چالشهای داروساز بودن در دنیای پس از کووید
از زمان شروع همهگیری کرونا، داروسازان با چالشهای مداوم مواجه بودهاند. در حالی که این چالشها همچنان ادامه دارد، از سوی دیگر فضایی را برای نوآوری و نیاز به فناوری جدید ایجاد کرده است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر داروساز شخص متخصصی است که در بیمارستان، شرکت، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه، کارخانه و داروخانه در زمینههای تحقیقات، فرمولاسیون و تولید محصولات دارویی انسانی و دامی و فراوردههای آرایشی و بهداشتی و نیز راهنمایی و ارائه مشاوره به پزشکان و بیماران و مصرفکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی فعالیت میکند.
به طور کلی، دکتر داروساز فردی است که میتواند بیماران را در مورد ویژگیهای داروها، عوارض و نحوه مصرف صحیح آنها راهنمایی کند.
در این مطلب به برخی از چالشهای چشمگیر پیشروی داروسازان جدید و آینده پرداخته شده است. برای اطمینان از موفقیت داروسازان، برنامه های آموزش داروسازی باید ابزارها و منابع را برای غلبه بر هر مانعی در اختیار دانشجویانِ این رشته قرار دهند.
۱. دارو و ایمنی
عدم پایبندی به داروها منجر به شکست درمان، افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی و حتی بستری شدن در بیمارستان شده است. داروسازان با انجام مشاوره به بیمار، ارائه رژیمهای دارویی ساده به بیماران و استفاده از ابزارهای مشارکت بیمار برای افزایش نتایج سلامتی، نقش فعالتری در ترویج پایبندی به دارو ایفا میکنند.
برنامه های درسی داروسازی باید ایمنی دارو را در سرتاسر برنامه درسی خود ادغام کنند و اطمینان حاصل کنند که دانشجویان نحوه استفاده از ابزارهای دیجیتال را درک می کنند - از سیستم های کامپیوتری ثبت سفارش پزشک تا سیستم های توزیع خودکار.
۲. درمان دارویی در حال تکامل
داروسازان باید به طور مداوم توسعه و پیشرفت سریع داروهای جدید، مداخلات درمانی و رویکردهای درمانی را نظارت کنند. داروسازان باید به نظارت بر درمانهای در حال تکامل ادامه دهند و اطمینان حاصل کنند که آنها به طور ایمن و مؤثر استفاده میشوند.
۳. مسائل بهداشت عمومی
داروسازان از زمان شروع همهگیری، نقش مهمی را در ارتقای سلامت جمعیت و پیشبرد طرحهای بهداشت عمومی ایفا میکنند. آنها نقش حیاتی در پیشگیری از سوء مصرف مواد افیونی، درمان بیماری های مرتبط با سلامت روان و توسعه برنامه های پیشگیری، درمان و کنترل بیماری دارند و در عین حال ایمنی دارو را در مراکز و جوامع خود ارتقا می دهند.
پرداختن به این مسائل بهداشت عمومی نیازمند همکاری بین داروسازان، متخصصان مراقبت های بهداشتی، نهادهای نظارتی و جامعه است.
برنامههای داروسازی باید اطمینان حاصل کنند که دانشجویان در حین انجام این نقش، به منابع و مواد آموزشی بهروز دسترسی دارند.
۴. کمبود دارو
بیماری همهگیر کرونا باعث اختلال در زنجیره تامین دارو شد که منجر به کمبود آن شد. داروسازان امروزی با عرضه متناقض داروها مواجه هستند که به دانش و ابزار مناسب برای یافتن جایگزینهای دارویی و درمانهای جایگزین نیاز دارند.
اکنون، بیش از هر زمان دیگری، داروسازان نیاز به دسترسی به یک راه حل محتوای ارجاعی دارویی دارند، تا به آنها کمک کند تا بهترین تصمیم ممکن مبتنی بر شواهد را برای هر بیمار خاص در هنگام مواجهه با این کمبودها اتخاذ کنند.
۵. دامنه عمل گسترده
به گزارش wolterskluwer، با توجه به چشمانداز دائماً در حال تغییر مراقبتهای بهداشتی و هدف بهبود نتایج بیماران بهویژه پس از همه گیری کرونا، داروسازان در حال گسترش دامنه فعالیت خود هستند. در حالی که زمانی داروسازان از پر کردن مجدد نسخهها صرف نظر میکردند، اکنون به طور فزایندهای برای ارائه خدمات مراقبتهای پیشگیرانه برای بیماران مانند غربالگریهای سلامت، خدمات ترک سیگار و ... مورد مشورت قرار می گیرند.
با ترکیب سناریوهای دنیای واقعی و ابزارهای جامع و مبتنی بر شواهد، برنامههای داروسازی میتوانند اطمینان حاصل کنند که نیروی کار آینده برای بهبود فعالانه نتایج سلامتی بیمار آماده است.
برنامههای داروسازی به راه حل های نوآورانه آموزش و یادگیری دیجیتال نیاز دارند تا داروسازان جدید و آینده را برای چالشهای روزمرهای که با آنها مواجه میشوند، آماده کنند.