کاهش ۲۰ درصدی تصادفات جاده‌ای در گرو اصلاح نقاط حادثه خیز

امسال در جهت کاهش تصادفات جاده‌ای پویش نه به تصادف راه‌اندازی شده که نثش موثری در کاهش تصادفات دارد از سوی دیگر همزمان با اصلاح نقاط حادثه‌خیز شاهد کاهش ۲۰ درصدی تصادفات خواهیم بود.

کاهش ۲۰ درصدی تصادفات جاده‌ای در گرو اصلاح نقاط حادثه خیز

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرساله  شاهد افزایش میزان تصادفات جاده‌‌ای هستیم که طبق آمارهای ارائه شده‌حدود ۲۰درصداز این‌میزان تصادفات به دلیل وجود نقاط حادثه خیز بوده است که در همین راستا اصلاح نقاط حادثه خیز را دولت در دستور کار خود قرار داده است.چراکه اصلاح نقاط حادثه خیز یکی از گام‌های موثر در جهت کاهش  تصادفات و تلفات جاده‌ای به شمار می رود.

۸۸۰ نقاط حادثه خیز سال گذشته اصلاح شد

در همین راستا روز گذشته رضا اکبری رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که  بازه زمانی یک‌سال گذشته این نقاط اولویت‌دار شامل نقاط پرتصادف و مستعد حادثه در شبکه راه‌های کشور احصاء و اصلاح شده است.

وی‌بیان کرد: از مجموع ۸۸۷ نقطه پرتصادف مصوب کمیسیون ایمنی راه‌های کشور که رفع حادثه‌خیزی آن‌ها در برنامه دو ساله دیده شده بود، ۱۳۹ نقطه باقی‌مانده که تا خرداد ماه سال جاری اصلاح و تکمیل می‌شوند.

معاون وزیر و رئیس سازمان از برنامه‌ریزی به منظور برگزاری جلسه مشترک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راه کشور به منظور احصاء ۱۰۰۰ نقطه حادثه‌خیز جدید و رفع این نقاط در برنامه زمان‌بندی دو سال آینده خبر و ادامه داد: در شناسایی و رفع نقاط حادثه‌خیز علاوه بر توجه به مؤلفه آمار وقوع تصادفات، نقاط مستعد حادثه نیز شناسایی شده و با اصلاح و انجام اقدامات پیشگیرانه، از وقوع تصادفات در آن‌ها جلوگیری می‌شود.

اکبری با اشاره به این‌که بر اساس آمارها اصلاح نقاط حادثه‌خیز می‌تواند منجر به کاهش ۲۰ درصدی وقوع تصادفات جاده‌ای شود، تصریح کرد: با توجه به سهم قابل ملاحظه عامل انسانی در وقوع سوانح، باید همسو با اصلاح نقاط پرحادثه در زمینه کاهش نقش رانندگان در وقوع تصادفات نیز اقدام شود.

وی درباره اقدامات ایمنی انجام شده در سطح شبکه راه‌های کشور در بازه زمانی یک سال اخیر گفت: اجرای ۸۵۰ کیلومتر حفاظ ایمنی، ۱۸ هزار کیلومتر روکش آسفالت، تامین روشنایی قریب به ۱۰۰۰ تقاطع خاموش و اجرای روشنایی طولی در ۱۸۰ کیلومتر از راه‌های کشور صورت گرفته است.

شش دنگ برانیم تصادفات جاده‌ای را ۳۰ درصد کاهش می‌دهد

براساس این گزارش امسال هم با توجه به آنکه میزان تعطیلات نوروزی افزایش یافته و در جهت کاهش تصادفات جاده‌ای مهران قربانی‌معاون راهداری‌سازمان‌راهداری‌وحمل‌ونقل جاده‌ای از راه‌اندازی پویش نه به تصادف شش دونگ برانیم خبر داد و گفت: اجرای این طرح خود نقش بسیار موثری در کاهش حجم تصادفات جاده‌ای دارند به طوری که طبق آخرین آمارها این پویش حدود ۳۰ درصد زمینه ساز کاهش تصادفات جاده‌ای دارد.

وی ادامه داد:با پیش بینی هایی انجام شده و ارزیابی های صورت گرفته عنوان می شود اگر این پویش "نه به تصادف" به صورت ملی در کشور انجام شود و از استقبال صورت گیرد بین عدد ۲۰ تا ۳۰درصد می تواند در کاهش تصادفات موثر باشد.

معاون راهداری سازمان راهداری تصریح کرد: در سازمان راهداری قائل به این هستیم که چه بسا ممکن است اگر استقبال گسترده از این پویش صورت گیرد از عدد ۲۰ درصد کاهش تلفات نیز عبور کنیم.

وی تصریح کرد: هرچه استفاده کنندگان و مردم ریسک مخاطرات را بیشتر بشناسند، از خودروها و راه های ایمن تر استفاده کنند در نهایت در کنار انتخاب سرعت های ایمن، ایمنی در آن کشورها بیشتر می شود.

وی با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته عادت کردیم فقط به مردم توصیه کنیم، افزود: سازمان راهداری قصد دارد در زمینه تبیین و آموزش شش دونگ برانیم به رانندگان اقدامات لازم را انجام دهد. قصد داریم در دوره سه تا ۵ ساله تکنیک های لازم را آموزش دهیم تا ۳۰درصد از تلفات کشور کاهش یابد.

قربانی افزود:این موضوع می تواند نقطه شروعی برای یک تحول یعنی افزایش ایمنی و کاهش تصادفات و تلفات جاده ای باشد.

معاون  راهداری سازمان راهداری با اشاره به اینکه بخشی از تصادفات به همراهان راننده مربوط می شود، گفت: ۵۰درصد نتیجه یک سفر به همراهان راننده باز می گردد. معمولا در سفرها، همراهان سفر می توانند دو نقش منفی ایجاد کنند. اول اینکه در مقابل رفتار اشتباه راننده سکوت کنند. دیگر اینکه خود همراهان راننده ، راننده را به رفتار اشتباه سوق دهند.

براساس این گزارش اصلاح نقاط حادثه خیز خود نقش بسیار موثری در کاهش تصادفات جاده‌ای دارد و در صورتی که منابع مالی لازم که در ردیف‌های بودجه ‌ای اختصاص یابد حدود هزار نقطه حادثه خیز در بسیاری از محورهای مواصلاتی کشور برطرف خواهد شد.

 

copied
نظر بگذارید