دو سوم خانوارهای سیستان و بلوچستان فاقد هرگونه بیمهای هستند
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان سیستان و بلوچستان گفت: عملکرد نامناسب برخی از بیمههای تجاری اعتماد مردم به بیمه را سلب کرده است و برای اینکه بتوانیم در استان افراد بیشتری را جذب صندوق کنیم، نیازمند اعتمادسازی هستیم.
به گزارش چابکآنلاین به نقل از ایلنا، امانالله شاقوزایی عنوان کرد: ۵۱ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان در روستاها زندگی میکنند. ما ۲۹۹ هزار خانوار روستایی داریم که ۱۸۵ هزار خانوار هیچ گونه بیمهای ندارند و ما توانستهایم ۳۷ هزار خانوار را تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دهیم.
او ادامه داد: دلایل مختلفی برای این هست که خانوارهای روستایی در استان سیستان و بلوچستان بیمه نمیشوند. مهمترین دلیل نبود فرهنگ بیمه در استان است. فرهنگ بیمه البته در همه استانها آنطور که باید و شاید جا نیفتاده است، اما در استان سیستان و بلوچستان این مساله بیشتر مشهود است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان سیستان و بوچستان همچنین به فعالیت بیمههای تجاری در این استان اشاره کرد و گفت: برخی از این بیمهها عملکرد مناسبی نداشتهاند، یعنی به تعهدات خود عمل نکرده و این باعث بی اعتمادی برخی شهروندان به بیمه شده است.
او با بیان اینکه نداشتن تمکن مالی هم دلیل دیگری عدم پوشش بیمهای است، بیان کرد: وضعیت اشتغال در سیستان و بلوچستان مناسب نیست و خانوادههایی هستند که تنها با پول یارانه روزگار میگذرانند. مشخص است که چنین خانوادههایی به بیمه فکر نمیکنند.
شاقوزایی همچنین به پهناور بودن سیستان و بوچستان اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی و معرفی خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در استان سخت است. ما طرح دهگردشی را اجرا میکنیم، به این صورت که جلساتی را با دهیاران گذاشته و آنها را نسبت به لزوم بیمه توجیه میکنیم تا آنها خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را به روستاییان معرفی کنند. طرح دهگردشی در ۱۳ شهرستان از ۲۱ شهرستان استان اجرا شده است.