تعرفه های روانشناسان شفاف سازی شد

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره با اعلام اینکه ۲۰‌ هزار روانشناس با پروانه تخصصی و مجوز در کشور فعالیت دارند، گفت: ۷۰ درصد از مردم به دلیل کافی نبودن پوشش بیمه‌ای در حوزه سلامت روان نمی‌توانند به روانشناسان مراجعه کنند.

تعرفه های روانشناسان شفاف سازی شد

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، علی فتحی آشتیانی که به تازگی در پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به ریاست این سازمان انتخاب شده است، روز یکشنبه در نشست خبری با اعلام اینکه طبق تحقیقات انجام شده حدود ۲۰ درصد جامعه مشکلات روانشناختی دارند و باید به داد اینها رسید، اظهار داشت: چاره‌ای جز جدی گرفتن گسترش پوشش بیمه در حوزه روانشناسی را نداریم و از دولت می خواهیم که در این حوزه به سازمان کمک کند.

فتحی آشتیانی با بیان اینکه در دفترچه خدمات بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت، فهرست خدمات حوزه روانشناسی بالینی و سلامت که مشمول بیمه هستند، مشخص شده است، تعداد خدمات تحت پوشش بیمه حوزه روانشناسی را کم دانست و افزود: تعداد و نوع این خدمات کم است در حالی که باید آن را گسترش دهیم زیرا بسیاری از گرایش ها همچون گرایش تربیتی یا کودکان استثنایی هم در حوزه سلامت قرار دارند.

وی بر رایزنی با صنعت بیمه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای گسترش پوشش بیمه در حوزه روانشناسی تاکید کرد تا مردم بتوانند راحت تر به روانشناسان مراجعه کنند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور همچنین از پیگیری برای محقق شدن بیمه بازنشستگی برای روانشناسان بخش خصوصی خبر داد و گفت: درصد قابل توجهی از روانشناسان به صورت خصوصی کار می‌کنند که این افراد نیاز به بازنشستگی دارند.

فتحی آشتیانی یکی از برنامه های خود را تعریف بیمه بازنشستگی برای روانشناسان و مشاوران دانست و گفت: در تلاش هستیم که امکان رفاهی را برای روان شناسان و مشاوران ایجاد کنیم.

تعرفه های روان شناسی جوابگوی مخارج نیست

وی در مورد تعرفه های روانشناسان گفت: تعرفه روانشناس با مدرک کارشناسی ارشد ۲۳۰ هزارتومان و تعرفه دکتری ۲۷۰هزار تومان است که جوابگو مخارج دفاتر رواشناسی نیست و باید فکری در این خصوص برای همکاران شود.

فتحی آشتیانی ادامه داد: تعرفه ها باید به گونه ای باشد که مردم هم توان پرداخت آن را داشته باشند و در اینجا گسترش بیمه اهمیت می یابد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درباره نحوه برخورد با روانشناس نماها، گفت: در دوره قبل لیستی در این زمینه تهیه و اسامی روانشناس نماها در سایت بارگذاری شد و مردم می‌توانند این اسامی را ببینند اما رسانه باید روی این امر کار کند تا مردم بدانند کدام خانم یا آقا مدرک روانشناسی ندارد و مشاور نیست. ما تا حدی می‌توانیم این کار را پیش ببریم و اسامی را منتشر کنیم اما اطلاع رسانی کار رسانه است.

گزینش روانشناختی متقاضیان دریافت پروانه

وی در پاسخ به اینکه آیا برگزاری مصاحبه برای متقاضیان دریافت پروانه به معنی گزینش این افراد از جهات مختلف است؟، تاکید کرد: این مصاحبه تنها روانشناختی و برای ارزیابی صلاحیت روانی افراد است؛ به هر حال روانشناسان نیز عضو این جامعه هستند و مثل همه مردم در معرض ابتلا به بیماری‌های روانی هستند بنابراین قرار است مصاحبه روانشناختی انجام شود، فرد را ببینیم و چند سوال کلیدی از او بپرسیم تا بتوانیم ارزیابی کلیدی و روانشناختی از فرد داشته باشیم. درواقع ما دنبال گزینش روانشناختی افراد هستیم.

برگزاری مجمع عمومی در شهریور ۱۴۰۳

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بر اهمیت برگزاری مجمع عمومی این سازمان تاکید کرد و قول داد که شهریور سال آینده نخستین مجمع عمومی در دوره ریاست جدید برگزار شود.

فتحی آشتیانی برگزاری انتخابات شوراهای استانی  را از دیگر برنامه های خود برشمرد و ابزار امیدواری کرد که بتوان تا پایان سال آن را محقق کرد.

وی این نکته را یادآور شد که آخرین انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی در سال ۹۴ برگزار شده است و هشت سال از آن می گذرد.

وی بر تعامل با وزارتخانه های بهداشت و علوم برای پیگیری عناوین درس‌ها و سرفصل‌های رشته روانشناسی و مشاوره تاکید کرد و گفت: در صدد هستیم عناوین دروس را به گونه‌ای اصلاح کنیم تا کسانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند، دیگر نیازی به شرکت در کارگاه آموزشی نداشته باشد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با تاکید بر روزآمدسازی این سازمان بویژه در حوزه های علمی و تخصصی، افزود: دوست دارم مجلاتی خاص گرایشات تخصصی روانشناسی داشته باشیم و پروتکل درمانی منتشر کنیم.
 
