۸۰ درصد حق بیمه دامهای عشایر از یارانه پرداخت میشود
به گفته مدیر امور عشایر استان مرکزی بیش از ۸۰ درصد حق بیمه دام های عشایر از یارانه پرداخت میشود.
به گزارش چابک آنلاین، به نقل از ایرنا، علی اکبر منصوری، مدیر امور عشایر استان مرکزی با بیان اینکه نخستین بار در این استان سه هزار و ۵۰۰ راس از دامهای عشایر این منطقه تحت پوشش بیمه پایه دام عشایر قرار گرفت، افزود: بیش از ۸۰ درصد حق بیمه دام های عشایر از یارانه پرداخت می شود و به ازای هر راس دام فقط ۱۳ هزار ریال حق بیمه توسط بهره بردار داده شده و برای یک سال از مزایای آن بهره مند می شود.
وی ادامه داد: برای این منظور تفاهم نامه ۲ جانبه ای بین سازمان عشایر کشور و صندوق بیمه کشاورزی منعقد شده است.
مدیر امور عشایر استان مرکزی بیان کرد: صندوق بیمه کشاورزی به منظور توسعه پوشش بیمه دام عشایر در خسارات ناشی از حوادث قهری، سوانح طبیعی و بیماری های واگیردار و قرنطینه ای و کمک به ثبات و امنیت شغلی عشایر، اقدام و غرامت بیمه گذران خسارت دیده را به موقع پرداخت می کند.
منصوری گفت: تنها یک ماه از اجرای طرح بیمه پایه دام عشایر می گذرد و عشایر این استان استقبال خوبی از آن داشته اند و پیش بینی می شود که تمامی دام های عشایر این استان تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی جمعیت دامی عشایری استان مرکزی را ۳۰۰ هزار راس بیان کرد و افزود: بیمه در شرایط سخت و در صورتی که مشکلی برای دام های عشایر به وجود آید می تواند کمک خوبی برای آنان باشد و در امنیت شغلی نقش مهمی دارد.
مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت: ایلات استان مرکزی یکی از متنوع ترین جمعیت های عشایری کشور است چرا که از سراسر کشور در این استان زیست موقت دارند.
منصوری بیان کرد: جایگاه اصلی عشایر ایل مغان و شاهسون بغدادی استان اردبیل است و ایامی از سال را در شهرستان ساوه و زرندیه مستقر هستند.
وی بیان کرد: عشایر ایل سنگسری نیز که جایگاه اصلی شان استان های سمنان، تهران و البرز است به طور فصلی در شهرستان زرندیه در منطقه رودشور، چکنه و عباس آبادگوی داغ مستقر می شوند.
مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر طایفه کله کوهی، جایگاه اصلی آنان استان فارس است نیز در زرندیه و عشایر کردکلهر از بخشی از زیست شان در کرمانشاه است در شهرستان ساوه در منطقه قره چای، گزل دره و شریف آباد ساکن می شوند.
منصوری گفت: عشایر دیگر استان ایل ذلکی است که جایگاه اصلی آنان استان لرستان و خوزستان است که در شهرستان خمین و روستای قره کهریز زیست موقت دارند.
بر اساس آخرین آمار جمعیت عشایر استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب یک هزار خانوار است که بیشتر در مناطق مختلف ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی می کنند.