صندوق بیمه سرمایه گذاری معدن ۸۵ درصد کمبود منابع دارد
صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی به عنوان نهاد حاکمیتی در بخش معدن، اکنون تا افق ۱۴۰۰ بیش از ۸۵ درصد کمبود منابع دارد و انتظار میرود ظرف سه سال این کمبود برطرف شود، اما معادن در این مدت چشم انتظار پشتیبانی دولت از محل سایر منابع هستند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا ، بررسی متخصصان و مدیریت صندوق مزبور حاکی از آن است که صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی اکنون نیاز به یک هزار میلیارد تومان منابع دارد، اما انتظار نمیرود که زودتر از سال ۱۴۰۰ این منبع در اختیار صندوق قرار گیرد و اختلاف فعلی تا سه سال دیگر از نظر منابع کمبود ۸۵.۷ درصدی را نشان می دهد.
اکنون که در قالب اقتصاد مقاومتی رویکرد به بخش معدن با مشخص درونزایی و برونگری است، به منظور شکست تحریمها و اتکای به توانمندی داخلی باید بیش از هر زمان به بخش معدن توجه شود، یکی از ابزارهای حمایت از معادن کوچک با ویژگی اشتغالزایی، تامین مالی آنهاست.
** رشد ۱۴۴ درصدی برای سال ۹۸
گزارشهای مورد بررسی در ارتباط با تامین سرمایه صندوق یاد شده در سال ۹۸ گویای آن است که سال آینده رشد ۱۴۴ درصدی منابع برای آن پیش بینی شده و انتظار میرود در سومین سال از برنامه ششم توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) منابع صندوق از ۱۴۳ میلیارد تومان کنونی به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
واقعیت اینکه منابع صندوق با محدودیت خود نقش چندانی در این عرصه نمیتواند، ایفا کند، اما این مهم نیز در شرایط فعلی برای واحد های معدنی کوچک میتواند اثرگذار باشد.
** تسهیلات ۱۵ میلیارد تومانی در شرایط فعلی
صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی امروز سقف ۱۵ میلیارد تومان را برای تخصیص تسهیلات در دستور کار دارد، که این میزان فقط برای تخصیص به معادن کوچک و متوسط قابلیت اجرا دارد، بنابراین معادن بزرگ از این صندوق بهرهای نخواهند داشت و انتظار نمیرود در شرایط فعلی این رویکرد تغییری داشته باشد .
این صندوق دوره بازپرداخت تسهیلات اعطایی را برای مدت سه تا پنج ساله پیش بینی کرده و معادنی که از فناوری های بالا «های تک» بهره گیری میکنند و علاوه برخوش حسابی، در نقاط مرزی کشور قرار گرفته باشند، به میزان ۶ تا هشت درصد یارانه سود تسهیلات خواهند داشت.
بنابراین معادنی که از مشخصه یاد شده برخوردار باشند، نرخ سود تسهیلات آنها بالغ بر ۱۰ تا ۱۲ درصد مورد محاسبه قرار میگیرد.
سهم ۹۶ درصدی ایمیدرو در صندوق
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی خاطرنشان ساخت: این صندوق در واقع نهادی حاکمیتی در بخش معدن محسوب می شود و ۹۶درصد سرمایه این صندوق متعلق به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است و بقیه هم متعلق به شرکت های تحت پوشش این سازمان است.
وی تصریح کرد: یکی از اصلیترین رسالت صندوق که در سال ۱۳۸۰ شکل گرفت، پوشش ریسک اکتشاف بوده و به این ترتیب بهره برداران معادن کوچک و متوسط به این ترتیب تحت پوشش و حمایت قرار میگیرند.