اختصاصی چابک آنلاین؛

نوآوری به یک زنجیره از فرآیندها محدود نمی شود

اگر امکان دسترسی شرکت های بیمه ای به استانداردهای ایزو فراهم شود، بیمه گران می توانند ضمن حفظ حریم خصوصی بیمه شدگان، با نگرشی نو انتقال داده را بین نهادهای مرتبط تسریع کنند.

نوآوری به یک زنجیره از فرآیندها محدود نمی شود

به گزارش چابک آنلاین، تحولات دیجیتال به سرعت در صنایع مختلف در حال وقوع بوده واگر صنعتی نتواند پا به پای آن حرکت کند، از دایره رقابت و پیشرفت باز می ماند.

صنعت بیمه هم از این موضوع مستثنی نیست و دیجیتالی شدن آن و گذر ازکارکرد سنتی می تواند تحولی بزرگ را برای این صنعت رقم بزند.

در واقع استفاده از فناوری های جدید برای تجزیه و تحلیل داده های بیمار اقدامی ضروری محسوب می شود تا بیمه گران بتوانند خدمات بهتری را به مشتریان خود ارائه دهند.

این موضوع درباره شرکت های بیمه درمان از آنجایی که با سلامت بیماران سروکار دارند اهمیت بیشتری دارد، چرا که یکپارچگی داده های سلامت می تواند به شرکت های بیمه درمان کمک کند تا با حفظ حریم خصوصی هر یک از بیمه شدگان، نتیجه مطلوب تری در ارائه خدمت به فرد بیمار داشته باشند.

در همین ارتباط کتایون هدایت پور، کارشناس بیمه، به استاندارد ایزو ۱۳۶۰۶ اشاره می کند که شامل یک چارچوب ساختاری برای تبادل اطلاعات پزشکی است و به بیمارستان ها و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اجازه می دهد تا اطلاعات حیاتی را به سرعت و به صورت استاندارد مبادله کنند.

طبق اعلام  او،اگر امکان دسترسی شرکت های بیمه به این استاندارد فراهم شود، قطعا بیمه گران می توانند ضمن حفظ حریم خصوصی هریک از بیمه شدگان، با نگرشی نو ازمدل های مفهومی- دانشی انتقال داده را در بین نهادهای مرتبط تسریع کنند .

خانم هدایت پور، به نظر شما بازیگران هلث تک چه ارتباطی با بیمه های درمان ایجاد کرده اند؟ 

فناوری ، تحولات بسیار بزرگی را در دسترسی به خدمات کارآمد درحوزه سلامت ایجاد کرده است. 

این تعامل ازمرحله پیشگیری تا درمان بین ارائه دهندگان خدمت درحوزه سلامت و کسانی که نیاز به خدمت رسانی دارند، ایجاد می شود تا افراد بتوانند ازسلامت خود مراقبت و درمانگران هم بتوانند با تصمیم گیری های مناسب، نقش خود را در افزایش سطح سلامت افراد در جامعه ایفا کنند.

پیشرفت های اخیردر علوم پزشکی از جمله روش های نوین درمانی،داروهای جدید و ساخت تجهیزات پزشکی، نقش مهمی در بهبود زندگی بیماران و نظام های سلامت داشته اند.

امروزه فرآورده های دارویی و یا روش های درمانی نوین با هدف تقویت، بهبود و درمان افراد با بیماری های خاص که درمانی برای آن ها وجود نداشته، ابداع شده و ادامه زندگی برای این بیماران را امکان پذیر ساخته اند.

این عوامل موجب شده اندتا استانداردهای حوزه سلامت نه فقط درکشورهای توسعه یافته،بلکه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز در مقایسه با گذشته با پیشرفت چشمگیری مواجه شوند.

درحال حاضرشرکت های بیمه برای رفاه حال  بیمه گذاران و بیمه شدگان و سایر ذی نفعان برخی از خدمات خود را به صورت برخط ارائه می کنند که می توان به استعلام وضعیت بیمه نامه، استعلام خسارت، پرداخت حق بیمه، صدور معرفی نامه اعم از بستری و پاراکلینیک اشاره کرد.

هرکدام از اقدامات،دارای نقاط قوت و ضعفی است که نقاط ضعف آن مستمراً از سوی بیمه گران درحال اصلاح و بهبود روش است.

