اختصاصی چابک آنلاین؛

مهمترین دلایل افت تولید و فروش ایران خودرو دیزل اعلام شد

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران خودرو دیزل اظهارداشت: با توجه به اینکه عمده محصولات این شرکت فاقد استاندارد یورو 4 و یورو 5 بوده اند، تولیدات سال 1403 با مشکل شماره گذاری روبرو بوده که این موضوع باعث کاهش فروش و اخلال در جریان نقدینگی شرکت شده است.

مهمترین دلایل افت تولید و فروش ایران خودرو دیزل اعلام شد

چابک آنلاین، زهرا نامداری، "محمدحسن محمد زاده"، گفت: کاهش تولید و فروش این شرکت در سال 1403 عمدتا به دلیل وجود محدودیت های شماره گذاری بابت اخذ استانداردهای 85 گانه و زیست محیطی برای بخش عمده ای از محصولات شرکت بوده که این محدودیت باعث توقف تولید و فروش خودروهای تجاری با درصد بالای تولید داخل شده است.

وی،کاهش تولید و فروش محصولات CKD به دلیل عدم تخصیص ارزدر مدت 4 ماه اول 1403 را یکی دیگر از عوامل معنادار کاهش شدید تولید و فروش این شرکت عنوان کرد و افزود: این امر باعث تاخیردر سفارش گذاری و به دنبال آن توقف دو ماهه تولید و تاخیردر تولید و ارسال محصولات و قطعات توسط شریک خارجی شرکت شده است .

مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل اظهارداشت: چالش پلاک گذاری محصولات این شرکت باعث بالا رفتن بهای تمام شده به دلیل کاهش تیراژ تولید، بالا رفتن هزینه های مالی بابت اخذ تسهیلات و پرداخت جریمه تاخیر در تحویل به مشتریان شده  هرچند که با توجه به اقدامات و پیگیری های صورت گرفته مشکلات مربوطه به شماره گذاری محصولات مرتفع شده و اقدامات لازم در این خصوص در حال پیگیری است.

محمدزاده درخصوص نیاز ارزی شرکت ایران خودرو دیزل در سالجاری، گفت: نیاز ارزی سالجاری معادل 350 میلیون یورو بوده که از این میزان معادل 105 میلیون یورو خریداری شده است.

وی، افزود: با توجه به عدم صدور مجوز شماره گذاری محصولات از ابتدای سال 1403 و در نتیجه کمبود شدید در شرایط تامین نقدینگی شرکت ، لاجرم از میزان ارزهای تخصیص یافته با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته جهت حداکثر سازی سود شرکت و متناسب با شرایط نقدینگی ، سفارشات کارسازی و پرداخت شده است .

مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل، درپاسخ به این پرسش که سال گذشته از خط تولید اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل رونمایی شد چرا تاکنون تولیدات این محصول متوقف مانده است؟، گفت: تولید این محصول به تعداد 100 دستگاه تاکنون انجام شده و برنامه تولید تا پایان امسال 50 دستگاه و در سال آینده 600 دستگاه است.

محمد زاده گفت: با توجه به اینکه مشتری اتوبوس های درون شهری، شهرداری های سراسر کشور هستند، تولید در صورت تقاضا از سوی آنها صورت پذیرفته می شود که تاکنون شهرهای اراک و کرج حدود 70 دستگاه خریداری کرده اندو با توجه به نگرش جدید دولت ممکن است تقاضا برای این محصول افزایش یابد .

وی،دررابطه با اختلاف شرکت ایران خودرو دیزل با شهرداری تهران، گفت: این اختلاف مربوط به قرارداد سال 1400 است که همچنان علیرغم تحویل 170 دستگاه اتوبوس دیزلی از سوی شرکت، همچنان 216 میلیارد تومان از همان سال در حساب بدهکار شهرداری مانده است.

مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل عنوان کرد: براساس سیاست های اتخاذ شده، اقدامات اکید جهت پذیرش تمامی محصولات در بورس کالا انجام شده به نحوی که تمامی محصولات در مرحله تایید اولیه و صرفا منتظر تشکیل جلسه هیات پذیرش جهت نهایی کردن فرآیند و اخذ مجوز لازم جهت عرضه در بورس کالا است.

وی درخصوص تامین سرمایه در گردش سالجاری و آتی این شرکت توضیح داد: حدود 4 هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی تا این تاریخ نقدینگی جذب شده و در صورت ایجاد شرایط لازم حدود 2 هزار میلیارد تومان دیگر نیز تا پایان سال امکان جذب از سیستم بانکی وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ایران خودرودیزل، گفت: باتوجه به مصوبه قانون در خصوص منع واردات آمبولانس، ایران خودرو دیزل علاوه بر تولید ون وانا با موتور  TZ3 در سال جاری که تاکنون 900 دستگاه تعهد ایجاد شده ، برنامه تولید ون وانا و توآنو در سال آتی 1000 دستگاه را برای تامین نیاز کشور در این بخش دارد .

محمد زاده افزود: شرکت ایران خودرو دیزل مجوزهای تجهیز آمبولانس تیپ A و B را اخذ کرده و طی چند ماه اخیر قراردادهای مناسبی را با شرکت های خصوصی جهت تجهیز و ارائه ون آمبولانس منعقد کرده است .

 

copied
نظر بگذارید