۲۸ کشور اروپایی برای تامین سوخت در زمستان دست و پا میزنند
28 کشور عضو اتحادیه اروپا برای تامین انرژی در زمستان پیش رو دست به هر کاری می زنند، اما مردمشان به شدت نگران هستند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، 500 میلیون نفر مردم 28 کشور اروپا مطمئن نیستند که امسال زمستان در خانه گرمی کنار خانواده هایشان باشند، علاوه بر این نگران هستند که قبض های سرسام آور برق و گاز را چگونه پرداخت خواهند کرد.
اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه نفت و گاز روسیه و پس از جنگ روسیه و اوکراین اعمال کرد و اکنون برای تامین انرژی با چالش های جدی مواجه شده است آنها اگرچه با افزایش صورتحساب های انرژی، عایق بندی ساختمان ها و غیره به دنبال کاهش مصرف هستند و یا به سمت انرژی های تجدیدپذیر روی آورده اند که هزینه بالایی دارد که اینها نتوانسته نگرانی خانواده ها را به ویژه آنهایی که بحران انرژی سال گذشته را دیدهاند را برطرف کند.
آنها هم از نظر تامین و هم چگونگی پرداخت صورتحسابهای بالا نگران هستند.
آژانس بین المللی انرژی در گزارشی اعلام کرده که در جریان جنگ روسیه و اوکراین قیمت گاز طبیعی، قیمت زغال سنگ و قیمت برق در اروپا به ترتیب ۱۰ برابر، ۵ برابر و ۱۵ تا ۲۰ برابر افزایش یافت که شوکهای قیمتی شدیدی را به اقتصاد اروپا وارد کرد.
روزنامه ایندپندنت هم در گزارشی نوشت: «نیمی از مردم اسکاتلند در باره صورتحسابهای انرژی نگرانند».پول قبض برق و گاز مهمترین نگرانی آنها در زمستان امسال است، این یافته ها بر اساس تحقیق موسسه CAS( مشاوره شهروندان) در اسکاتلند به دست آمده است.
این یافته ها نشان میدهد که تقریبا 48 درصد از مردم اسکاتلند نمیدانند که قبض های سرسام آوری که برایشان میآید را چگونه پرداخت خواهند کرد.
یکی از شهروندان اسکاتلند گفت:« با بدترین بحران هزینه زندگی مواجهیم و بحران مالی مقاومت مردم را گرفته است.»
در این میان خبرهای دلگرم کننده ای هم از سوی مسئولان کشورهای اروپایی شنیده نمی شود.
وزیر انرژی دولت اسکاتلند اعلام کرد: « پول قبض انرژی امسال بیش ترین میزان در دو سال گذشته خواهد بود.»
موسسه مشورتی «کرونوال اینسایت»، هم روز گذشته از افزایش 5 درصدی قیمت انرژی در انگلیس خبر داد که «خانوارهای انگلیسی از ماه ژانویه باید منتظر قبوض انرژی با رقمهای بالاتر باشند» که سقف قیمت انرژی را برای مصرفکنندگان عادی تا 1931 پوند (2395 دلار) بالا خواهد برد.
روسیه بزرگترین تامین کننده نفت انرژی اروپا بود که پس از تحریمهای اتحادیه اروپا، مسیر دریایی صادرات دو میلیون بشکه در روز از روسیه به اروپا قطع شد.
جنگ روسیه و اوکراین 5 اسفند 1400 آغاز شد که اتحادیه اروپا پس از آن برای تحت فشار قرار دادن روسیه واردات نفت و گاز از روسیه را ممنوع کرد.