معلمان مناطق مرزی ماهی ۵ روز بیمه دارند

معلمان خرید خدمات آموزشی یکی از انواع گروه‌های مختلفی هستند که این روزها در مدارس کشور مشغول به کارند، معلمانی که می‌گویند از حقوق ماهانه خبری نیست و برخی در نقطه صفر مرزی با ۵ روز بیمه و ماهانه ۵۰۰ هزار تومان در حال تدریس هستند.

معلمان مناطق مرزی ماهی 5 روز بیمه دارند

به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، آموزش‌وپرورش برای جبران کمبود معلم روش‌های مختلفی را در پیش گرفته است از ساعات اضافه کار معلمان رسمی "حق‌التدریس شاغلان" تا طرح‌هایی همچون خرید خدمات آموزشی و استفاده از نیروهای حق‌‌التدریس آزاد.

هر کدام از اشکال مختلف معلمان از خرید خدمات آموزشی تا قراردادی و حق‌التدریس نیز با مشکلات خاص خود مواجهند اما نقطه مشترک این مشکلات، حقوق پایین و نداشتن پوشش بیمه‌ای مناسب است به گونه‌ای که معلمان خرید خدمات آموزشی و حق‌التدریس در ایام تعطیلات تابستان و نوروز و تعطیلاتی که در طول سال تحصیلی پیش می‌آید،‌ حقوق ندارند.

به دلیل اتخاذ چینی رویکردی، جمعی از معلمان خرید خدمات آموزشی در اعتراض به وضعیت خود امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند؛ خرید خدمات آموزشی راه‌حلی است که در سال‌های اخیر به منظور جبران مشکل کمبود نیروی انسانی آموزش‌وپرورش به ویژه در مناطق محروم و حاشیه شهرها در حال اجراست.

معلمانی که در قالب این طرح بیشتر در مناطق محروم کشور مشغول اداره کلاس‌های درس هستند، مدت‌هاست که نسبت به وضعیت حقوق و بیمه خود معترض هستند و پیش از این نیز تجمعاتی را مقابل مجلس شورای اسلامی داشتند.

معلمی در مناطق مرزی با 5 روز بیمه و 500 هزار تومان حقوق

نماینده این معلمان در رابطه با مشکلات نیروهای خرید خدمات آموزشی به تسنیم گفت: درخواست ما این است که نیروهای خرید خدمات آموزشی ابتدا حق‌التدریس شوند و بعد با گذراندن دوره دانشگاه فرهنگیان به پیمانی تبدیل وضعیت شوند اما مجلس هم در این رابطه کمک چندانی نمی‌کند؛ همکارانی را داریم که در مرز آذربایجان شرقی کار می‌کنند و 5 روز بیمه با 500 هزار تومان حقوق دارند یا همکار دیگری که همراه با عشایر جابجا می‌شود اما 10 روز بیمه با 400 هزار تومان حقوق دارد آیا این واقعا انصاف است؟

البته من خودم از استان اصفهان هستم که وضعیت مناسبتری دارد مثلاً بیمه 30 روز در ماه است اما حقوق ما پایین و یک میلیون تومان است همچنین در ایام تعطیلات بیمه و حقوق نداریم. ما در مدرسه دولتی درس می‌دهیم و موسس بخش خصوصی فقط یک واسطه است یعنی آموزش‌و پرورش پول را از خزانه دریافت کرده و به حساب موسس واریز می‌کند، او نیز سود و منفعتش را برداشته و باقیمانده را به حساب معلمان واریز می‌کند.

معلمان خرید خدمات را اورژانسی و مُسکن می‌دانند

این معلم گفت:‌متأسفانه در ادبیات مسئولان به معلمان خرید خدمات آموزشی می‌گویند روش اورژانسی اضطراری و مُسکن برای جبران کمبود معلم و این یعنی شما معلمان خرید خدمات صرفاً یک مدت کار خواهید کرد؛ ما از سال 93 در بدترین شرایط به وزارت آموزش و پرورش کمک کردیم تا در وضعیتی که با بحران کمبود معلم مواجه است، کلاس‌های درس خالی نماند آیا این عدالت است بعد از چند سال که نیروهای دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شدند به ما بگویند خوش آمدید!

معلمان خرید خدمات امنیت شغلی و هویت معلمی ندارند یعنی هیچ کد شناسایی ندارند که به عنوان معلم شناخته شوند؛ آنها می‌گویند که در برخی مواقع حتی عنوان کارگر آموزشی نیز برایشان استفاده می‌شود! این معلمان از نداشتن حقوق ماهانه گفتند از اینکه به ازای 9 ماه سال تحصیلی با تأخیرهای حدوداً یک ساله حقوق اندکی را دریافت می‌کنند و سهم بیمه را نیز کاملاً از حقوقشان کسر می‌کنند!

