کارتخوان ۱۵ هزار پزشک به سامانه مالیاتی متصل شد
رییس کل سازمان مالیاتی درباره جدیدترین آمار از روند دریافت کارتخوان توسط پزشکان و اتصال به سامانه مالیاتی از اتصال بالغ بر ۲۰ هزار پزشک به این سامانه خبر داد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایبنا، امید علی پارسا اشاره به ضرورت پرداخت مالیات از سوی تمامی مودیان گفت: باید فضایی فراهم شود که به لحاظ اداری و اجرائی، همه مودیان مالیاتی صادقانه مطابق مقررات، خوداظهاری کنند و مالیات خود را بپردازند.
رییس کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: در سالیان گذشته تحت عنوان طرح جامع امور مالیاتی، گامهایی در این راستا برداشته شد، ولی ما هنوز به ریز داده مبنا کردن نظام مالیاتی، نرسیده ایم.
معاون وزیر اقتصاد در خصوص نصب و راه اندازی سامانه پایانههای فروش در مطبهای پزشکان افزود: هماهنگی و تفاهمی با نظام پزشکی کشور شده است، اما در همان گامهای نخست، شرکتهای تولیدکننده کارتخوان آماده نبودند که در پی آن بحث آماده نبودن زیرساختها مطرح شد، اما پس از آن تا تاریخ ۱۵ شهریور ماه همه زیرساختها آماده شد.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: فقط یک ربع عزم و اراده میخواهد که پزشکان به سامانه امور مالیاتی متصل شوند و ثبت نام کنند و تاکنون حدود ۲۰ درصد یا همان ۱۵ هزار نفر به سامانه متصل شده اند، اما انتظار ما بیش از این ارقام است.
پارسا در ادامه برنامه به سهم ۸ درصد مالیات مردمی از درآمدهای دولت اشاره کرد و افزود: در دیگر کشورهای دنیا این رقم حدود ۳۰ درصد است، عدد کل مالیاتهای کسب شده از همه بخشهای کشور تنها نصف حقوق کارکنان نظام را تشکیل میدهد.
وی به مجازاتهای در نظر گرفته شده برای پزشکانی که به سامانه امور مالیاتی متصل نشده اند اشاره کرد و ادامه داد: قوانین و مقررات آنقدر سنگین است که دیگر فرار مالیاتی به نفع هیچ کس نیست.
معاون وزیر اقتصاد افزود: اگر مطلع یا مظنون شویم که کسی مترصد فرار مالیاتی است یا کتمان میکند، به طریقی میرسیم به درآمد مشمول مالیاتی آنها و در اینباره باید گفت ۱۰۰ درصد درآمد کتمان شده مشمول مالیات است. این در حالیست که در خصوص پزشکان، ۶۰ درصد درآمد را هزینه و مابقی را سود میدانیم، اما در صورت کتمان درآمد، ۱۰۰ درصد درآمد مشمول مالیات میشود و ۳۰ درصد هم جریمه غیرقابل بخشش برای خاطیان در نظر گرفته میشود. ضمنا دو درصد از فروش افراد به عنوان جریمه شرکت نکردن در سامانه امور مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: در قانون امور مالیاتی، فرار، کتمان، اختفاء، ارائه اطلاعات غیر واقعی، ارائه اسناد غیرواقعی، استفاده از اسناد دیگران جرم محسوب میشود و مردم باید آگاه باشند و کارت بازرگانی و دستگاه کارتخوان (پوز) خود را در اختیار دیگران قرار ندهند، زیرا در نهایت مالیات به دارنده کارت بازرگانی و دستگاه پوز تعلق میگیرد.
پارسا به مشوقهای مالیاتی اشاره کرد و افزود: در بخشنامه بخشودگی مالیاتی آمده است، کسانی که اقدام به پرداخت مالیات نکنند مشمول بخشودگی جرائم نمیشوند در جای دیگری از بخشنامه آمده مودیان خُرد که درآمد سالانه زیر ۵۰۰ میلیون تومان داشته باشند میتوانیم با خودشان توافق کنیم.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور رقم مالیاتی قشر پزشکان غیردولتی را حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم پرداخت میشود و مابقی را میتوان فرار مالیاتی محسوب کرد.
وی نحوه مالیات ستانی از پزشکان در سال ۹۹ را طبق اظهارنامه عنوان کرد و افزود: سال آینده هر فرد باید مطابق درآمد واقعی خود مالیات بدهد و روی هم رفته سال آینده هیچگونه مالیات علی الراس برای پزشکان نخواهیم داشت.