فعالیت نخبگان و ایجاد گفتمان فناوری و نوآوری و بازبینی ساختار و ایجاد آرایش متناسب با اکوسیستم فناوری از ضرورتهای راه اندازی این معاونت به شمار میرود.
وی ماموریت معاونت فناوری را تسهیلگری و بهبود ساختارهای زیست بوم فناوری نوآوری و کارآفرینی با محوریت دانشگاهها و پارکها از طریق گفتمان سازی و تعامل ذینفعان عنوان کرد و گفت: حمایت هدفمند از واحدهای فناور مراکز رشد و پردیسهای فناوری، شبکه سازی و تقویت روابط تعاملات با بازیگران خارجی، حمایت از دانشگاههای کارآفرین و جامعه محور و همچنین حمایت از پارکهای علت فناوری ماموریت محور از مهمترین برنامههای راهبردی این معاونت به شمار میرود.
وی افزود: توصیه ما این است که مدیر فناوری ذیل معاون پژوهشی و فناوری تعریف شود اما دانشگاهها بسته به شرایطشان خودشان در هیات امنا میتوانند در این رابطه تصمیم بگیرند.
معاون فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: توصیه جدی ما این است که روسای پارکها عضو شورای دانشگاه و رئیس دانشگاه عضو شورای پارک باشند و در همین راستا قرار است تغییراتی در آیین نامهها ایجاد شود.
خیرالدین برنامه عملیاتی معاونت فناوری را صادرات و تعاملات بینالمللی، آمایش فناوری و ماموریت گرایی پارکها، گرنت فناوری، توسعه فناوریهای نرم و اصلاح آیین نامه ارتقا اعلام کرد.
وی ادامه داد: اهم اقدامات جاری نیز عبارت است از پیگیری تشکیل پردیسهای تخصصی، اصلاح آیین نامه ارتقا و اضافه کردن بندی تحت عنوان فعالیتهای فناوری و نوآوری، اصلاح پایه تشویقی اعطای هیات علمی برای فعالیتهای فناوری و نوآوری.
معاون وزیر علوم با بیان این مطلب که بیش از ۴۰ درصد بیکاران، فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند، گفت: همچنین بیش از ۶۰ درصد آموزش دیدگان مهارتی جذب بازار کار میشوند و بیش از ۵۰ هزار نفر از فارغالتحصیلان در واحدهای فناور اشتغال دارند.
وی با اشاره به طرح دستیار فناوری گفت: در این طرح دانشجویان یک دوره زمانی ۶ ماهه کار دانشجویی در شرکتهای فناور و دانش بنیان میگذرانند و در آن مبلغ ماهیانه یک میلیون تومان به دانشجویان کارشناسی، ۲ میلیون تومان به دانشجویان ارشد و ۳ میلیون تومان به دانشجویان دکتری پرداخت میشود. آیین نامه این طرح نوشته شده و تا آخر هفته هم ابلاغ میشود. به ۱۰ پارک علم و فناوری به صورت پایلوت مبالغ حمایتی پرداخت شده است.