خدمات مشاوره تحت پوشش بیمه‌ها قرار گیرد

به گفته لیلا ارشد، هزینه‌های بالای درمان روانپزشکی، باعث شده مردم به دنبال درمان بیماری‌های روحی خود نروند و آن را جزء اولویت‌های خود نداند اما اگر خدمات مشاوره تحت پوشش بیمه‌های خدمات درمانی قرار گیرد، افراد با درمان بیماری‌های خود، به افزایش سلامت روان در جامعه کمک خواهند کرد.

خدمات مشاوره تحت پوشش بیمه‌ها قرار گیرد

به گزارش چابک آنلاین به نقل از میزان، تعداد مراکز مشاوره و روان درمانی در کشور کم نیست. اما استفاده از خدمات این مراکز مشاوره و مراجعه به روانپزشکان، هزینه‌های بسیار بالایی دارد و بین هر چهل و پنج دقیقه، ۸۰ تا بیش از ۱۵۰ هزار تومان متغییر است. پرداخت این هزینه برای بسیاری از خانواده‌ها آن مقدور نیست.

مراجعه به روانپزشکان در برخی موارد فقط برای بهتر زیستن است، اما در موارد دیگر افراد باید دوره درمانی خود را تکمیل کنند تا بیماری آن‌ها بهبود یابد. به عنوان مثال کودکانی که مشکلات تمرکز یا بیماری‌های خاص دارند، معتادان در حال ترک، جوانانی که می‌خواهند ازدواج کنند یا حتی زوج‌هایی که در شرف طلاق هستند، در این گروه قرار می‌گیرند. یک مددکار اجتماعی از ضرورت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات درمانی به گفت.

لیلا ارشد فعال حوزه اعتیاد و مددکار اجتماعی گفت: در کشور ما مراجعه به مراکز مشاوره و درمان روانی توسط روانپزشکان،هزینه‌های بسیاری دارد؛ در صورتی که درمان بیماری های روانی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: بسیاری از خانواده ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی، مراجعه به روانپزشک و روانشناس را جزء اولویت‌های خود قرار نمی‌دهند، به همین دلیل شاهد افزایش خشونت، وقوع جرم و کاهش سن سومصرف مواد مخدر و محرک در سطح جامعه هستیم.

ارشد اظهار کرد: ما نیازمند داشتن مراکز مشاوره‌ای ارزان و با کیفیت در سطح کشور هستیم. اگر امکان استفاده از دفترچه‌های خدمات درمانی برای دریافت مشاوره و ارتباط با روانشناسان فراهم شود، شاهد شکوفایی جامعه‌ای با سلامت روان بیشتر خواهیم بود.

این مددکار اجتماعی که در زمینه درمان نوجوانان معتاد و بازگرداندن آن‌ها به زندگی عادی فعالیت می‌کند، ادامه داد: اعتیاد به موادمخدر صنعتی مانند شیشه، دارو درمانی ندارد و تنها راه درمانش مراجعه مشاوره است.

وی گفت: این روش درمانی زمان بر است و ممکن است فرد یک سال هفته‌ای یک بار نیازمند مراجعه به روانپزشک باشد؛ بنابراین این دوره درمانی بسیار پر هزینه خواهد بود و بسیاری از خانواده توان تامین مالی آن را ندارند؛ بنابراین مشکلات مالی باعث عدم تکمیل دوره درمانی افراد می‌شود و افراد دوباره به شرایط قبل باز می‌گردند و مصرف را ادامه می‌دهند.

جامعه شناس و روانشناسان معتقدند؛ برگزاری دوره‌های آموزش مهارت‌های زندگی و کمک به درمان بیماری‌های روحی می‌تواند در کاهش وقوع جرم و افزایش سلامت جامعه تاثیرگذار باشد.

copied
نظر بگذارید