رئیس پژوهشکده پولی و بانکی:
بخش مالی اقتصاد نیازمند هماهنگی بیشتر/عوامل اقتصادی در گرانی ها موثر نیست
دیواندری در خصوص افزایش قیمت های غیرمتعارف گفت: این حباب بالاخره تخلیه می شود چون عامل اقتصادی موثر در این قیمت ها نیست.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دیواندری رییس پژوهشکده پولی و بانکی در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر در خصوص سیاست های پولی و مالی تصریح کرد:بخش مالی اقتصاد کشور نیاز به هماهنگی دارد و جزئی نگری در اقتصاد یک نقص محسوب می شود.
وی ادامه داد:نرخ کنونی نقدینگی کشور هم اکنون 1530 هزار میلیارد تومان است که در سال 96 میزان رشد این نقدینگی 22 درصد بوده است.
دیواندری با اشاره به اینکه رشد سالانه حدود 22 درصدی تقدینگی امری عادی برا ی اقتصاد است گفت: نرخ بالای سود بانکی در سال های گذشته و افزایش سپرده های بانکی عاملی برای رشد نقدینگی محسوب می شود.
وی افزود: البته در اقتصصاد پویا نباید چنین رشدی در نقدینگی ایجاد شود.
دیواندری تصریح کرد:5 سال پیش اقتصاد کشور با تورم بالا همچون 40 درصد مواجه بود اما با اجرای سیاست های پولی منظم طی سال های گذشته تورم کمتر شده و به زیر 10 درصد رسید تا زمانی که تغییرات نرخ ارز تاثیراتی بر آن گذاشت.
رئیس پژهشکده پولی و مالی گفت:با توجه به نقدینگی بالا همچنان با تنگنای اعتباری در بانک ها مواجه ایم به دلیل مطالبات معوقه و مشکلات بانک ها در این شرایط باز هم تورم همچنان زیر 10درصد است .ممکن است سطح قیمت ها در بخش هایی همچون خودرو و سکه بالا آمده باشد اما نرخ تورمی که مبنا هست و به لحاظ علمی تایید میشود هنوز نشان نداده دارای تورم بالایی هستیم و نباید نوسانات ارزی را نشان دهنده تورم بالا بدانیم.
وی در خصوص علت نوسانات ارزی اظهار داشت: 2بررسی در خصوص دلیل نوسانات ارزی انجام دادیم یا باید کوتاهی در حوزه ارزی صورت گرفته باشد یا دلایل بنیادین همچون تراز تجاری تاثیر گذاشته باشد اما با بررسی های انجام گرفته مشخص شد هیچ کدام از این دلایل بر نوسانات قیمت تاثیر گذار نبوده است.
وی ادامه داد : مهمترین دلیل نوسانات نرخ ارز انتظارات آتی و عوامل ناپایدار است که ریشه در واقعیت ندارد.
دیواندری تصریح کرد:عواملی همچون تحریم و خروج از برجام را هم بررسی کردیم که آن هم به این شدت نمی تواند تاثیر گذار باشد در واقع افزایش قیمت ها حبات و غیر واقعی است.
وی افزود: در این شرایط 2 راهکار پیش رو داریم اول تزریق ذخایر ارزی به قیمت پایین است که منطقی نیست دومین راهکار رشد عوامل بنیادی همراه با افزایش قیمت هاست.
این کارشناس بانکی گفت:باید صبور باشیم این حباب بالاخره تخلیه می شود چون عامل اقتصادی موثر در این قیمت ها نیست.
وی افزود: وظیف بانک مرکزی در این شرایط اینست که مقرراتی بگذارند جلوی تقاضاهای کاذب گرفته شود و تقاضاهای واقعی پاسخ داده شود؛ باید نیازهای اصلی ارز تامین شود و برای نیازهای دیگر هم حتما باید فکری شود.