رئیس مرکز آمار ایران:

تورم نقطه‌ای در دی ماه به ۳۹.۶ درصد رسید

رئیس مرکز آمار ایران گفت: با بررسی ۴۷۵ قلم کالا میزان تورم نقطه به نقطه در دی ماه ۹۷ به ۳۹.۶ درصد رسید.

تورم نقطه‌ای در دی ماه به ۳۹.۶ درصد رسید

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار ایران امروز در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با اشاره به جایگاه مرکز آمار در پیشرفت کشور اظهار کرد: برای برنامه‌ریزی و توسعه، نیازمند آمار دقیق و جامع هستیم اما متأسفانه به دلیل عدم همکاری برخی سازمان‌ها از جمله وزارت بهداشت، شاهد اطلاعات مبهمی از برخی شاخص‌های اقتصادی هستیم.

پارسا با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز بیان کرد: قیمت گوشت از ابتدای دی ماه از ۴۹ هزار تا ۸۰ هزار تومان متفاوت بوده است که قیمت‌های کنونی حکایت از افزایش ۷۰ درصدی آن دارد، اما گوشت تنها کالای سبد خانوار نیست و برای به‌دست آوردن میزان تورم نقطه‌ای نیاز به معدل گیری از ۴۷۵ قلم کالا هستیم.

وی افزود: با بررسی و میانگین گیری از ۴۷۵ قلم کالا به تورم ۳۹.۶ نقطه ای در دی ماه رسیده‌ایم.

رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه تورم کالاهای خوراکی بیشتر بوده است، ادامه داد: تورم برای کالاهای خوراکی ۵۷.۵ درصد،  غیر خوراکی‌۳۲ درصد و برای کالاهای بادوام ۸۲ درصد بوده است.

به گفته وی؛ رب گوجه فرنگی بیش از ۲۰۰ درصد و آب،  برق و انرژی ۱۴ درصد افرایش داشته است.

پارسا گفت: رشد اقتصادی در ۶ ماه اول امسال با نفت ۴ دهم درصد و بدون نفت ۳ دهم درصد است.

رئیس مرکز آمار ایران افزود: بدبینی و ایجاد شبه در روش‌های تولید آمار در کشور می‌تواند اعتماد عمومی را خدشه‌دار کند.

پارسا ادامه داد: از نقد‌های درست و تند استقبال می‌کنیم، اما برخی از دوستان در اتاق جلسات می‌نشینند و فکر می‌کنند که ضرایب در نظر گرفته شده بدون پشتوانه علمی است در حالی که این‌گونه نیست.

وی تصریح کرد: مرکز آمار سه رویکرد فعالیتی داشته که از جمله آنها طرح‌های آماری، سرشماری و تمام شماری و آمار ثبتی است که جنبه‌های قانونی دارد و در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی و تهیه محاسبات ملی و شاخص قیمت عمل می‌کند و هیچ نهادی چنین قانونی ندارد.

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به پیشنهاد مرکز آمار برای تغییر قانون آمار بیان کرد: برای قانون جدید آمار یک و نیم سال کار و پژوهش انجام شده و پیشنهادات به شورا می‌رود تا پس از تایید لایحه آن به دولت تقدیم شود.

وی افزود: استفاده از تلویزیون رنگی در سال ۵۸ در خانوارهای شهری و روستایی صفر بوده که این رقم در سال ۹۶ در بین خانوار شهری به ۹۸ درصد و در بین خانوار روستایی به ۹۶ درصد افزایش یافته است.

پارسا ادامه داد: استفاده از جاروبرقی قبل از انقلاب در بین خانوار شهری  ۷.۳ درصد و در خانوار روستایی صفر بوده است که در سال ۹۶ این رقم در خانوار شهری به ۹۱ درصد و خانوار روستایی به ۶۴.۶ درصد رسیده است. در حوزه تلفن همراه در شهر‌ها ۹۵.۶ درصد و در روستا‌ها ۸۹.۴ درصد خانوار‌ها از این امکان بهره‌مند شدند.

به گفته وی؛ میزان اصلی تولید محصولات باغی قبل از انقلاب ۸۳۰ هزار تن بوده که در سال ۹۶ به ۳.۸ میلیون تن رسید، دام سبک از ۴۲ میلیون رأس به ۵۵.۷ میلیون رأس و گوشت قرمز از ۲۴۷ هزار تن به ۴۲۹ هزار تن در سال ۹۶ رسید.

رئیس مرکز آمار ایران تصریح کرد: همچنین در سال ۵۸ ، ۱۶.۹ درصد خانوار‌های شهری از اتومبیل شخصی استفاده می‌کردند که این میزان در سال ۹۶ به ۵۶ درصد رسیده است و در حوزه روستایی از ۱.۴ درصد به ۲۹.۶ درصد در سال ۹۶ رسیده که ۲۱ برابر شده است.

رئیس مرکز آمار ایران گفت: استفاده از کامپیوتر در حد صفر بوده که سال ۹۶ به ۳۷.۸ درصد در خانوار شهری و در بین خانوار روستا‌یی ۱۲.۶ درصد رسید. استفاده از ماشین لباسشویی از ۱۶.۷ درصد سال ۵۸ به ۸۸.۳ درصد در سال ۹۶ رسیده و در  روستا‌ها این رقم در سال ۵۸ ، صفر بوده که در سال ۹۶ به ۵۳.۹ درصد رسیده است.

 


 

copied
نظر بگذارید