سازمان بنادر:
ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین سوخت کشتیرانیها نداریم
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر گفت: ارز دولتی 4200 تومانی به شرکتهای کشتیرانی تعلق نمیگیرد و آنها باید نیاز خود را از طریق سامانه نیما یا سنا تامین کنند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، محمدعلی حسنزاده در نشست خبری از بستههای تشویقی برای رونق حملونقل دریایی و توسعه بنادر کشور خبر داد و گفت: بسته تشویقی برای لاینرها و فیدرها، بسته تشویقی برای ترانزیت و تجارت بین المللی و معافیت مالیاتی شرکت ها در مناطق ویژه اقتصادی از جمله برنامههای سازمان بنادر برای فعالان این بخش است.
وی با بیان اینکه بنادر امام، شهید رجایی، بوشهر، نوشهر و امیرآباد منطقه ویژه اقتصادی هستند، افزود: اقدامات اسنادی معافیتهای مالیاتی شروع شده و در مجوز اعطا شده این مسئله لحاظ شده و شرکتها میتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه صادرات کشور به دلیل رشد نرخ دلار افزایش یافته است در عین حال از کاهش 15 درصدی واردات طی 4 ماه ابتدایی امسال نسبت به 4 ماه ابتدایی سال گذشته خبر داد و گفت: طی چهار ماه نخس امسال صادرات حدود 10 درصد افزایش یافته، در مقابل کاهش واردات در بنادر مالکیتی و حاکمیتی کشور روی داده که این مسئله به سیاستهای تجاری کشور برمیگردد و ارتباطی به تحریمها ندارد.
مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از ارائه تخفیفات خوب به صادرکنندگان اشاره کرد و با بیان اینکه سال گذشته 350 میلیارد تومان از محل درآمدهای سازمان به صادرکنندگان تخفیف دادیم، افوزد: به واسطه بستههای تشویقی سازمان بنادر این تخفیفات در سال جاری بیشتر نیز خواهد شد.
حسنزاده در ادامه به موضوع تحریمهای کشور اشاره و اظهار کرد: متاسفانه در حمل ونقل دریایی کاسبان تحریم وجود دارند که بیشتر به فکر منافع شرکتی و شخصی هستند تا منافع ملی. بعضا به همین دلیل در برخی موارد هزینه حمل کالا افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: برای حل این معضل کارگرو ویژهای در سازمان بنادر و دریانوردی به دنبال رصد و مدیریت هزینههای حمل است و اجازه نمیدهیم این شرکتها هزینه حمل کالا را بیش از حد معمول افزایش دهند.
وی این راهم گفت: با توجه به اینکه بخش خصوصی در حوزه حملونقل دریایی فعال است، خیلی نمیخواهیم دخالت کنیم اما روی عملکرد آنها نظارت دقیقی خواهیم داشت.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر همچنین با بیان اینکه بستههای حمایتی از فعالان بندری آیتمهای متعددی دارد که گستره آن شامل تعلیق بدهی تا سرمایهگذاری و دورههای ساخت و ساز میشود، اظهار کرد: برای تسهیل فعالیتها، اجاره ثابت و متغییر شرکتهای سرمایهگذار مورد بازنگری قرار میگیرد و سعی میکنیم شرایط کسب و کار این شرکت ها همچنان اقتصادی باقی بماند.
حسن زاده با اشاره به اینکه مصوبه ای گمرک دارد که بر اساس آن کالا دو ماه میتواند در گمرک و مناطق ویژه باقی بماند که تا یکماه دیگر نیز (مجموعا سه ماه) قابل تمدید است، بیان کرد: در صورتیکه صاحبان کالا تا 45 روز کالا را ترخیص کرده و ارد کشور کنند تخفیفهای خوبی به آنها خواهیم داد.
ارز 4200 تومانی برای تامین سوخت کشتیرانیها نداریم
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص پرداخت حقوق و دستمزد دریانوردان نیز گفت: درآمدهای بخش حملونقل دریایی ارزی و پرداخت حقوق به دریانوردان نیز همیشه ارزی بوده است. به نظر میرسد چالش جدی در این بخش نداشته باشیم و شرکتها با توجه به مصوبههایی که از دولت گرفتهاند دغدغهای در ابن حوزه وجود نداشته باشد.
حسن زاده با تاکید بر اینکه در حوزه تامین سوخت شناورها در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد، اظهار کرد: دولت فقط برای 25 قلم کالا ارز 4200 تومانی تخصیص داده و سایر نیازها باید از طریق سامانه سنا و نیما تامین شود. ضمن اینکه وزارت نفت هم سوخت را با قیمت فوب خلیجفارس در اختیار شرکتهای کشتیرانی قرار میدهد.
وی همچنین با بیان اینکه فقط دو شرکت بیمه ای از بازار ایران خارج شدند چون با آمریکا کار میکردند و با دید اقتصادی این کار را انجام دادند، گفت: در عین حال شرکتهای خارجی داریم که بدون هیچ مشکلی به شرکتهای کشتیرانی خدمات ارائه میدهند و در این بخش مشکلی نداریم.