مدیرعامل بانک کشاورزی:
بخشی از بدهی دولت به بانک کشاورزی تهاتر می شود
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: دولت بالغ بر 130 هزار میلیارد ریال به این بانک بدهکار است و تلاش می کنیم بخشی از آن از طریق تهاتر بدهی های اشخاص یا بانک به دولت تعیین تکلیف کنیم.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، «روح الله خدارحمی» درباره دارایی های منجمد، مطالبات وصول نشده و معوقات بانکی دولت و اشخاص به این بانک افزود: بخش قابل توجهی از این بدهی ها مربوط به خرید تضمینی و پرداخت غرامت های صندوق بیمه محصولات کشاورزی است که برای وصول یا تهاتر آن در حال مذاکره و پیگیری از دولت و سازمان برنامه و بودجه هستیم.
وی این مکانیزم را قانونی برشمرد و اظهارداشت: سال گذشته نیز بخشی از این بدهی دولت در قالب تبصره 35 قانون بودجه سالیانه تهاتر شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی یکی از چالش های بزرگ بانکی را مطالبات معوق برشمرد و تصریح کرد: مطالبات معوق بانک کشاورزی به دلیل مشکلاتی چون مصوبات مجلس و تصمیم های دولت، نوع مشتریان و اینکه بسیاری از آنها بیش از دیگر بخشهای اقتصادی در معرض آسیب های ناشی از بلایای طبیعی و خشکسالی هستند، از سایر بانک ها بیشتر است.
وی اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور، بروز خشکسالی های پی در پی، نوسان های اقتصادی و التهاب های بازار مشکلات مختلفی برای واحدهای تولیدی به ویژه در بخش کشاورزی ایجاد می کند که به طور قطع این مسائل بر نرخ مطالبات معوق این بانک تاثیر بسزایی دارد.
خدارحمی گفت: در بخش وصول مطالبات سعی می کنیم با درک شرایط مشتریان و شرایط اقتصادی واحدهای تولیدی برنامه های مختلفی را برای تعامل با مشتریان در نظر بگیریم تا جایی که برای بنگاه های خسارت دیده ناشی از خشکسالی، سیل و سرمازدگی که در بازپرداخت اقساط خود دچار مشکل می شوند، 10 تا 20 درصد را وصول و برای بقیه قسط بندی مجدد انجام می دهیم؛ همچنین جرایم و وجه التزام را می بخشیم، اما سود را نمی توانیم طبق قانون و قرار داد ببخشیم مگر جایی که مصوبه مجلس یا دولت باشد.
وی اظهار داشت: البته در مواردی برای وصول مطالبات ناچار به سخت گیری هستیم که این اقدام را بانکداران در دنیا نیز انجام می دهد.
به گفته وی؛ وصول مطالبات بانک کشاورزی با توجه به سررسیدها در ماه های مختلف، متفاوت است به طوری که بین 6 تا 20 درصد نوسان دارد.
امسال دو شرکت بزرگ کشت و صنعت واگذار می شود
این مقام مسئول در بانک کشاورزی درباره دارایی های منجمد این بانک نیز به ایرنا گفت: دارایی های ثابت بانک کشاورزی، سرمایه گذاری های شرکت ها، املاک تملیکی، دارایی های ثابت و املاک قدیمی و شعب تعطیل شده را شامل می شود و تکالیفی قانونی برای فروش آنها داریم.
به گفته خدارحمی، براساس ماده 16 قانون رفع موانع تولید، بانک کشاورزی مکلف به واگذاری شرکت ها، بنگاه ها و اموال مازاد خود است که در زمینه شرکت ها سال گذشته یک شرکت بزرگ کشت و صنعت واگذار شد.
وی اضافه کرد: اکنون نیز دو شرکت بزرگ کشت و صنعت دیگر را در فهرست واگذاری داریم که یکی از آنها از طریق بورس بزودی آگهی و عرضه می شود.
این مقام بانکی یادآور شد: بانک کشاورزی و دو بانک بزرگ دیگر، سرمایه گذار این شرکت های کشت و صنعت بوده اند اما چون بانک کشاورزی بیشترین سهام را دارد، با توافق آنها واگذاری توسط این بانک صورت خواهد گرفت و با وضعیت خوب بورس، انتظار می رود این واگذاری با موفقیت انجام شود.
خدارحمی خاطر نشان کرد که بجز این موارد، بانک کشاورزی شرکت های زیادی در اختیار ندارد و شرکت های باقیمانده صرافی و کارگزاری هستند که مکمل فعالیت های بانک به شمار می روند.
وی درباره معوقات این بانک کشاورزی نیز گفت: مطالبات معوق یکی از قواعد بازی در کار بانکداری است؛ معوقات بانک کشاورزی شامل وام های خرد و کلان در واحدهای فعال بخش کشاورزی، صنایع غذایی و صنعت است.
وی افزود: بخشی از این مطالبات معوق به تسهیلات مربوط به حساب ذخیره ارزی باز می گردد که در گذشته پرداخت شده و اکنون در حال تعیین تکلیف است.
