شمار بیمهشدگان خبرنگار دو برابر شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با تمهیداتی که اتخاذ شده است مسیر آینده تامین کاغذ مطبوعات در کشور روانتر خواهد شد.
به گزارش چابکآنلاین به نقل از ایسنا، سیدعباس صالحی شامگاه گذشته در پایان سفر دو روزه خود به استان مرکزی در نشستی با خبرنگاران که در سالن جلسات فرمانداری ساوه تشکیل شد، اظهار کرد: در ۹ ماهه سال جاری کل دریافت یارانه مطبوعات از خزانه ۱۳ درصد بودجه مصوب یارانه مطبوعات بوده و با تخصیص جدیدی که صورت گرفته و بسیار محدود است نمیتوان پاسخگوی بحران رسانهها بود.
وی در خصوی روند فرآیند مجوزها گفت: در سال جاری مجوزها از بیش از ۱۳۰ مورد به ۳۶ مورد کاهش یافته است و برای هر مجوزی ۱۰ دستورالعمل شامل شرایط و فرآیندهای خاص منظور شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به امنیت شغلی خبرنگاران اشاره کرد و افزود: دولت لایحه تشکیل سازمان نظام رسانهای را تدوین کرده و در مجلس در حال بررسی است که بر اساس آن از حقوق خبرنگاران به عنوان یک تشکل صنفی مدنی حمایت شود.
وی در خصوص بیمسئولیتی دفاتر مرکزی برخی نشریات در قبال بیمه خبرنگاران، گفت: به دنبال تنظیم و تدوین گزارش جامعی از استانها هستیم و معتقدیم که مسئولیت دفاتر شهرستانی مشابه دفاتر مرکزی و اصلی است و باید این موضوع به صورت جدی بررسی شود.
صالحی در خصوص مشکل تامین کاغذ نیز گفت: دولت در اواخر اردیبهشت به این نتیجه رسید که کاغذ در زمره کالاهای اساسی قرار گیرد. البته برای کاغذ فرهنگی که کاغذ کتاب و مطبوعات است حساب جداگانه باز شده است و سالانه حدود ۸۰ الی ۹۰ میلیون دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی هزینه دارد.
وی همچنین از واردات 17 الی 18 میلیون تن کاغذ در ۹ ماهه سالجاری خبر داد و گفت: این میزان کاغذ وارداتی با هماهنگی معاونتهای وزارتخانه در بین مطبوعات و نشریات توزیع خواهد شد و تا دو ماه آینده شرایط بهتری رقم خواهد خورد.
وی باتاکید بر اینکه تفکیک کاغذ فرهنگی از سایر کاغذها، فرآیندی زمانبر بود، تصریح کرد: از مردادماه سالجاری مسیر روانتری در تامین کاغذ ایجاد شده است و این مسیر روانتر از گذشته در آینده ادامه خواهد داشت و هماکنون حدود ۴۶ میلیون تن خرید ارز برای واردات کاغذ انجام شده است. البته تا کالا از گمرک ترخیص شود چند ماه طول میکشد اما با سازوکار ایجاد شده روند تامین کاغذ مسیر قابل اعتمادتر و روانتری را پیش گرفته است.
وزیر ارشاد از نمایندگان رسانههای استان مرکزی خواست برای رایزنی در مورد مشکلات به معاونتهای مرتبط وزارت ارشاد مراجعه کنند تا شرایط بهتری برای برون رفت از مشکلات فراهم شود.
وی تاکید کرد: در یکسال اخیر شمار بیمهشدگان خبرنگار حداقل دو برابر شده است و روند افزایش شمار بیمهشدگان خبرنگار ادامه خواهد داشت.
صالحی بیان کرد: رسانههای ایران در فاصله چهار سال اخیر به دلیل افزایش پهنای باند اینترنت کشور و فراگیری شبکههای اجتماعی دچار شوک ارتباطی شدند که سبب ایجاد گسلها و گسستهایی در نظام ارتباطی شده است و مطبوعات کاغذی دچار اختلال شدند.
وی گفت: هماکنون میزان استفاده روزانه از اینترنت در کشور حدود ۱۷۵ دقیقه و در استان مرکزی ۱۹۹ دقیقه است و بخشی قابل توجهی از فضای رسانهای در حوزه اینترنت اتفاق میافتد.
وی گفت: با وجود محدودیتهایی که در منابع مالی وجود داشت اما نمایشگاه کتاب در ۲۵ استان کشور برگزار شد و در استان مرکزی نیز پس از وقفه چند ساله در سالجاری برپا شد.
صالحی به مسکن خبرنگاران نیز اشاره کرد و افزود: تفاهمنامهای با وزارت راه و شهرسازی با هدف بهرهمندی زیرمجموعههای وزارت ارشاد از مزایای مسکن ملی شامل اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه منعقد شده است.
وی ترسیم نقشه راه حمایتی از فضای فرهنگی و هنری استان مرکزی را هدف اصلی از این سفر دانست و افزود: ۱۱۸ میلیارد تومان اعتبار با انعقاد تفاهم نامهای میان وزارت ارشاد و استانداری مرکزی برای تقویت زیرساختهای فرهنگی استان در حوزه های مختلف امضا شد.