احتمال برخورداری از رانت اطلاعاتی در بازار سرمایه نزدیک به صفر است

رئیس سازمان بورس گفت: اطلاعات شرکت‌ها به سرعت و مستقیم روی سامانه کدال قرار می‌گیرد و شرکت‌ها حداقل ۱۶ مرتبه در سال گزارش‌های مالی خود را در کدال منتشر می‌کنند.

احتمال برخورداری از رانت اطلاعاتی در بازار سرمایه نزدیک به صفر است

به گزارش چابک آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حسن قالیباف اصل در نخستین نشست خبری که امروز برگزار شد با اشاره به اینکه سازمان بورس باید پاسخگو باشد و شفاف عمل کند گفت: پاسخگویی و شفافیت از نخستین اولویت‌های سازمان بورس و اوراق بهادار است و سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر متولی شفافیت بازار سرمایه است. 

وی افزود: بخشی از شفافیت بازار سرمایه محصول تلاش رسانه‌ها است و سازمان بورس تعامل بیشتر با رسانه‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.

قالیباف بیان کرد: در این شرایط، به فرهنگ سازی، آموزش و ارتقا دانش مالی بیش از گذشته نیاز داریم که با کمک رسانه‌ها محقق می‌شود.

وی بیان کرد: افزایش نقدشوندگی، بهبود زیر ساخت‌های مبتنی بر فن آوری اطلاعات، ارتقای سواد مالی، توسعه منابع انسانی و افزایش نقش بازار سرمایه در تامین بنگاه‌های اقتصادی از اهداف مهم سازمان بورس است.

قالیباف درباره اصلاح حد دامنه نوسان و حجم مبنا گفت: اصلاح حد دامنه نوسان و حجم مبنا نیاز به مطالعه بیشتر دارد، اما مطالعات آن آغاز شده و امکان اصلاح آن وجود دارد.

قالیباف در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از رانت اطلاعاتی در بازار سرمایه چه اقداماتی صورت گرفته است گفت: اطلاعات شرکت‌ها به سرعت و مستقیم روی سامانه کدال قرار می‌گیرد و شرکت‌ها حداقل ۱۶ مرتبه در سال گزارش‌های مالی خود را در کدال منتشر می‌کنند.

وی ادامه داد: بازار سرمایه نماد شفافیت اقتصاد کشور است و احتمال برخورداری از رانت اطلاعاتی در این بازار نزدیک به صفر است.

وی درباره واریز سود مجامع شرکت‌ها از طریق سجام گفت: پرداخت سود از طریق سجام جز حق حقوقی مالکیت است و ما به نماینده خود در مجمع گفتیم و جزء تکالیف شرکت‌ها کردیم.

وی افزود: در حال حاضر سود مجامع شرکت‌ها از طرق سجام پرداخت می‌شود و افرادی که دریافت نکردند باید در سجام ثبت نام کنند.

وی بیان کرد: حجم ارزش معاملات نسبت به سال گذشته ۸ برابر شده، اما قطع و وصلی سامانه معاملات کمتر شده است.

قالیباف افزود: بازار سرمایه ما مشتری پایه است بطوریکه سفارشات بنام فرد وارد سیستم معاملات می‌شود، اما در سهام عدالت معاملات بصورت تجمیع سفارشات بود و همین موضوع باعث شد تا بفکر تبدیل بازار مشتری پایه به کارگزار پایه شویم.

قالیباف درپاسخ به اینکه آینده بازار سرمایه چگونه خواهد بود گفت: اگر قیمت سهمی به پشتوانه ارزش نهفته شرکت‌ها باشد با بالا و پایین شدن بازار سرمایه هیچ اتفاقی نمی‌افتد و یا اینکه قیمت سهام بسیار کم پایین می‌اید، اما سهامی که سرمایه گذار بدون تحلیل بخرد افزایش قیمت سهم با ورود نقدینگی افزایش پیدا کند عواقبش پای خود است.

وی بیان کرد: افرادی که تازه وارد بازار می‌شوند برای خرید سهم دنباله روی نکنند، زیرا مسئولیت سود و زیان به پای خود سهامدار است کسی تضمین سود و ضرر نمی‌کند؛ و قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا است باید قبل از ورود به بازار اموزش ببینند و دانش حداقلی کسب کنند و از ابزار‌های سبدگردان‌ها، صندوق‌های سرمایه گذاری و شرکت‌های مشاوره استفاده کنند.