پرداخت 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای طرح های کوچک و زودبازده روستایی
مدیرعامل بانک کشاورزی با تشریح برخی برنامه های بانک کشاورزی برای بهبود وضعیت تولید، به طرح توسعه پایدارروستایی اشاره کرد و گفت: امسال امکان ویژه ای در جامعه روستایی فراهم شده به طوری که 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات ویژه اشتغال توسط دولت داده شد که عاملیت 6 هزار میلیارد تومان آن با بانک کشاورزی است.
خدارحمی تصریح کرد: تاکنون بخشی از این تسهیلات ارایه شده و امیدواریم تا پایان شهریروماه 3 هزار میلیارد تومان آن برای طرح های کوچک زودبازده کسب و کار کوچک روستایی پرداخت شود.
به گفته وی، با ارایه این تسهیلات تاکنون شرایط برای ایجاد هفت هزار کسب و کار کوچک روستایی و عشایری ایجاد شده است.
سالانه 100 تا 150 شعب بانک کشاورزی کاهش می یاید
مدیرعامل بانک کشاورزی درباره برنامه کاهش شعب این بانک نیز گفت: برنامه راهبردی بانک کشاورزی بهینه سازی شبکه خدمت رسانی است به طوری که در دو دهه گذشته تلاش کردیم تا در نقاط دور از دسترس شعب بانکی را گسترش بدهیم.
خدارحمی اظهار داشت: اکنون 1900 شعبه بانک کشاورزی در سراسر کشور فعال است که با تدوین برنامه بهینه سازی شبکه تلاش داریم سالانه 100 تا 150 شعبه را در یکدیگر ادغام و یا کاهش دهیم.
وی علت چنین اقدامی را پیشرفت فناوری بانکی و ارایه درگاه های جدید برای خدمات بانکی برشمرد و افزود: اکنون نیاز به شعب و عملیاتی شعبه ای رو به کاهش است و 70 درصد تراکنش های بانکی در این بانک به صورت غیرحضوری و از طریق تلفن همراه، دستگاه خودپرداز و پایانه های فروشگاهی انجام می شود.
وی اظهار داشت: معیار بانک کشاورزی برای کاهش شعب بانکی در کشور، هزینه جاری شعبه است؛ شعبه هایی که درآمدهای آنها هزینه جاری شعبه را پوشش نمی دهد، ادغام یا تعطیل می شوند؛ البته در مناطقی که تک شعبه ای هستیم، برنامه ای برای تعطیلی آن شعب نخواهیم داشت.
خدارحمی اظهار داشت: سالانه بین 600 تا 900 نفر از کارمندان بانک بازنشسته می شوند و دیگر نیازی به این همه کارمند در ساختار بانک وجود ندارد.
مدیرعامل بانک کشاورزی سامانه نرم افزاری جامع این بانک را یکی از بهترین سامانه های پرداخت الکترونیک در نظام بانکی توصیف کرد که در بستر بانکداری دیجیتال خدمت ارایه می دهد.
تحریم ها تاثیری بر روابط کارگزاری موسسات مالی خارجی ندارد
خدارحمی درباره روابط کارگزاری با بانک ها و موسسات مالی خارجی گفت: در صنعت بانکداری با انواع ریسک ها و مخاطرات مواجه هستیم که یکی از این ریسک ها به محیط کسب و کار بانکی و محیط کلان اقتصاد برمی گردد و بخشی نیز به التهاب هایی که به دنبال لجبازی هیات حاکمه آمریکا خروج از برجام در بازار ایجاد شده مرتبط است.
مدیرعامل بانک کشاورزی اظهار داشت: تحریم های جدید آمریکا علیه ایران پیمان شکنی ظالمانه و ناجوانمردانه است و به طور قطع با خروج آمریکا از برجام روابط کارگزاری بانک کشاورزی ایران با موسسات مالی خارجی ادامه خواهد یافت.
وی افزود: بانک کشاورزی در فهرست تحریم ها قرار ندارد اما با رهبری بانک مرکزی تلاش می کند که ارتباطات بانکی ایران را با بقیه کشورهای دنیا حفظ کند.
مدیرعامل بانک کشاورزی اظهار داشت: روابط کارگزاری این بانک با سایر بانک ها و موسسات مالی در دیگر کشورها ادامه دارد و می توان از این طریق و همکاری متقابل، به تداوم تجارت و تامین کالاهای ضروری و واسطه ای مورد نیاز کشور کمک کرد.
خدارحمی در عین حال گفت: جنس تحریم های جدید با تحریم های قبلی متفاوت است زیرا این بار سایر کشورها با آمریکا در اعمال تحریم ها همراهی نمی کنند و همچنان خواهان همکاری با ایران هستند.
این مقام مسئول در بانک کشاورزی گفت: البته ممکن است برخی از بانک ها به دلیل آسیب هایی که از سوی آمریکا متوجه آنان می شود، تمایل همکاری با ما را نداشته باشند که این موضوع دشواری هایی را برای ما دارد اما سعی داریم با همه توان راهکارهایی را برای تجارت کشور با سایر کشورها بیابیم تا علاوه بر تدوام روابط تجاری، مشکلی در این زمینه برای کشور ایجاد نشود.