بیمه ۲۰۰ هزار قالی‌باف قطع شد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولید فرش دستباف شهری و عشایری ایران گفت: بیمه 200 هزارقالی‌باف با کاهش کمک دولتی قطع شد و خواسته ما این است که هنرصنعت قالی‌بافی در شمول معافیت از مالیات بر ارزش افزوده قرار گیرد.

بیمه 200 هزار قالی‌باف قطع شد

به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، عبدالله بهرامی در مورد وضعیت هنرصنعت فرش دستباف گفت: بر اساس مصوبه دولت در سال 1388 قرار شد، با کمک دولت به سازمان تامین اجتماعی، بیمه قالیبافان اجرا شود و کارگران این صنعت را تحت پوشش بیمه قرار دهد و تا سال 92 با کمک و حمایت دولت، تعداد 450 هزار کارگر قالیباف بیمه شده بودند.

وی گفت: قرار بود روند کمک دولت برای بیمه قالی‌بافان ادامه پیدا کند که ظرف 10 سال کل هنرمندان بافنده قالی که حدود 2 میلیون نفر هستند، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قالیبافی قرار بگیرند، اما از سال 92 به بعد پوشش بیمه‌ای 200 هزار نفر از قالیبافان قطع شد و از شمول تامین اجتماعی خارج شدند.

 حذف پوشش بیمه 200 هزار قالی‌باف

به گفته بهرامی در حال حاضر یک میلیون نفر هنرمند بافنده قالی در کشور وجود دارد، در حالی که قبلا 2 میلیون نفر در این هنرصنعت مشغول کار بودند. دولت از سال 92 بودجه لازم برای سازمان تامین اجتماعی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در زمینه تحت پوشش قرار دان بیمه قالیبافان پرداخت نکرد، بنابراین 200 هزار نفر از قالیبافان بیمه‌شده ریزش پیدا کردند و تعداد کارگران بیمه‌شده این هنرصنعت از 450 هزار نفر به حدود 250 هزار نفر رسید؛ یعنی برخلاف مصوبه اول که قرار بود بیمه قالیبافان افزایش یابد، اما با عدم تامین بودجه این تعداد کاهش یافت.

بهرامی گفت: امسال تعداد قالیبافان بیمه‌شده فرش دستباف و صنایع دستی در مجموع 250 هزار نفر بیشتر نیستند، در حالی که دولت بودجه حق بیمه 450 هزار نفر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تا سال 92 تامین می‌کرد و تامین اجتماعی نیز نسبت به بیمه این افراد اقدام می‌کرد، اما از سال 92 به بعد این بودجه توسط دولت تامین نشد و سازمان تامین اجتماعی نسبت به قطع بیمه قالیبافان اقدام کرد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش دستباف شهری و عشایری ایران اظهار داشت: اگر حتی فیش واریزی کارگر قالیباف یک روز هم به تاخیر می‌افتاد و یا اینکه قالیباف در روزی که مامور به کارگاهش مراجعه می‌کرد، حضور نداشت، بلافاصله بیمه او به بهانه‌های مختلف قطع می‌شد.

 دولت 20 درصد حق بیمه قالی باف را تامین می‌کرد

وی در مورد اینکه مگر دولت چقدر از حق بیمه کارگر قالیباف را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین می‌کرد گفت: دولت 20 درصد حق بیمه و کارگر قالیباف 7 درصد این رقم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین می‌کرد و تا سال 92 بودجه آن تامین بود، بنابراین تعداد بافنده‌های قالی که زیر پوشش بیمه بودند به 450 هزار نفر رسید.

بهرامی افزود: قانون مصوب سال 1388 با عنوان حمایت از بیمه تامین اجتماعی قالیبافان و سایر حرفه‌های مرتبط با فرش و صنایع دستی دولت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ الزام می‌کرد که نسبت به بیمه این افراد اقدام کنند.

وی گفت: الان هم بیمه قالیبافان با همان نسبت 20 درصد دولت و 7 درصد کارگر پرداخت می‌شود، اما بیمه از نظر امنیت اجتماعی برای کارگران بسیار مهم است و از وقتی که بیمه کارگران قالیبافی قطع شده، تعداد زیادی از این شغل کنار رفتند.

بهرامی در مورد اینکه دلیل دولت برای قطع حق بیمه قالیبافان چیست، گفت:‌ دولت می‌گوید به دلیل کمبود بودجه نمی‌تواند کمک حق بیمه قالیبافان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بپردازد و سازمان تامین اجتماعی هم می‌گوید به دلیل عدم تامین بودجه از طرف دولت امکان پذیرش و تحت پوشش قرار دادن بافندگان و هنرمندان صنایع دستی برایش مقدور نیست.

وی عنوان کرد: در حال حاضر دولت به سازمان تامین اجتماعی چند هزار میلیارد تومان بدهی دارد و این گفته‌ای است که مدیرعامل تامین اجتماعی هفته قبل در جلسه حضوری اعلام کرد.

بهرامی با بیان اینکه صنعت قالیبافی تنها صنعت بومی کشور است، گفت: نه تنها از این صنعت حمایت نشده، بلکه منویات مقام معظم رهبری در راستای اشتغال و رونق تولید نیز در این صنعت نادیده گرفته شده و تخصیص اعتبار برای بیمه قالیبافان کوتاهی شده، بنابراین عده زیادی از کارگران از صنعت فرش دستباف کناره‌گیری کردند و به شغل‌های کاذب مانند دست‌فروشی روی آوردند.

copied
نظر بگذارید