۳۵درصد مدیران بیمارستانها دورههای مدیریت را نگذراندهاند
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر بهداشت با اشاره به کمبود نیرو برای راهاندازی مراکز درمانی تازه تاسیس، از اقدامات انجام شده برای جذب 20هزار نیرو طی امسال خبر داد و گفت: در مرحله اول ۱۰هزار نیرو تا پایان تیر ماه از طریق آگهی استخدام مشغول به کار خواهند شد.

به گزارش چابکآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر تقوینژاد، در همایش دوره ملی توانمندسازی روسای بیمارستانهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با تشکر از روسای بیمارستانها گفت: یکی از ضرورتهای جدی، توانمندسازی مدیران نظام سلامت است و در این بین بیمارستانها بزرگترین ارائه دهندگان خدمت هستند.
وی افزود: مدیریت در حوزه سازمانی وزارت بهداشت بسیار دشوار است و امروزه آموزش به عنوان چراغ راه مدیران، امری مهم است. توانمندی مدیران تنها از طریق آموزش از بالا به پایین میسر نبوده و باید نسبت به شناسایی و ارتقای توانایی هر مدیر اقدام کنیم.
تقوینژاد ادامه داد: متاسفانه ۳۵ درصد مدیران بیمارستانها دورههای مدیریت را نگذراندهاند. طبق مطالعاتی که در کشور آمریکا صورت گرفت این نکته به دست آمد که ۹۰درصد خطاهای بیمارستانی مدیریتی بوده و مربوط به بخش درمان نیست، پس باید به حوزه مدیریت نگاه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود:در رابطه با تربیت مدیران شایسته برای آینده باید رصد و دیدهبانی مستمری میان کارکنان حوزه سلامت اتفاق افتد. شبکه سازی بیمارستانهای کشور و ارتباط این شبکه با شبکههای بینالمللی از برنامههای اصلی حوزه سلامت است. چالشهای جدی در زمینه مدیریت بیمارستانی وجود دارد که باید نسبت به اصلاح آن اقدام شود. به عنوان مثال ۱۵۸ نوع نظام پرداخت داشتیم که اگر در اختیار روسای بیمارستانها قرار گیرد، تنها کاری که میکند مشکل سازی است.
وی با اشاره به بدهی سازمانهای بیمهگر به بیمارستانها گفت: مدیریت هزینهها و تاخیرات مالی آنها از مشکلات بسیار جدی است که بیمارستانها با آن دستوپنجه نرم میکنند. همچنین آگاهی سازی از زنجیره تامین، پایین است و حدود ۱۵ درصد از هزینههای بیمارستانی به جز دارو در بخش تدارکات و تجهیزات است.
وی همچنین دیگر مشکل بیمارستانهارا فقدان توانایی مدیریت بحران معرفی کرد و افزود: تجربیات موفقی از سوی سازمان بهداشت جهانی گزارش شده که همگی میتواند الگوهای خوبی برای ما باشد و در زمینه توانمندسازی مدیران بیمارستانی در نظر داریم تا در شهریور ۹۸ دورهای را برای آنها برگزار کنیم.
تقوینژاد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر کمبود نیروی انسانی و نحوه جذب و استخدام فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی گفت: با توجه به افتتاح مراکز بهداشتی درمانی به خصوص بیمارستانهایی که در نقاط مختلف کشور بهرهبرداری شدهاند یا درحال بهرهبرداری هستند، تعدادی نیرو مورد نیاز است تا در این مراکز خدمت کنند. ما در حوزه پرستاری، اورژانس و پزشکی با کمبود نیرو روبهرو هستیم که با کمک دستگاههای متولی این بخش یعنی سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی برای تامین نیروی مورد نیاز در رشتههای اعلام شده اقدام به جذب نیرو کردهایم.
وی افزود: در این زمینه ۲۰ هزارنفر طی امسال به کار گرفته میشوند که در مرحله اول ۱۰ هزار نفر آنها تا پایان تیر ماه از طریق آگهی استخدام، مشغول به کار میشوند.