خبرنگاران فاقد بیمه برای ثبت نام به سامانه جامع رسانه‌های کشور مراجعه کنند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه از خبرنگاران فاقد بیمه در استان خواست هرچه سریعتر برای زیر پوشش قرار گرفتن در سامانه جامع رسانه‌های کشور ثبت نام کنند.

خبرنگاران فاقد بیمه برای ثبت نام به سامانه جامع رسانه‌های کشور مراجعه کنند

به گزارش چابک‌آنلاین به نقل از ایرنا، حجت الاسلام رحیم جعفری گفت: خبرنگارانی که تاکنون موفق به زیرپوشش قرار گرفتن بیمه نشده اند می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع رسانه‌های کشور به آدرس http://www.e-rasaneh.ir/ نسبت به ثبت نام و بارگذاری اسناد و مدارک مربوط به شغل و سوابقی شغلی خود اقدام کنند.

وی اظهار داشت: اسناد و مدارک بارگذاری شده خبرنگاران در سامانه جامع رسانه‌های کشور نیاز به تأیید خانه مطبوعات و یا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد که ما تلاش می‌کنیم تمام خبرنگاران واجد شرایط را در چارچوب قوانین و مقررات تأیید کنیم.

وی یادآوری کرد که بیمه کردن خبرنگاران باید توسط مدیران مسئول و صاحبان رسانه‌ها انجام شود اما به نظر می‌رسد به دلیل مشکلات اقتصادی رسانه‌ها این موضوع تاکنون انجام نشده و برخی از خبرنگاران استان فاقد بیمه هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در ادامه فرصت پیش آمده برای بیمه کردن خبرنگاران را تکرار نشدنی دانست و گفت: این تصمیم در پی نشست مدیران مسئول نشریات و اعضای هیأت رئیسه خانه مطبوعات کشور با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ شد و خبرنگاران می‌توانند از این فرصت برای بیمه کردن خود استفاده نمایند.

حجت الاسلام جعفری افزود: بخشی از هزینه‌های بیمه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی نیز توسط خبرنگاران پرداخت می‌شود.

معاون فرهنگی و امور رسانه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز گفت: اکنون حدود ۴۵۰ نفر خبرنگار در رسانه‌های استان کرمانشاه مشغول به فعالیت هستند.

پریسا محمدی با بیان اینکه آماری از خبرنگاران بیمه شده در دست نیست، افزود: باتوجه به مراجعات مکرر تعداد زیادی از خبرنگاران برای موضوع بیمه به نظر می‌رسد اکثر خبرنگاران فاقد بیمه باشند.

 

وی در مورد وضعیت نشریات نیز گفت: اکنون بیش از ۱۲۰ رسانه شامل خبرگزاری، مکتوب و پایگاه خبری در قالب سراسری، محلی و منطقه‌ای در استان کرمانشاه فعالیت دارد.

وی از خبرنگاران خواست از بستری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بیمه فراهم کرده استفاده کنند.

اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت‬ فرهنگ‬ و‬ ارشاد‬ اسلامی‬ ۱۹ خرداد‬ امسال‬ در‬ ‬ اطلاعیه‌ای اعلام کرد: طبق توافقنامه معاونت امور مطبوعاتی با سازمان تأمین اجتماعی، فعالان رسانه‌ای که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارند از مزایای بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مند می‌شوند.
به گزارش روابط‌عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالان رسانه‌ای فاقد بیمه می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع رسانه‌ها به نشانی: e-rasaneh.ir پس از ثبت نام، تقاضای خود را در بخش درخواست‌ها، ثبت، تکمیل و پس از تأیید مراجع ذیصلاح، به شعبه تأمین اجتماعی ارائه دهند.

156384563
در متن این اطلاعیه، ویژگی‌ها، شرایط و شیوه ثبت نام بیمه فعالان حوزه رسانه به قرار زیر تشریح شده است:
این بیمه توافقی ویژه فعالان حوزه رسانه است که فاقد رابطه مزد بگیری هستند؛ مشمولان این بیمه نباید تحت پوشش مقررات حمایتی خاصی قرار داشته باشند و متقاضیان برای برخورداری از این بیمه می‌بایست از معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تائیدیه دریافت کنند.
فعالان شاغل در رسانه‌های فاقد کد کارگاهی و تمام افرادی که در رسانه‌ها به صورت دورکاری، پاره وقت یا تمام وقت، در مشاغل مختلف مشغول به فعالیت بوده و تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند می‌توانند از مزایای این بیمه استفاده کنند.
شرط استفاده از این بیمه داشتن حداکثر ۵۰ سال سن است؛ در صورتیکه متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول در سازمان تأمین اجتماعی باشد، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی برای ورود به دایره شمول سنی مجاز (۵۰ سال) و اضافه و در صورت احراز شرایط، به عنوان مشمول پذیرفته می‌شود.
مطابق این توافق، همه حمایت‌های مقرر در ماده ۳ قانون تأمین اجتماعی به استثنای بند ج (غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری) با رعایت مقررات مربوط و تغییرات بعدی نیز به مشمولین ارائه خواهد شد؛ مشمولین از پرداخت فرانشیز در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی همانند بیمه‌شدگان اجباری معاف هستند و نرخ حق بیمه تواققی معادل ۲۷ درصد مبنای پرداخت حق بیمه است.
شرایط برقراری و میزان تعهدات کوتاه مدت در این بیمه، همچنین مقررات مربوط به مستمری‌های بازنشستگی، بازماندگان، از کار افتادگی کلی و استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی در چارچوب قانون تأمین اجتماعی خواهد بود.
متقاضیان با مراجعه به سامانه جامع رسانه‌های کشور و ورود به بخش «بیمه فعالان حوزه رسانه»، می‌توانند درخواست خود را به صورت الکترونیکی ارسال و پس از تأیید مدیر مسئول رسانه یا خانه مطبوعات استان و یا اداره امور خبرنگاران معاونت مطبوعاتی، نامه معرفی به شعبه مورد درخواست را از سامانه دریافت و به شعبه تأمین اجتماعی ارائه دهند.
مدت اعتبار معرفی نامه صادره به شعبه مربوط، حداکثر سه ماه از تاریخ صدور است که در این‌باره نکات زیر حائز اهمیت است:
۱. مدت اعتبار ذکر شده مشروط به ثبت در بازه زمانی مورد اشاره در واحد اجرایی است.
۲. لازم است حق بیمه ماه اول تا آخرین روز ماه بعد در مدت اعتبار معرفی نامه مربوطه پرداخت شود.
مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که ۵ سال و یا کمتر از ۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند به انتخاب متقاضی بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و حداکثر دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه در زمان ثبت معرفی نامه در واحد اجرایی مربوطه خواهد بود.
مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که بیش از ۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر میانگین دستمرد آخرین ۳۶۰ روزِ قبل از ثبت معرفی‌نامه در واحد اجرایی به انتخاب متقاضی خواهد بود.
با توجه به اینکه این گروه از بیمه‌شدگان فاقد رابطه مزدبگیری با مرجع معرفی کننده هستند، از شمول قانون بیمه بیکاری خارج بوده و بر این اساس حق بیمه مربوط نیز وصول نخواهد شد.
لازم به ذکر است، مدیران مسئول رسانه‌ها می‌توانند با مراجعه به بخش «بیمه فعالان حوزه رسانه»، نسبت به تأیید درخواست آن‌دسته از متقاضیانی که از طریق آن رسانه، ثبت‌نام کرده‌اند، اقدام نمایند.

copied
نظر بگذارید