دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی:

استاد از بین بردن منافع ملی هستیم / کرسنت اجرایی می‌شد امروز امارات در آغوش عربستان نبود/ فرصت برجام را با نگاه بسته و بخیلانه از دست دادیم

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی گفت: اقتصاد، دنیای بده بستان است با نگاه بسته همه فرصت‌ها از دست می‌رود و فقط خسارت است که به مردم تحمیل می‌شود.

استاد از بین بردن منافع ملی هستیم / کرسنت اجرایی می‌شد امروز امارات در آغوش عربستان نبود/ فرصت برجام را با نگاه بسته و بخیلانه از دست دادیم

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، حمیدرضا صالحی، درباره فرصت‌های صادراتی گازگفت: طبق آخرین رنکینگ بی‌پی ما اولین ذخایر گاز دنیا را داریم با فرصت‌ها و سرمایه گزاری‌ که در پارس جنوبی داشته‌ایم امروز از مرز 700 تا 800 میلیون متر مکعب تولید گذشتیم و بزودی به مرز یک میلیارد می‌رسیم اما مصرف کل کشور به خاطر ارزانی 500 میلیون متر مکعب و چند برابر شدت مصرف دنیا است، به طوری که میزان مصرف کل اروپا به ایران نمی‌رسد، با این حال گاز اضافه برای صادرات داریم، اما سیاست‌های ما تا امروز رفتن به سمت صادرات نبوده است.

وی افزود: ما فقط در یک مقطع برای ال.ان.جی برنامه ریزی کردیم، کاری که قطری‌ها چندین سال پیش شروع کرده‌اند، اقتصاد و انرژی جذاب است اما مسائل سیاسی را در این رابطه کنار می‌گذاریم دنیا امروز روی اقتصاد سیاسی استوار است، در ایران هم  قطعا اقتصاد، سیاسی است، در تمام موضوعات حامل‌های انرژی و نرخ آن سیاست تصمیم می‌گیرد در مورد نرخ ارز روسای جمهور اعمال نظر می‌کنند.

خودسانسوری می‌کنیم و می‌گوییم باید تابع روسیه باشیم

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی تصریح کرد: باید پرسید گروه‌هایی که در برجام مذاکره کردند چرا پروژه‌های ال.ان.جی و خط لوله گاز را مطرح نکردند؟ در هر حال اکنون نیز دیر نیست باید زمینه همکاری با اروپا فراهم شود، اتحادیه اروپا بارها اعلام کرده و در این خصوص مصوبه داشته که به عنوان آلترناتیو به جای روسیه خواهان گاز ایران است، چرا هر وقت صحبت از صادرات گاز به اروپا از دریای سیاه شده خودسانسوری کرده و گفته‌ایم باید تابع روسیه باشیم؟ 

وی یادآور شد: ما همواره در اتاق بازرگانی، توسعه مسیر خطوط لوله گاز در اروپا و منطقه را مطرح کرده‌ایم اما موفق به اعمال نظر نشده‌ایم، اکنون فرصت‌های تجاری از دست رفته است، بارها  موضوع تبدیل ایران به هاب مطرح شد، تمرکز ما روی صادرات با خط لوله و شبکه بود اما همیشه صادرات به اروپا از طریق ال.ان.جی مطرح و گفته می‌شود خط لوله به صرفه نیست. باید بخش خصوصی را در صادرات گاز و برق دخیل کنیم، ما می‌توانیم فاینانسور جذب کنیم و با خط لوله صادرات داشته باشیم.

 صالحی گفت: اگر گاز استحصالی را تبدیل به نیروگاه کرده و برق صادر می‌کردیم و یا صادرات با خط لوله را در سطح بالا اجرایی می‌کردیم، بسیاری از کشورها به ما وابسته شده و کسی هم نمی‌توانست ما را تحریم کند، اما فرصت‌های اقتصادی و صادرات انرژی را همواره از دست داده‌ایم، مثلا هنوز خط لوله گاز عمان عملیاتی نشده و اکنون شل و بی‌پی در این منطقه گاز پیدا کرده‌اند.

فرصت برجام را از دست دادیم

وی تاکید کرد:  در اقتصاد باید ابتدا روابط بین الملل ترمیم شود، نمی‌شود مرداوات بین المللی قطع باشد و بخواهیم جذب سرمایه گذاری کنیم، ما فرصت دوساله برجام را بدست آوردیم اما آنقدر نگاه بخیلانه و بسته داشتیم که فرصت اقتصادی انرژی را روی میز نگذاشتیم در حالی که باید طی این مدت 200 میلیارد دلار جذب سرمایه می‌کردیم تا امروز به اینجا نرسیم.

استاد از بین بردن منافع ملی و ایجاد عدم النفعیم

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی اظهار داشت: هنوز نگاه‌های ما به دنیا و مباحث انرژی قدیمی است و تغییرات انجام نمی‌شود، ما استاد از بین بردن منافع ملی و ایجاد عدم النفع هستیم، هیچ‌وقت از داشته‌هایمان حتی برای سیاست نتوانستیم استفاده کنیم.

عجولانه تصمیم گرفتیم و امارات را به آغوش سعودی‌ها سپردیم

وی خاطرنشان کرد: اگر خط لوله گاز کرسنت به دبی وصل بود و تصمیم عجولانه نمی‌گرفتیم و صادرات را منتفی نمی‌کردیم آیا امروز امارات در آغوش عربستان بود؟ دنیای اقتصاد دنیای بده بستان است با نگاه بسته همه فرصت‌ها از دست می‌رود و فقط خسارت است که به مردم تحمیل می‌شود.

 

copied
نظر بگذارید