فتحی آشتیانی با یادآوری اینکه ایران از نظر بلایای طبیعی کشوری بحران خیز است، درباره لزوم مداخله سازمان نظام روانشناسی در بحران‌ها اظهار داشت: باید تیم آماده‌ای در سازمان برای مداخله در بحران‌ها داشته باشیم. اعتقاد داریم سازمان باید در این بحران ها ورود کرده و به کمک آید تا مسائل را به حداقل برساند که این جزو برنامه‌های ما است.

تدوین سند سلامت روانی

وی از تدوین سند سلامت روانی خبر داد و گفت: پیش نویس این سند از سوی اعضای شورای مرکزی آماده شده و در عین حال وزارت بهداشت نیز در این رابطه پیش نویسی تهیه کرده است که در نهایت سند سلامت روان با توجه به هر دو پیش نویس و نیز اسناد بالادستی تدوین ‌می شود.

احتمال برگزاری نخستین آزمون صدور پروانه روانشناسی در دیماه/ اصلاح قانون سازمان نظام روانشناسی   

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، از برگزاری نخستین آزمون صلاحیت حرفه‌ای برای صدور پروانه حرفه‌ای روانشناسی و مشاوره در دی ماه سال جاری خبر داد و گفت: با تصویب شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی، قرار بر این است که از این پس صدور پروانه کار تخصصی در سازمان طی دو مرحله رخ دهد.

وی ادامه داد: اول اینکه با همکاری سازمان سنجش، آزمون تخصصی برای صدور پروانه برگزار می‌کنیم. محتوای این آزمون تخصصی دو بخش دارد؛ یک بخش آن شامل سوالات عمومی است که همه روانشناسان و مشاوران به آن پاسخ دهند و بخش دیگر شامل سوالات تخصصی مبتنی بر گرایشات افراد است.
 
رییس سازمان نظام روانشناسی افزود: مکاتبات برگزاری این آزمون صلاحیت حرفه‌ای را با سازمان سنجش انجام داده‌ایم و مقدمات آن را فراهم کرده‌ایم. این امر صدور پروانه را تسریع می‌کند. از اعضای کمیسیون ها با گرایشات مختلف نیز برای طراحی سوال استفاده می‌کنیم. حد نصابی برای این آزمون صلاحیت حرفه‌ای تعریف می‌کنیم تا کسانی که برای مثال ۷۰ درصد نمره را گرفتند، بتوانند گام بعدی را بردارند.
 
فتحی آشتیانی پیش بینی کرد که در صورت همراهی سازمان سنجش، نخستین آزمون در دی ماه سال جاری برگزار شود.

وی یادآور شد که این آزمون دوبار در سال و در ماههای خرداد و دی برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: افرادی که در این آزمون حد نصاب نمره را کسب کنند در مصاحبه روانشناختی شرکت می‌کنند تا مورد ارزیابی رفتاری و روانشناختی قرار گیرند.

وی، گام بعدی را اصلاح قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دانست و گفت: ضعف‌های شدید در قانون فعلی است که باید اصلاح شود.

دانشجویی بدون کنکور وارد رشته روانشناسی نشود

فتحی آشتیانی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم و بهداشت در هر سه مقطع تحصیلی در رشته روانشناسی و مشاوره داریم که اغلب آنها در مقطع کارشناسی هستند. بیش از ۳۰ هزار دانشجوی ارشد و دکتری در رشته روانشناسی و مشاوره در همه دانشگاها داریم. برخی واحدهای دانشگاه پیام نور و آزاد اساتید کافی برای این رشته ندارند. برخی دانشجویان بدون کنکور وارد این رشته شده‌اند که این مسائل نباید برای رشته‌ای مثل روانشناسی رخ دهد چراکه حساسیت خاصی دارد. نمی‌توان جامعه را در اختیار کسی قرار داد که از بنیه قوی علمی برخوردار نیست. باید این رشته را در دانشگاه مدیریت کنیم.

وی گفت: در حکم ریاست جمهوری چند نکته اعم از پیاده سازی نظام رتبه بندی به منظور افزایش آگاهی مردم از کیفیت کار روانشناسان، ارتقای سطح دانش روانشناسی مبتنی بر اقتضائات، احصای نظام مسائل روانشناختی در کشور، ارتقای سواد سلامت روانی مردم، نظارت هوشمند و شفاف بر عملکرد روانشناسان و مشاوران، تحول و بازنگری در قانون سازمان، گسترش ارتباط و تعامل سازنده با وزارت علوم و بهداشت، خدمت رسانی به مردم و جامعه روانشناسان و مشاوران سراسر کشور، تحقق آرمان‌های نظام اسلامی به ویژه با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و... درج شده است که ما این موارد را در برنامه‌های خود حتما مد نظر و سرلوحه خود قرار می‌دهیم.
 
فتحی آشتیانی تاکید کرد: قول می‌دهم، شش ماه قبل از پایان دوره پنجم شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات دوره ششم را آغاز کنیم.

copied
نظر بگذارید