جدول تخفیف بیمه شخص ثالث؛

بیش‌ترین تخفیف بیمه شخص ثالث چقدر است؟

بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است و مسئولیت شخص راننده را در برابر اشخاص ثالث متقبل ‌می‌شود.

بیش‌ترین تخفیف بیمه شخص ثالث چقدر است؟

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا ، شخص اول در این بیمه فردی است که بیمه را خریداری ‌می‌کند و در اصطلاح به آن بیمه‌گذار گفته ‌می‌شود، شخص دوم‌، شرکت فروشنده بیمه به بیمه‌گذار است و بیمه‌گر نامیده ‌می‌شود و اشخاص سوم و یا همان ثالث کسانی هستند که از محل وسیله نقلیه و شخص راننده دچار زیان و خسارت شده باشند.

به جز خود راننده مقصر حادثه، تمام سرنشینان خودرو نیز شخص ثالث محسوب ‌می‌شوند.

بیمه شخص ثالث خسارت‌های مالی وارده به کلیه اموال منقول و غیرمنقول متعلق به شخص ثالث و خسارت‌های جانی اشخاص ثالث را پوشش ‌می‌دهد

نرخ بیمه شخص ثالث سال ۹۷

نرخ بیمه شخص ثالث ۹۷ طبق اعلام بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ حق ‌بیمه پایه بیمه شخص ثالث در سال ۹۷ افزایش ده درصدی نسبت به سال قبل داشته است که این افزایش در تاریخ ۱۸ فروردین‌ماه ۹۷ توسط بیمه مرکزی به تمامی شرکت‌های بیمه ابلاغ‌ شده است.

طبق جدول نرخ بیمه‌ای که توسط بیمه مرکزی منتشرشده است‌، کمترین نرخ حق بیمه پایه شخص ثالث مبلغ ۸۳۶ هزار تومان و متعلق به خودروهای کمتر از ۴ سیلندر و بیش‌ترین نرخ حق بیمه پایه تعیین‌شده از طرف این مرکز متعلق به اتوبوس با ظرفیت ۴۴ نفر با احتساب راننده و کمک‌راننده به مبلغ ۶میلیون و ۲۷۰ هزار تومان ‌می‌باشد.

جدول منتشرشده از نرخ بیمه جدید بیمه شخص ثالث در سال ۹۷ توسط این مرکز، بیانگر این مطلب است که وسایل نقلیه با کاربری آژانس، تاکسی، کرایه و مسافرکش درون‌شهری به ‌میزان ۱۰ درصد و سواری تاکسی و مسافرکش شخصی برون‌شهری به ‌میزان ۲۰ درصد افزایش نرخ حق بیمه پرداختی نسبت به وسایل نقلیه مشابه در سال قبل داشته‌اند.

با بررسی و مقایسه جدول نرخ‌های جدید اعلام‌شده سال ۹۷ با سال ۹۶ متوجه تخفیف ۵۰ درصدی تعلق‌گرفته به وسایل نقلیه عمومی شهری با ظرفیت بیش از شش نفر خواهیم شد.

نحوه محاسبه حق بیمه شخص ثالث در سال ۹۷

حق بیمه شخص ثالث در سال ۹۷ با توجه به جدول منتشرشده‌ی حق بیمه‌های پایه توسط بیمه مرکزی (که خود با توجه به تعداد سیلندرها و نرخ دیه محاسبه می‌شود) و تخفیف ۵/۲ درصدی که امکان اعمال آن بر حق بیمه‌های پایه‌، توسط بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه داده شده است، محاسبه می‌شود.

علاوه بر این تخفیف ۵/۲ درصدی‌، تخفیف سابقه عدم خسارت نیز بر حق بیمه پایه اعمال می‌شود.

نوع کاربری خودرو نیز مانند ماشین شخصی، تاکسی، آمبولانس‌، بارکش و… نیز در تعیین میزان حق بیمه‌، نقش خواهد داشت.

جدول تخفیف بیمه شخص ثالث سال ۹۷

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده ‌می‌کنید مقدار تخفیف بیمه شخص ثالث در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ در اولین سال (منظور سال دوم بیمه‌ای‌) از ۱۰ درصد به ۵ درصد، سال دوم از ۱۵ درصد به ۱۰ درصد، سال سوم ۲۰ درصد به ۱۵ درصد، سال چهارم از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد، سال پنجم از ۴۰ درصد به ۲۵ درصد و... تغییر پیدا کرده است. ولی بیش‌ترین ‌میزان تخفیف هنوز همان ۷۰ درصد در سال چهاردهم به جای سال هشتم ‌می‌باشد.

تخفیف بیمه شخص ثالث

طبق تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، شرکت‌های بیمه ‌می‌توانند تا دو و نیم درصد (۵/۲ درصد) کمتر از نرخ‌های مصوب شورای عالی بیمه را ملاک عمل خود قرار دهند. اعمال تخفیف بیشتر از دو و نیم درصد (۵/۲ درصد) توسط شرکت‌های بیمه، منوط به کسب مجوز از بیمه مرکزی است. بیمه مرکزی در اعطای این مجوز باید توانگری مالی شرکت و شرایط عمومی بازار و حفظ رقابت‌پذیری شرکت‌های بیمه را مدنظر قرار دهد. همچنین شرکت‌های بیمه ‌می‌توانند در صورت ارائه خدمات ویژه به مشتریان، با تأیید بیمه مرکزی تا دو و نیم درصد در بیش از قیمت‌های تعیین‌شده توسط بیمه مرکزی، از ‌بیمه‌گذار دریافت کنند.

