بعد از تغییرات در بانک مرکزی؛
سهامداران چشم انتظار تغییر سیاستهای ارزی
فعالان بازار سرمایه در این هفته چشم به تغییر سیاست های کلان پولی و ارزی دوختند و در عین حال نوسانات غیر قابل پیش بینی بازار سهام را به نظاره نشستند.
به گزارش چابک آنلاین، روز چهارشنبه (۲۷ شهریور امسال) شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران در تراز ۱۰۷ هزار و ۷۷۶ واحدی قرار داشت اما با گذشت پنج روز کاری و فراز و فرود هایی این شاخص با بیش از ۱۰۰۰ واحد رشد به رقم ۱۰۸ هزار و ۸۰۰ واحدی رسید.
نوسان گیران بازار سهام در روزهای گذشته شاهد پیگیری روند ثابتی در بازار سهام نبودند؛ به طوری که در دو روز اول معاملات این هفته قیمت ها تا حدودی تقویت شد اما در اواسط هفته بار دیگر ریزش کرد و در نهایت در آخر هفته باز هم روند نوسان قیمت ها صعودی شد.
در روزهای اخیر تغییر و تحولات در مدیران سطح بالای بانک مرکزی و احتمال تغییر سیاست های پولی و ارزی بر تصمیمات فعالان بازار سهام بیش از پیش تاثیر داشته، چراکه قیمت ارز در بازارهای غیر رسمی ایران بسیار بر وضعیت بورس تهران تاثیر گذار بوده است هر چند که بسیاری معتقدند این تغییر و تحولات در نهایت از دید کلان تغییر محسوسی بر اقتصاد نخواهد داشت و شاید فقط برای چند روزی آثار روانی بر روی بازار داشته باشد.
در روزهای گذشته شاخص آزاد شناور علیرغم فراز و فرود های غیر قابل پیش بینی ۱۲۰۲ واحد رشد کرد و به رقم ۱۱۷ هزار و ۸۸۶ واحدی رسید و شاخص ۳۰ شرکت بزرگ فعال در بورس نیز با ۷۹ واحد رشد همراه شد و تا رقم ۵۲۰۲ رشد کرد.
شاخص بازار اول و دوم نیز به هر یک به ترتیب با رشد ۱۱۶۵ و ۸۰ واحدی همراه شد.
کارشناسان معتقدند مقدار ریسک های سیستماتیک و غیر سیستماتیک موجود در بازار سرمایه در حال حاضر بسیار زیاد است و این موضوع به کاهش نقدینگی در بازار دامن می زند. در چنین بازاری وجود رانت های خاص باعث ناکارایی می شود و این ناکارایی از عمق بازار میکاهد و به اعتماد عامه مردم به مکانیزم بازار خدشه وارد می کند.