رشد شاخصهای بیمهگری با راهاندازی مدیریت ریسک و اکچوئری
در دنیای کنونی سازمانها به صورت فزآیندهای با محیطی پویا و متغیر روبهرو هستند و ناگزیرند که خود را با عوامل محیطی سازگار کنند. سیاستها و روشها نیز باید همپای پیشرفت و تحولات روز تغییر کند تا سازمان بتواند بقای خود را تضمین کند. در این شرایط، موفقیت سازمانی مستلزم تغییر در فعالیتهای سازمانی و به ویژه تغییر در ساختار سازمانی است.
به گزارش چابک آنلاین ،صنعت بیمه نیز پیرو ماهیت ریسکپذیری خود، از تغییر و تحولات محیطی دور نمانده و با تنوع و تکثر پدید آمده در صنایع و تکنولوژی روز، محیط کسب و کار جدیدی پیدا کرده است. در همین راستا بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر، ابتدا با تعیین شاخص توانگری مالی و پس از آن با تصویب آییننامه حاکمیت شرکتی تصمیم گرفت تا مقوله مدیریت ریسک را به عنوان الزامی اساسی در شرکتهای بیمه پیگیری کرده و با گنجاندن این مهم در ساختار سازمانی شرکتهای بیمه، بیش از پیش بر اهمیت آن تاکید داشته باشد.
از آنجا که مدیریت ریسک، پایه و اساس انعقاد هر قرارداد بیمهای محسوب شده و واحدهای فنی با انعقاد و آغاز هر قرارداد، در واقع ریسک جدیدی را وارد شرکت میکنند و از سوی دیگر، واحد اتکایی پس از بررسی قراردادها سعی در واگذاری بخشی از ریسکها به خارج از شرکت میکند؛ در این میان لازم است که یک مدیریت واحد به بررسی و تحلیل دقیق این ریسکها و برقرار کردن تعادل میان آنها بپردازد و ریسک را در فرایندها و واحدهای سازمانی ساماندهی کند.
در این برهه، بیمه ملت به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت بیمه که توانسته در تمامی شاخصهای اساسی، قابلیت و توانایی خود را به اثبات برساند، هم راستا با سیاستهای بیمه مرکزی و در جهت صیانت هرچه بیشتر از سرمایه سهامداران خود، اقدام به تاسیس واحد مدیریت ریسک و اکچوئری کرده و امیدوار است که با همکاری و همگرایی سایر واحدهای مرتبط با حوزه مدیریت ریسک، گامهای موثری را برای رسیدن به اهداف خود در این زمینه بردارد.
ارزیابی تهدیدها و فرصتهای راهبردی شرکت، محاسبه میزان اثربخشی و کارایی سیستم مدیریت ریسک شرکت، حصول اطمینان در خصوص کفایت ذخایر فنی، تحلیل ریسکهای ناشی از جهتگیری رقبا در صنعت بیمه و نظارت بر شاخصهای ریسک نقدینگی، اعتباری، عملیاتی و بیمهگری شرکت، بخشی از وظایف تعریف شده برای واحد مدیریت ریسک و اکچوئری بیمه ملت است.