نماینده معلمان خرید خدمات آموزشی در ادامه صحبت‌هایش به ما گفت که این نحوه جذب معلم اساساً نادرست است، چند سال است می‌گوییم واسطه‌گری را از آموزش‌و‌پرورش حذف کنید اما بر این مسئله اصرار دارند به گونه‌ای که در تبصره 21 لایحه بودجه98 آمده بود سالانه 10 درصد خرید خدمات آموزشی گسترش یابد که مجلس آن را حذف کرد البته قرار بود خرید خدمات آموزشی انجام دهند اما مشارکت در ارائه خدمت انجام می‌شود.

در آیین نامه ماده 22 قانون مدیریت خدمات کشوری تشریح شده است که خرید خدمات یعنی چه؟ و آمده است می‌توان به سه مدل برونسپاری انجام داد از جمله خرید خدمات آموزشی، مشارکت در ارائه خدمت و واگذاری مدیریت که خرید خدمت یعنی بدون اینکه فضا، مکان و امکانات در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد، می‌توانند خرید خدمت انجام دهند اما در مشارکت می‌توانند بخشی یا تمامی از امکانات آموزشی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند و خرید خدمت انجام دهند.حرف ما این است هم اکنون در حال انجام مشارکت در ارائه خدمت هستند در حالیکه ماده41 قانون الحاق برخی مواد به آنها اجازه خرید خدمت داده است و نباید فضای مدارس دولتی را در اختیار موسس غیردولتی قرار دهند.

این معلم گفت: موسس بخش خصوصی را قرار دادند که ما مدعی استخدام نباشیم در حالیکه از سال 93 تا 98 به صورت مستمر درحال کار کردن هستیم؛ طرح پیشنهادی به مجلس برای تعیین تکلیف معلمان خرید خدمات آموزشی ارائه کردیم با عنوان طرح تبصره 11 ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریسان برای تبدیل وضعیت نیروهای خرید خدمات آموزشی سال‌های 93تا98 اما چندین ماه است این طرح به صورت دوفوریت ارائه شده و هنوز در مجلس بررسی نشده است.

به گزارش تسنیم، این روزها تقاضای تبدیل وضعیت و استخدام یکی از جدی‌ترین خواسته‌های معلمان خرید خدمات آموزشی است، موضوعی که در همان سال‌های نخست اجرای طرح خرید خدمات آموزشی از سوی برخی نمایندگان مجلس مطرح شد و آنها گفتند که این طرح باعث شکل‌گیری معلمان شرکتی در آموزش‌وپرورش خواهد شد که بعدها تقاضای استخدام خواهند داشت اما در همان ایام مسئولان آموزش‌وپرورش این مسئله را رد کرده و گفتند: طرح خرید خدمات به ماده 45  قانون مدیریت خدمات کشوری اشاره می کند و استخدام ها را یا رسمی و یا پیمانی دانسته و بکارگیری افراد تحت عنوان خرید خدمت را فاقد وجاهت قانونی می‌داند البته دولت و آموزش و پرورش در این طرح دست به استخدام افراد تحت هیچ عنوانی نزده‌اند و افراد مذکور توسط موسسان بخش غیردولتی و براساس ضوابط قانون کار به خدمت گرفته شده و می‌شوند.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در گزارش خود که به بررسی طرح خرید خدمات آموزشی پرداخته است به این مسئله اشاره کرده که با توجه به سابقه قانونگذاری در زمینه جذب و استخدام نیروهای خرید خدمات وزارت آموزش و پرورش این احکام انتظاراتی را برای نیروهای خرید خدمات ایجاد خواهد کرد.

حالا در کنار استخدام، وضعیت نامناسب پرداخت حقوق  و بیمه این افراد محل اعتراض است و این موضوع پس از مدت‌ها از از سوی مسئولان دولت هم شنیده می‌شود، محسن حاجی‌میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش هم با تأیید اینکه طرح خرید خدمات آموزشی شاید در شرایطی موجب استثمار برخی از افراد شود و از استیصال آنها استفاده شود، گفت: تلاشمان این است که این مسئله را بازنگری کرده و از آنها به نحو مناسبی استفاده کنیم. 

حال باید دید که آیا اراده‌ای برای تغییر وضعیت این افراد و بهبود شرایط حقوق و بیمه آنها وجود دارد؟

 

copied
نظر بگذارید