رتبه ایران در شاخص کارآفرینی بالا رفت
هفتهای که گذشت با خبرهای متعددی همراه بود. یکی از خبرهایی که میتواند تاثیراتی در بهبود قوانین برای حمایت از کارآفرینان داشته باشد، رشد ۱۳ پلهای ایران در شاخص کارآفرینی جهان بود.
به گزارش چابک آنلاین، مرکز آمار ایران در روزهای اخیر از نرخ بیکاری ۱۲.۱ درصدی در سال ۱۳۹۶ خبر داد و سهم اشتغال ناقص از اشتغال کشور را ۱۰.۴ درصد اعلام کرد.
بر اساس گزارشی که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده، ۱۲.۱ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) کشور بیکار بودهاند و بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی است که شاخص بیکاری نسبت به سال قبل از آن ۰.۳ درصد کاهش یافته است .همچنین در سال ١٣٩٦، ۴۰.۳ درصد جمعیت ١٠ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، تعداد شاغلان در سال ١٣٩٦ به ۲۳ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۶۱۳ نفر رسیده که نسبت به سال گذشته ۷۹۰ هزار و ۵۶۱ نفر افزایش یافته است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نیز نشان میدهد که در سال ١٣٩٦، بخش خدمات با ۵۰.۴ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و بخشهای صنعت با ۳۲ درصد و کشاورزی با ۱۷.۶ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
از سویی دیگر، دفتر توسعه کارآفرینی و بهرهوری نیروی کار وزارت کار گزارشی از شاخص جهانی کارآفرینی در سال ۲۰۱۸ منتشر کرده است.
بر اساس آمار منتشر شده از شاخص جهانی کارآفرینی، رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ با افزایش ۱۳ پله در میان ۱۳۷ کشور جهان به ۷۲ رسیده است.
گزارش منتشره نشان میدهد که رتبه کارآفرینی ایران در منطقه مِنا (کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا) به ۱۱ رسیده که در مقایسه با سال قبل، سه رتبه بهبود یافته است.
بر اساس اطلاعات گزارش شاخص جهانی کارآفرینی، امسال ایران افزایش چشمگیری در امتیاز شاخص فرعی گرایش کارآفرینانه نسبت به سال قبل را تجربه میکند، این افزایش ناشی از تغییر ناگهانی در رکن مهارت راهاندازی کسبوکارهای نوپا است.گرایش کارآفرینانه تحت تاثیر ارکان درک فرصت، پذیرش ریسک، شبکهسازی، مهارت راهاندازی کسبوکارهای نوپا و پشتیبانی فرهنگی است.