آسیب‌های اقتصادی ویروس کرونا از بحران مالی جهانی سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ شدیدتر بوده

خسارت‌های اقتصادی ویروس کرونا با هیچ بحران دیگری قابل مقایسه نیست.

آسیب‌های اقتصادی ویروس کرونا از بحران مالی جهانی سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ شدیدتر بوده

به گزارش چابک‌آنلاین به نقل از ایرنا، صندوق بین‌المللی پول (IMF) وضعیت فعلی اقتصاد جهان را چنین توصیف می‌کند: «بحران سلامت فعلی، می‌تواند اقتصاد را به سراشیبی سقوط بکشاند. بازنمود شوک‌های اقتصادی در عرضه و تقاضا متفاوت از بحران‌های قبلی است. سیاست‌های بسیار ضروری برای حمایت از اقتصاد در شرایط همه‌گیری ویروس، حفظ روابط شبکه اقتصادی و مالی بین کسب‌وکارها و کارگران، تسهیلات‌دهندگان و تسهیلات‌گیران، عرضه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان نهایی در این شرایط بسیار مهم است. هدف اصلی، جلوگیری از آسیب دائمی مردم و کسب‌وکارها در بحران موقتی است.»

گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول، اثبات می‌کند که شیوع بیماری کووید-۱۹ جهان را در شرایطی قرار داده که هیچ‌وقت تا کنون سابقه نداشته است. آسیب‌های اقتصادی این ویروس، تا به حال از بحران مالی جهانی در سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ نیز شدیدتر بوده است. 

 تا کنون، وضعیت آسیب‌های ناشی از چین مشخص شده است. با توجه به سهم بالای چین از اقتصاد جهان، تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی در این کشور بر کل جهان آثار زیان‌باری داشته است. 

در این کشور، میزان تولید کالا و خدمات در ماه فوریه به شدت کاهش یافت. بخش خدمات، آسیب بیشتری از تولید کالاهای صنعتی دید. همین مسئله، باعث افزایش فاصله طبقاتی و اجتماعی است. 

نمودار زیر، روند شاخص مدیران خرید را نشان می‌دهد. این شاخص، با بررسی عملکرد ۳۰۰ مدیر خرید که از ۲۰ نوع صنعت مختلف هستند، به دست‌ می‌آید. اگر این شاخص بالای ۵۰ درصد باشد بهبود شرایط کسب و کار و کمتر از ۵۰ درصد روند رکودی اقتصاد را نشان می دهد.

بر اساس گزارش صندوق بین‌الملی پول، آسیب اقتصادی ویروس کرونا از تمام بحران‌های دیگر شدیدتر است. این بحران، باعث آسیب جدی به زنجیره عرضه کالا شده است. از طریق شاخص حمل‌ونقل، می‌توان متوجه این مسئله شد. هزینه‌های حمل‌ونقل به شدت کاهش یافته است که ناشی از کاهش شدید تجارت بوده است.

copied
نظر بگذارید