بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین:

افزایش یارانه‌ها کمکی به مردم نمی‌کند/ دولت به‌ جای تغییر تیم اقتصادی باید سیاست‌های اقتصادی خود را عوض کند/ تورم اعلام‌شده گویای وضعیت قیمت‌ها در بازار نیست

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص افزایش یارانه اقشار ضعیف جامعه گفت: اگر بنا به افزایش یارانه‌های نقدی بود می‌بایست در همان سال 86 که طرح یارانه‌ها شروع شد این افزایش صورت می‌گرفت. اما امروز به دلیل تورم بالای موجود در بازار هزینه‌های مردم بیش از این افزایش پیداکرده و عملاً افزایش یارانه نقدی تأثیری بر زندگی مردم ندارد.

افزایش یارانه‌ها کمکی به مردم نمی‌کند/ دولت به‌ جای تغییر تیم اقتصادی باید سیاست‌های اقتصادی خود را عوض کند/ تورم اعلام‌شده گویای وضعیت قیمت‌ها در بازار نیست

به گزارش چابک آنلاین به نقل از اعتماد آنلاین، با توجه به افزایش نرخ تورم در پی التهابات ارزی و همچنین تضعیف اقتصاد کشور به دلیل خروج آمریکا از برجام و تحریم‌های دوبارهٔ آمریکا و همچنین کاهش قدرت خرید مردم، برخی بر این باورند که دولت باید برای کمک به اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر مبلغ یارانه نقدی را افزایش دهد.

آلبرت بغزیان استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص افزایش یارانه اقشار ضعیف جامعه گفت: «اگر بنا به افزایش یارانه‌های نقدی بود می‌بایست در همان سال 86 که طرح یارانه‌ها شروع شد این افزایش صورت می‌گرفت. اما امروزه چون هم مشکل بودجه و تأمین مالی آن وجود دارد نمی‌توان یارانه‌ها را افزایش داد. اما اگر فرضاً این افزایش صورت گیرد مثلاً به مبلغ فعلی 100 هزار تومان اضافه شو به دلیل تورم بالای موجود در بازار هزینه‌های مردم بیش از این افزایش پیداکرده و عملاً افزایش یارانه نقدی تأثیری بر زندگی مردم ندارد.»

این اقتصاددان ادامه داد: «در صورت ورود بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به مقوله یارانه نقدی و رصد و شناسایی دهک‌های پایین و اقشار ضعیف، کسانی که از توان مالی بالایی برخوردارند از چرخه دریافت یارانه حذف می‌شوند که این امر باعث افزایش مبلغ یارانه دریافتی اقشار ضعیف جامعه می‌شود. اما متأسفانه به دلایل بیشتر سیاسی نه اقتصادی این موضوع در دستور کار دولت قرار نمی‌گیرد.»

بغزیان گفت: «عددی که در خصوص تورم اعلام‌ شده است گویای وضعیت قیمت‌ها در بازار نیست. زیرا این عدد به نحوی محاسبه‌شده که احتمالاً قیمت جدید کالاها در کارخانه‌ها در آن اعمال نشده است. اگر این روال تا پایان سال ادامه پیدا کند قیمت‌های جدید جایگزین قیمت‌های دولتی می‌شود.»

بغزیان در خصوص بسته ارزی دولت هم گفت: «اگر می‌خواهیم نرخ ارز شناور مدیریت شود باید دید در آن صورت نقش بانک مرکزی دقیقاً چیست و بازار ثانویه کجای این مدیریت قرار دارد. اگر قرار است بسته جدید ارزی مؤثر واقع شود باید هم نرخ ارز کاهش پیدا کند و هم اینکه از نوسانات نرخ ارز کاسته شود»

این استاد دانشگاه در پایان تأکید کرد: «دولت به‌جای تغییر در تیم اقتصادی و تعویض مدیران بانکی، باید سیاست‌های اقتصادی خود را عوض کند. اکنون مشاهده می‌شود بعد از تغییر رئیس بانک مرکزی و اعمال بسته جدید ارزی هیچ تغییری در نرخ ارز و کاهش قیمت ارزهای خارجی رخ نداده است.»

copied
نظر بگذارید