بسیاری ازفعالان این حوزه معتقدند که رگولاتور با جلوگیری از دراختیار گذاشتن داده ها، مانع رشد این صنعت شده است، نظر شما چیست؟ 

دراین رابطه، ابتدا به استاندارد ایزو ۱۳۶۰۶ اشاره می کنم که شامل یک چارچوب ساختاری برای تبادل اطلاعات پزشکی است و به بیمارستان ها و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اجازه می دهد تا اطلاعات حیاتی را به سرعت و به صورت استاندارد مبادله کنند. 

اگرامکان دسترسی شرکت های بیمه به این استاندارد فراهم شود، قطعاً بیمه گران می توانند ضمن حفظ حریم خصوصی هر یک از بیمه شدگان، با نگرشی نو از مدل های مفهومی،دانش انتقال داده را در بین نهادهای مرتبط تسریع کنند.

دراین حوزه،تلفیق تخصص وتجربه کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با شرکت های ارائه دهنده نرم افزار بیمه ای می تواند نتیجه مطلوب تری برای صنعت بیمه به همراه داشته باشد.

به عبارت دیگر،قابلیت تعامل بین سیستم های مختلف برای تسهیل ارتباطات به نحوی فراهم شود که اطلاعات به درستی و با رعایت قوانین موجود بین سیستم های فرستنده و گیرنده تبادل شود.

دراین بخش، همچنین می توان از استانداردهای ایزو ۱۸۳۰۸ نام برد.

به نظر شما چقدر پیشنهادهای برنامه توسعه هفتم برای آینده این صنعت ،واقع بینانه است؟ 

همان طور که می دانید در فصل ۱۴ برنامه پنج ساله هفتم توسعه ۱۴۰۷ - ۱۴۰۳، از ماده ۶۸  تا ۷۴، در موضوعات ارتقای نظام سلامت در راستای اجرای بند ۱۲ سیاست های کلی این برنامه، تکالیف بسیار مهمی در بخش سلامت برای دست اندرکاران این حوزه تعیین شده است.

این برنامه براساس خرد جمعی تصمیم گیران و دست اندرکاران حوزه سلامت درکشور نگاشته شده که بنابرظرفیت های موجود مراحل دسترسی به آن نیز پیش بینی شده است.

دراین قانون، تدوین سند نقشه راه سلامت الکترونیک کشور، صدور الکترونیکی نسخ و تبادل الکترونیک پرونده های درمانی بیماران مورد تأکید قرار گرفته است. 

اجرایی شدن این موارد می تواند برای آینده این صنعت، موفقیت چشمگیری را رقم بزند.

با وجود این، همیشه در مقابل تغییر و برای کسب موفقیت در اجرای یک روش جدید، با مقاومت جدی به عنوان یکی ازاصلی ترین چالش ها مواجه هستیم.

 برای دستیابی به آنچه در سند توسعه تاکید شده است باید در جهت سازگاری با تغییرات تلاش کرده  و اجرای صحیح فرآیندها ، اهمیت، مزایا و تبعات و نتایج مثبت حاصل از آن را به لایه های مختلف در سازمان انتقال دهیم .

ما چقدر با دنیا در این حوزه فاصله داریم و چه کارهایی برای کاهش این فاصله می توان انجام داد؟

اگر منصفانه قضاوت کنیم، رسیدن به شرایط موجود مدیون زحمات تعدادی از کارشناسان حوزه های فناوری در بازنگری مداوم فرایندهای اجرایی است.

فعالیت در این حوزه از کسب و کار دیجیتال را می توان همانند یک سفر دائمی در نظر گرفت که شرکت های بیمه باید توان رویارویی با مشکلاتی را که در مسیر با آن مواجه می شوند، داشته باشند.

به طور مثال گسترش فناوری و نفوذ اینترنت،تغییر سبک زندگی،تحولات فناورانه و بهبود تجربه مشتری، تغییر در زنجیره ارزش شرکت های بیمه و برخط کردن فرآیندهای عملیاتی از مرحله صدورتا خسارت، بلاکچین، هوش مصنوعی و غیره هر کدام فرصت هایی را در صنعت بیمه ایجاد کرده اند.

اگر سازمان ها برای همسو شدن با این تحولات، چابک نباشند قطعاً با چالش هایی مواجه خواهند شد ،زیرا نوآوری یک پدیده فزاینده است و به یک زنجیره از فرآیندها محدود نمی شود.

به همین دلیل بازار نیز باید همسو با چنین فضایی دگرگون شود تا نوآوری، صرفه اقتصادی داشته باشد.

 

copied
نظر بگذارید