همچنین آن دسته از دارندگان خوش‌سابقه بیمه که تا پایان سال بیمه‌ای ‌بیمه‌نامه خود دچار حادثه‌ای نشده باشند و یا خسارتی از محل بیمه شخص ثالث از جانب شرکت بیمه خود دریافت نکرده‌اند، مشمول تخفیف عدم خسارت و یا تخفیف بیمه شخص ثالث هنگام تمدید ‌بیمه‌نامه ثالث خود خواهند شد.

تخفیف بیمه شخص ثالث شرکت بیمه‌های آسیا، البرز، پاسارگاد و...

از بین تمامی شرکت‌های بیمه‌، شرکت بیمه ایران به عنوان گران‌ترین شرکت بیمه فروشنده بیمه شخص ثالث شناخته ‌می‌شود و علت آن نیز عدم استفاده از تخفیف ۲.۵ درصدی ذکرشده در تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث توسط این شرکت ‌می‌باشد.

برای مثال حق بیمه‌ی تعیین‌شده توسط شرکت بیمه ایران برای یک خودروی سمند سورن‌، ساخته‌شده در سال ۱۳۹۰ و باسابقه‌ی عدم خسارت ۷ سال (بدون خسارت) مبلغ ۶۵۰۱۵۸ تومان ‌می‌باشد.

در حالی‌ که حق بیمه‌ی تعیین‌شده برای همین خودرو و با همین مشخصات توسط شرکت بیمه آسیا، پاسارگاد، البرز و... مبلغ ۶۳۳۹۰۴ تومان ‌می‌باشد.

جدول زیر طبق سالنامه آماری صنعت بیمه سال ۹۶ گزارشی از تعداد ‌بیمه‌نامه‌های شخص ثالث صادره شرکت بیمه‌ها را به تفکیک نمایش ‌می‌دهد.

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده ‌می‌کنید، علی‌رغم گران بودن ‌میزان حق بیمه شخص ثالث شرکت بیمه ایران نسبت به شرکت‌های بیمه دیگر، این شرکت بیش‌ترین ‌میزان صدور ‌بیمه‌نامه را نیز، در این رشته داشته است.

بیش‌ترین تخفیف بیمه شخص ثالث

همان‌طور که گفته شد نرخ حق بیمه پایه توسط بیمه مرکزی کشور تعیین ‌می‌شود و شرکت‌های بیمه از طرف بیمه مرکزی مجاز هستند تخفیف ۵/۲ درصدی بر حق بیمه پایه اعمال کنند.

علاوه بر این ‌بیمه‌گذاران ‌می‌توانند با رعایت دقیق‌تر قوانین راهنمایی رانندگی و حوادث کمتر، تعداد سال‌های عدم خسارت خود را افزایش دهند درنتیجه تخفیف بیشتری بر حق بیمه آن‌ها محاسبه خواهد شد.

عوامل متعددی مانند نوع و مدل اتومبیل، سال ساخت، کاربری خودرو و ... در تعیین ‌میزان حق بیمه تاثیر دارند.

یکی دیگر از راه‌های کم کردن ‌میزان حق بیمه، به حداقل رساندن پوشش‌های مالی انتخابی توسط ‌بیمه‌گذار است که حداقل پوشش مالی بیمه شخص ثالث در سال ۹۷‌، هفت ‌میلیون و هفت‌صد هزار تومان بوده است.

 به این نکته نیز باید توجه داشت که علاوه بر در نظر گرفتن قیمت ‌بیمه‌نامه باید به کیفیت آن نیز توجه کرد.

قانون جدید بیمه شخص ثالث

قانون بیمه شخص ثالث در سال ۱۳۴۷ تصویب شد. اصلاحاتی که بر این قانون انجام گرفت مزیت‌هایی را برای ‌بیمه‌گذاران و دارندگان خودرو داشته است.

امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث از یک شخص به شخص دیگر، حذف الحاقیه بیمه شخص ثالث، محکومیت افراد متقلب و صحنه‌ساز برای دریافت خسارت از شرکت بیمه به حبس تعزیری‌، پرداخت جریمه به‌اندازه نیم هزارم مبلغ خسارت توسط شرکت‌های بیمه در صورت تاخیر در پرداخت خسارت و در نظر گرفتن پوشش‌هایی برای راننده مقصر ازجمله مهم‌ترین تفاوت‌هایی هستند که قانون جدید نسبت به قانون قبل داشته است.

در قانون قبل اگر دارنده اتومبیل دچار حادثه‌ای شود و از شرکت بیمه خسارت دریافت کند، کلیه سابقه عدم خسارت وی از بین ‌می‌رفت ولی طبق قانون جدید در صورت یک‌بار دریافت خسارت مالی‌، ۲۰ درصد از سابقه عدم خسارت وی کاهش پیدا ‌می‌کند و دریافت دوباره‌ی خسارت مالی‌، ۳۰ درصد از سابقه‌ی عدم خسارت وی کاهش و این روند طبق جدول زیر ادامه ‌می‌یابد.

 همچنین در قانون قدیم در صورت بروز حادثه‌، تنها پرداخت دیه فوت و نقص عضو شخص راننده مقصر توسط شرکت بیمه پرداخت ‌می‌شد ولی در قانون جدید پرداخت هزینه‌های پزشکی و دیه جراحت‌های جزئی راننده‌ی مقصر نیز بر عهده‌ی شرکت بیمه ‌می‌باشد.

 


 

copied
نظر بگذارید