۵ درصد سرمایه کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: کشاورزی ۲۳ تا ۲۵ درصد اشتغال کشور را ایجاد کرده اما تنها پنج درصد از کل سرمایه‌های کشور در این بخش مصرف می‌شود.

۵ درصد سرمایه کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، مجید ولدان در جلسه معارفه رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان که امروز ۱۱ آبان‌ماه صورت گرفت، اظهار کرد:‌ همچنین در سال‌های اخیر کشاورزی نقش بارزی در شاخص‌های اقتصادی داشته و ۱۴ تا ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی را تأمین کرده است.

وی تصریح کرد: این آمار نشان می‌دهد ایجاد اشتغال بالا با سرمایه‌گذاری پایین ممکن است و می‌توان سهم خوبی در تولید داشت.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با طرح این سؤال که چرا سهم کشاورزی از سرمایه‌گذاری بیش از پنج درصد نیست، افزود:‌ ارزش‌افزوده این بخش نسبت به سایر حوزه‌های اقتصادی همچون نفت، پتروشیمی و سلامت کمتر است.

ولدان در خصوص ارزش‌افزوده پایین در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دلیل این امر، کشاورزی سنتی است و درصورتی‌که از کشاورزی سنتی و معیشتی به دانش‌بنیان حرکت کنیم هزینه‌های تولید کاهش می‌یابد.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در این صورت فاصله هزینه و درآمد کشاورزان افزایش می‌یابد و سرمایه‌گذاری در این بخش منجر به ایجاد اشتغال پایدار می‌شود.

وی با تأکید بر تقویت تحقیقات در بخش کشاورزی اضافه کرد: رتبه کشور در تولید علم طی سال‌های گذشته بین ۱۴ تا ۲۰ دنیا بوده درحالی‌که رتبه نوآوری ایران یعنی تبدیل علم به محصول خیلی خوب نبوده است.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: ایران در سال ۲۰۱۳ رتبه ۱۲۰ نوآوری جهان را داشته درحالی‌که همین زمان رتبه تولید علم ما ۱۷ بوده است و اکنون با تلاش نخبگان و دانشگاهیان جایگاه ۶۱ نوآوری جهان راداریم.

ولدان عنوان کرد:‌ فاصله تولیدِ علم و نوآوری در کشور بالا است بدین معنا که در تولید علم وضعیت خوبی داریم اما این علم بنا به دلایلی به محصول تبدیل نمی‌شود بنابراین محقق باید تا حصول نتیجه، در انتقال دانش به مزرعه حضور داشته باشد و با توجه به چالش‌های موجود باید به تحقیقات کاربردی افزوده و از تحقیقات بنیادی کم شود.

وی با تأکید بر اینکه جنبه‌های اقتصادی طرح باید در تحقیقات به‌خوبی بررسی شود تصریح کرد:‌ باید اجازه ورود هر ایده جدید را به مرکز بدهیم و ایده‌پردازی در این بخش را به افراد شاغل در مراکز تحقیقات کشاورزی محدود نکنیم.

ولدان تأکید کرد: باید از ایده‌های علمی مختلف در این راستا کمک بگیریم و امکانات تحقیقاتی و آزمایشگاهی را در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

گفتنی است، در این مراسم با تقدیر از زحمات مراد سپهوند، منوچهر سیاح فر به‌عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان منصوب شد.

 

copied
نظر بگذارید