مدیرعامل بورس اوراق بهادار گفت: اعتقاد داریم که باید هزینه معاملات در بازار سرمایه کاهش پیدا کند و از طرفی هم دقت داریم تا صنعت کارگزاری اسیب نبیند.

قالیباف درباره مالیات برعایدی سرمایه گفت: در بازار بورس از سمت دولت و مجلس چنین بحثی مطرح نشده است، زیرا دربازار سرمایه، شرکت‌ها مالیات سود را پرداخت می‌کنند عایدی سرمایه توسط ناشر پرداخته شده است.

قالیباف درباره صدور مجوز‌ها در بازار سرمایه گفت: ما هیچ محدودیتی در صدور مجوز نداریم.

وی درباره عرضه ‌ای تی اف‌های جدید گفت: عرضه ‌ای تی اف در حوزه بازار سرمایه نیست و ‌ای تی اف مالی از طرف دولت به سازمان بورس درخواست شده بود که ما مجوز این صندوق را دادیم و دولت درخواست ‌ای تی اف جدید نکرده است.

وی بیان کرد: هرکسی در هرجایی و با هر ابزاری در بازار سرمایه اختلال ایجاد کند، دستکاری قیمت انجام دهد و یا توسط هر فردی حق سهامداران نادیده گرفته شود نهاد ناظر بازار سرمایه به موضوع ورود می‌کند.

وی سیگنال دهی بورس کالا در بازارفیزیکی را رد کرد و‌گفت:عده‌ای گفتند که بورس کالا به بازار فیزیکی سیگنال می‌دهد، اما بورس کالا بخاطر نگرانی‌هایی که داشت دو روز معاملات را انجام نداد و مشخص شد هیچ تاثیری در افزایش قیمت در بازار فیزیکی ندارد، چون همین الان قیمت سکه در کف خیابان بالاتر از گواهی سپرده در بورس کالا است.

 

ورود ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بازار سرمای هدر سه ماه امسال

رئیس سازمان بورس: سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار شد، اما در سه ماه امسال حجم نقدینگی، بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
حسن قالیباف اصل در نشست خبری گفت: در ده سال گذشته سه ماموریت مهم به بازار سرمایه سپرده شده است که می‌توان به واگذاری‌ها اشاره کرد و براساس امار عمده واگذاری‌ها در بازار سرمایه صورت گرفت و عمق بازار سرمایه افزایش پیدا کرد و سرمایه گذاران زیادی در بازار حضور پیدا کردند.

وی ادامه داد: ازاد سازی سهام عدالت بعد از ۱۵ سال باعث افتخار بازار سرمایه است، از ۴۹ میلیون و ۱۵۰ هزار مشمول سهام عدالت، ۱۸ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردند و ۷۰۰ هزار نفر اقدام به واگذاری ۳۰ درصد سهام خود کردند.

وی بیان کرد: با توجه به نگرانی درباره سیستم‌های فنی و معاملاتی، اما ازاد سازی سهام عدالت به خوبی صورت گرفت.

وی افزود: سهام شرکت‌های سرمایه گذاری استانی به تدریج در بازار بورس پذیرفته می‌شود و افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند، سهامدار این شرکت‌ها می‌شوند.

وی بیان کرد: شرکت‌های سرمایه گذاری استانی با افزایش سرمایه، سهام خود را در اختیار سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند، قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: بازار سرمایه درتامین مالی تولید و بنگاه‌های اقتصادی نقش پررنگی دارد و این امر جز برنامه‌های اصلی بورس خواهد بود.

قالیباف اصل بیان کرد: ارزش معاملات در سال (۹۸) ۸۳۰ هزار میلیارد تومان بود که در سه ماه امسال به ۸۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: تعداد کد‌های صادره در سال گذشته ۸۲۰ هزار بود که در سه ماه امسال به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کد رسیده است.

وی گفت: در سال گذشته ۲میلیون و ۹۵۹ هزار نفر در سجام ثبت نام کردند و یک میلیون و ۷۵۰ احراز هویت کردند که در سه ماه امسال ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سجام ثبت نام و ۶ میلیون نفر احراز هویت شدند.

قالیباف گفت: نقدینگی یک فرصت است تا بازار عمق پیدا کند و هم تامین مالی برای بنگاه اقتصادی یک فرصت است.

copied
نظر بگذارید