اختصاصی چابک آنلاین؛
سرعت افزایش سهم بیمه بدنه در پرتفوی بیمه گران، اندک
موفقیت نه چندان جدی بیمه گران در افزایش فروش بیمه نامه بدنه درکنار ارائه نرخ های غیر فنی دراین رشته، مشکلی که به نظر می رسد شرکت های بیمه ای هم به دنبال یافتن راه حلی مناسب برای آن می گردند.
چابک آنلاین ، زهرا نامداری، باتوجه به قوانین مربوط به سقف خسارت بیمه شخص ثالث و صعود قیمت خودرو در بازار، انتظار می رود که بیمهنامه بدنه طرفداران زیادی را به خود جذب کند، هرچند که آمارها از سهم نه چندان مناسب این رشته بیمه ای در سبد پرتفوی شرکت های بیمه ای حکایت دارد.
طبق ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال 1395 خودروها به دودسته متعارف و نامتعارف تفکیک شده اند.
این موضوع باعث شده که اهمیت تهیه بیمه نامه بدنه برای مالکان خودروها، پررنگ تر شود.
به نظر می رسدکه قانون مذکور، تا حدودی هم قصد ترویج خرید بیمه های بدنه را نیز به همراه خود داشت.
درچنین شرایطی، چنانچه مالک اتومبیلی در زمان مقصر بودن در یک حادثه و به خصوص در خسارت های مالی، علاوه بر استفاده از محل بیمه نامه شخص ثالث، برای جبران آسیب وارده به خودروی خود باید هزینه ای را هم بپردازد که این هزینه در صورت داشتن بیمه نامه بدنه میتواند از محل آن جبران شود.
درحقیقت مالکان خودروها برای حفظ قدرت جایگزینی اتومبیل خود باید بیمه نامه بدنه تهیه کنند تا در صورت حادثه بتوانند از تعهدات بیمه نامه بدنه استفاده کرده و قدرت جایگزینی خود را در این بازار از دست ندهند.
به دنبال چنین شرایطی بیمه گران نیز برای جلب نظر مالکان خودروها و افزایش فروش بیمه های بدنه، طرحها و پوشش های متنوعی را در نظر گرفتند.
از سوی دیگر، شرکت های بیمه ای با جذب مشتریان برای خرید بیمه نامه بدنه در تلاش هستند تا بخشی از زیان های احتمالی خود در بیمهنامه شخص ثالث را پوشش دهند.
مروری برسهم بیمهنامه بدنه در سبد پرتفوی شرکتهای بیمهای
در حال حاضر حدود 28 میلیون خودرو در کشور در حال تردد هستند.
براساس جدیدترین آمار سازمان بینالمللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری، ایران ازنظر تعداد خودروهای فعال در رتبه ۲۱ جهان قرار دارد.
به این معنا که فقط ۲۰ کشور جهان خودرو بیشتری نسبت به ایران دارند.
با این وجود، نگاهی به سهم بیمه نامه های بدنه در پرتفوی صنعت بیمه نشان می دهد که بیمه گران توفیق چندانی در جذب این مشتریان نداشته اند.
طبق آمار منتشر شده از سوی بیمه مرکزی در 5 ماهه نخست سالجاری نزدیک به یک میلیون و 756 هزار فقره بیمه نامه بدنه از سوی شرکت های بیمه ای صادر شده که رشدی 8.06 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
همچنین در 5 ماهه نخست سالجاری بیمه نامه بدنه تنها 6.19 درصد سهم از کل بیمه نامه های صادره صنعت بیمه را به خود اختصاص داده است.
از زاویه ای دیگر، شرکت های بیمه ای فعال در کشور، در 5 ماهه نخست سالجاری موفق شدند تا 6.728 میلیارد تومان حق بیمه در رشته بیمه بدنه تولید کنند.
در مقابل این شرکت های بیمه ای، در مدت مذکور بالغ بر 5.026 میلیارد تومان هم خسارت در رشته بیمه بدنه پرداخت کردند.
شواهد امر نشان می دهد که میزان ضریب خسارت شرکت های بیمه ای در رشته بیمه بدنه اتومبیل رتبه بالایی را در مقایسه با سایر رشته های بیمه ای به خود اختصاص داده است.
مطابق آمار رسمی در 5 ماهه اول امسال نسبت خسارت مجموع شرکت های بیمه ای در بیمه نامه های بدنه 74.71 درصد بوده است.
فراموش نکنیم که شرکت های بیمه ای برای کسب سهم هرچه بیشتر در رشته بیمه بدنه مزیت های رقابتی قابل توجهی را برای این محصول بیمه ای در نظر گرفته اند.
از سوی دیگر به مناسبت های مختلف با ارائه تخفیف های مختلف سعی می کنند تا مشتریان را به تهیه بیمه نامه بدنه تشویق کنند.
با این وجود ، به نظر می رسد که شرکت های بیمه ای در معرفی و شناساندن مزیت های رقابتی خود در بیمه بدنه و در راستای جذب مشتریان این حوزه موفقیت چندانی را کسب نکرده اند.
این موضوع باعث شده تا برخی از شرکت های بیمه ای که عمدتا سهم کوچکی هم از بازار صنعت بیمه را در اختیار دارند روش های دیگری را برای جذب مشتریان در نظر گرفته اند و نرخ هایی به دور از واقعیت برای فروش این بیمه نامه در نظر می گیرند.
یک جستجوی ساده در سایت های فروش آنلاین بیمه نامه هم، تفاوت قابل تامل بین نرخ های ارائه شده از سوی شرکت های بیمه ای را نشان می دهد.
گفته می شود که در سالجاری 19 شرکت بیمه ای با افزایش شدید ضریب خسارت در بیمه بدنه روبرو بوده اند.!
طبق قانون تاسیس بیمه مرکزی مهمترین وظیفه این سازمان دفاع از حقوق بیمه گذاران است.
بی تردید ارائه نرخ های غیر فنی ازسوی بعضی از شرکت های بیمه ای مانعی بلند برای عمل به تعهدات آنها خواهد بود.
شکی نیست که چنین شرایطی ورود جدی بیمه مرکزی برای نظارت در نحوه فروش و به خصوص چگونگی خسارت های پرداخت شده به بیمه گذاران را طلب می کند.
در عین حال، بازار بیمه بدنه ، بازار همچنان وسیع بوده که درصورت داشتن برنامه از ناحیه شرکت های بیمه ای ، می تواند همچنان برای شرکتها جذاب باشد.
باید دید که شرکت های چه برنامه ای برای توسعه فروش این بیمه نامه خواهند داشت.