مدیر بیمارستان رفیده:
عدم پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی
مهدی محسن زاده گفت: بیمه خدمات توانبخشی را تحت پوشش قرار نمیدهد و باعث شده بیمار نتواند هزینه توانبخشی را پرداخت کند در نتیجه از ادامه کار صرف نظر کرده و بهبود نمییابد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده در نشست خبری بیماران ضایعه نخاعی که صبح امروز در ساختمان بیمارستان رفیده برگزار شد، اظهار کرد: در ایران ۵ هزار و ۸۰۰ تا ۶ هزار نفر در سال دچار ضایعه نخاعی میشوند، یعنی میتوان گفت: به ازای هر یک میلیون نفر ۷۰ نفر در سال دچارضایعه نخاعی شده که تقریبا ۲۰ درصد این افراد شامل ضایعات نخاعی گردنی میشوند.
رئیس بیمارستان رفیده بیان کرد: در ۲۸ کشور در حال توسعه ایران مقام ۲ را در حوادث جادهای دارد؛ متأسفانه هموطنان در زمانی که با مصدومین مواجه میشوند، سعی میکنند آنها را از ماشین خارج کرده و جابهجا میکنند غافل از اینکه این عمل آنها آسیب جدی به فرد مصدوم وارد میکند و زندگی او را تحت شعاع قرار میدهد، لذا افراد باید در زمان مواجه شدن با بیمار تصادفی به هیچ عنوان به او دست نزنند و تا رسیدن اورژانس صبر کنند.
لایقی ادامه داد: چند ماه اول پس از حادثه تصادف نقش مهمی در زندگی فرد دارد چرا که در ماههای اول با اقدامات توانبخشی میتوان پیشگیری ثانویهای در فرد داشته باشیم؛ بیمارستان رفیده تنها بیمارستان دولتی است که آمادگی کامل در زمینه توانبخشی را دارند و به افراد در این زمینه کمک شایانی میکند.
آیا تامین اعصاب محیطی به معنای ترمیم نخاع است؟
وی افزود: افراد باید توجه کنند تأمین اعصاب محیطی که در توانبخشی انجام میشود به معنای ترمیم نخاع نیست چرا که متأسفانه هنوز نتوانستیم راهی را برای ترمیم نخاع پیدا کنیم و هنوز به نتایج امیدوار کنندهای در این راستا نرسیدهایم، اما میتوان اعصاب محیطی را با شرایط خاصی به ضایعه نخاعی انتقال داد.
رئیس بیمارستان رفیده تشریح کرد: بیمارانی که آسیب نخاعی دیدند و برخی از اعضای بدن آنها سالم است کاندید مناسبی برای انجام عمل نخاع هستند چرا که عمل در این افراد بهتر جواب میدهد در برخی از بیماران دیده شده با وجود این که چند ماه از بیماری آنها گذشته و جابهجایی تاندون داشتهاند با توانبخشی توانستند انگشتان خود را حرکت دهند.
لایقی بیان کرد: نزدیک به پنج تا هفت هزار بخش توانبخشی در کل کشور نیاز داریم و ضروری است ظرفیت این بخشها را افزایش دهیم، در بیمارستانهای توانبخشی نیاز است سه تا پنج ساعت کار توانبخشی از جمله کار درمانی، گفتار درمانی و غیره روی فرد انجام شود و این کار باید به صورت گروهی باشد.
بیمه متاسفانه خدمات توانبخشی را تحت پوشش قرار نمیدهد
در ادامه مراسم سید مهدی محسن زاده مدیر بیمارستان رفیده در خصوص کمبود مالی در بیمارستان رفیده اظهار کرد: توانبخشی خدمت جدیدی در کشور است اما متأسفانه تعرفهای برای آن تعریف نشده است و به لحاظ مالی اصلا جوابگوی هزینه های این بخش نیستیم.
این مدیر مالی بیان کرد: بیمه خدمات توانبخشی را تحت پوشش قرار نمیدهد و باعث شده بیمار نتواند هزینه توانبخشی را پرداخت کند در نتیجه از ادامه کار صرف نظر کرده و بهبود نمییابد، لذا خواهشمندیم خیرین به این بیماران کمک کنند.
محسنزاده یادآور شد: هدف از کار درمانی این است که بیمار را به زندگی خود باز گردانیم لذا باید آمادگیهایی را برای این موضوع فراهم کنیم ما داریم فعالیت هدفمندی را در مراحل کاری خود میگنجانیم تا مریض بتواند ارتباطات اجتماعی خود، تردد اجتماعی و در نهایت به شغل عادی خود باز گردد.